Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Το χορό του Ζαλόγγου επιλέγει ο Μπένι για την τελική του πτώση... το χέρι του Κουνέλη ευπρόσδεκτο στη πτώση - [προφητική η Μαλβίνα για την "κυβέρνηση πανωλεθρίαμβος" !!! (Σχετικό video)]

Ευ. Βενιζέλος: Το πίσω είναι τρισχειρότερο από το μπρος
Τη στήριξή του στην κυβέρνηση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εν όψει της ψήφισης των μέτρων, υπογραμμίζοντας πως «με τη ΝΔ δεν ταυτιζόμαστε αξιακά αλλά συνεργαζόμαστε με συνέπεια για να διασφαλιστική η πολιτική σταθερότητα». Παράλληλα τόνισε πως «θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα», προσθέτοντας πως «θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια».
«Έχουμε διανύσει χάρη στις θυσίες του λαού μας περισσότερο από τα 2/3 της διαδρομής, δεν θα κάνουμε πίσω τώρα που μπαίνουμε στην τελική φάση. Το πίσω είναι τρισχειρότερο από το μπρος και την ολοκλήρωση της προσπάθειας» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.
Σημείωσε ακόμη ότι «ώσπου να βγει η πατρίδα μας οριστικά από την κρίση και να γίνει ξανά αυτοδύναμη, είμαστε δυστυχώς διαρκώς αντιμέτωποι με δύο επιλογές, από τις οποίες η μία είναι εξαιρετικά δύσκολη και η άλλη απόλυτα καταστροφική ιδίως για τους πιο φτωχούς και αδύναμους». ...

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην αναταραχή που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματός επισήμανε ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες και εντάσεις, γιατί, όπως είπε, οι αποφάσεις είναι δύσκολες και το κόστος μεγάλο, η εμπειρία είναι τραυματική και για το κόμμα και για τα στελέχη. Υπογράμμισε όμως ότι «δεν παίζουμε με την τύχη της χώρας, δεν υπεκφεύγουμε, δεν κρυβόμαστε, αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση». «Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί τη μοίρα της χώρας και του λαού. Κατεβήκαμε μαζί με τη χώρα και θα ανέβουμε μόλις η χώρα αρχίσει να ανεβαίνει ξανά», σημείωσε.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έβαλε κατά της αντιπολίτευσης, αναφέροντας πως γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και «όσοι στο χώρο της αντιπολίτευσης επιδίδονται στο εμπόριο της δημαγωγίας και της τζάμπα ελπίδας, με τη βεβαιότητα ότι κάποιοι άλλοι σηκώνουν το βάρος των δύσκολων αποφάσεων».
Επανέλαβε ακόμη στόχος είναι να έρθουν, αμέσως, όσο γίνεται περισσότερα χρήματα για να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά ως βάση ανάπτυξης και επιπλέον, να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους ώστε να είναι βιώσιμη η χώρα «γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλα τέτοια μέτρα και δεν μπορούν να υπάρξουν άλλα τέτοια μέτρα».
Απευθυνόμενους στους στους Ευρωπαίους εταίρους τόνισε ότι θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι η Ελλάδα έφτασε στα όρια της αντοχής της. «Ας μην παίζουν με τη φωτιά οι Ευρωπαίοι εταίροι, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όλα όσα πρέπει», τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να τιμωρούν έναν ευρωπαϊκό λαό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, χωρίς ωστόσο να έχουν οριστικοποιηθεί οι λεπτομέρειες αυτής της συνάντησης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέβη στις δηλώσεις αυτές μετά από συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο επαφών του Πρωθυπουργού εν όψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή τη Δευτέρα.
Συνάντηση Αντ. Σαμαρά και με Φ. Κουβέλη
Ο κ. Σαμαράς στις 20.00 θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά τόνιζαν πως ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει ως την ύστατη στιγμή να αλλάξει τη στάση της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να ψηφιστεί το πακέτο μέτρων.
Από πλευράς ΔΗΜΑΡ, εκτός από τη γνωστή διαφωνία της και απόρριψη των προωθούμενων μέτρων στα εργασιακά, το Σάββατο έγινε γνωστό πως το κόμμα επιφυλάσσεται και για τη στάση που θα τηρήσει έναντι του προϋπολογισμού. Μάλιστα, ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το απόγευμα της Κυριακής, μόνο με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς η ΔΗΜΑΡ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.
Με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκαν Στουρνάρας - Βρούτσης
To πρωί ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Εργασίας συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα νέα μέτρα. Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, από πλευράς ΠΑΣΟΚ διευκρινίσθηκε ότι το κόμμα δεν θα κάνει αποδεκτή οποιαδήποτε προσπάθεια ένταξης μη σχετικής διάταξης στον εφαρμοστικό νόμο (όπως για παράδειγμα ζητήματα του υπουργείου Παιδείας, που βρίσκονται εκτός μνημονίου).
Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν επίσης ζητήματα σχετικά με διορθώσεις και βελτιώσεις που είναι αναγκαίες στον εφαρμοστικό νόμο σε ό,τι αφορά φορολογικά, συνταξιοδοτικά και μισθολογικά θέματα των εργαζομένων και των ευαίσθητων ομάδων (ΑμΕΑ).
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών παρείχε διαβεβαιώσεις στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις οποίες, σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, θα ισχύσει η επεκτασιμότητα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης σε θεσμικά θέματα. Οι πηγές της Ιπποκράτους, πάντως, δεν διευκρινίζουν σε ποια θέματα δεν θα ισχύσει η επεκτασιμότητα.
Συζητήθηκε, επίσης, αναλυτικά, το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του έδωσε έμφαση σε θέματα διασφάλισης των χρημάτων των φορολογουμένων και διασφάλισης του ελέγχου του Δημοσίου στις τράπεζες, στις οποίες θα δοθούν χρήματα.
Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούσαν οι Φ. Σαχινίδης, Γ. Κουτρουμάνης, Χρ. Πρωτόπαππας και Π. Κουκουλόπουλος, ενώ στην κυβερνητική αντιπροσωπεία μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτσης, ο γγ του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργος, και ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Π. Τσακλόγλου.
Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών μετέβη στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, προκειμένου να ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που συνεδρίαζε.
Χθες, ο κ. Στουρνάρας απηύθυνε νέα προειδοποίηση για κίνδυνο χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ, σε περίπτωση καταψήφισης του προϋπολογισμού ή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ 

Τα λόγια της Μαλβίνας Κάραλη και η Σάτιρα της είναι ακόμη επίκαιρα στις μέρες μας,
γεγονός που καθιστά την Μαλβίνα ώς την "Πρώτη Αγανακτισμένη Ελληνίδα"

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.