Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Το ζοφερό μέλλον της Ευρώπης (και η κοντόφθαλμη πολιτική της Γερμανίας)


του Σωτήρη Γλυκοφρύδη

            Εκτός από γεγονότα παράλληλα, η ιστορία έχει δείξει ότι επαναλαμβάνεται με αντιστροφή. Κράτη που δημιούργησαν αποικίες, μετατρέπονται συχνά σε υποχείρια των αποικιών τους. Την άνοδο ακολουθεί μια πτώση και αντιστροφή.
            Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η λευκή φυλή βρίσκεται να κοιμάται, μένοντας άπραγη μπροστά στην κίτρινη απειλή. Δισεκατομμύρια Κινέζοι και Ανατολικοί, που γεννοβολάνε ασταμάτητα, βρισκόμενοι στο σεξουαλικό τους οίστρο, ερεθισμένοι από το όραμα του καπιταλισμού, μπαίνουν στην Ευρώπη, αθόρυβα, για να κατακτήσουν. Το 50% των μεγάλων Ευρωπαϊκών εταιριών και συστημάτων παραγωγής, έχουν περάσει αθόρυβα στα χέρια των Κινέζων. Ο διευθύνων της Η.Ρ., που ήλθε στην Ελλάδα, ήτανε ξεκάθαρος: «αν δεν ήταν εδώ η COSCO , δεν θα ερχόμαστε», είπε.  Ο κάθε σοβαρός γερμανός επιχειρηματίας ξέρει ότι από την Κίνα η επένδυσή του δεν θα βγάλει τα αναμενόμενα και ότι στο τέλος θα τη χάσει. Μέσα απο την πολιτική της αύξησης της φορολογικής κλίμακας που εφαρμόζουν οι Κινέζοι, θα καταλήξει στα χέρια τους. Τι είναι το Μόναχο μπροστά στη Σαγκάη; Μια στάσιμη επαρχιακή πόλη. ...

            Η μόνη που ανθίσταται είναι η Αμερική, κάνοντας γρήγορες κινήσεις, πληρώνοντας κατά πλήθος τρόπων, πιάνοντας μετερίζια. Η Αμερικανική πολιτική βρίσκεται 200 χρόνια μπροστά από αυτή της Ευρώπης. Εκεί που ο Αμερικανός μοιράζει λεφτά, ο Γερμανός δίνει δάνεια, υπολογίζοντας τους τόκους σαν τσιφούτης. Σου έδωσα 2,80, μου επέστρεψες 2,60, μου χρωστάς 0,20. Δεν έχει καταλάβει ούτε ότι δεν μπορείς να κάνεις τον πατέρα σε μια οικογένεια όταν δεν πληρώνεις.
            Μπροστά στην κοντόφθαλμη Γερμανική πολιτική, η Αμερική μέσα της ανασκαλεύει τα λυσσακά της. Ο Γερμανός είναι επιτελικός, δεν είναι όμως ηγέτης. Τι θα κάνει η Ευρώπη, μετά από 15 χρόνια, που θα ασχολείται ακόμα με το Ελληνικό χρέος, όντας υποβαθμισμένη, όλη; Για αυτό οι Αμερικανοί φωνάζουν: «κούρεψε - και πλήρωσε τα κουρευτικά στο παιδί, σαν πατέρας της φαμίλιας που θεωρείς πως είσαι». Δεν μπορείς να το πηγαίνεις στον κουρέα, να το κουρεύεις όπως θες εσύ, και να το βάζεις να πληρώσει. Πρέπει να ξέρεις να χάνεις για να διατηρείς το ρόλο σου, ακόμα και όταν το αιώνιο παιδί σου έχει ξεφύγει. Και κάνε γρήγορα, κι ακούμπα τα, μη σκέφτεσαι τον εαυτό σου, γιατί αλλιώς δεν σου αξίζει ο ρόλος του ηγέτη.
            Όταν η Γερμανία χάσει την βιομηχανική της παραγωγή, που οι ενδείξεις είναι ότι τη χάνει (οι μικρές - μεσαίες εταιρίες έχουν αρχίσει κάμψη), τι θα της μείνει; Το μουσείο της BMW; Ενώ η Ελλάδα έχει ένα όπλο επιβίωσης που είναι σημαντικό, ανώτερο της Γερμανίας. Έχει την πολιτιστική υποδομή, η οποία, καθώς είναι το κρασί της ζωής που εκμαυλίζει καταπιεσμένες συνειδήσεις, πάντα θα της αποφέρει χρήμα.
            @Χτυπήστε αυτό το τραγουδάκι: Heino - Griechischer Wein - YouTube, η Ελλάδα είναι πανίσχυρη, και στείλτε το στη Γερμανία.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.