Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ο Καντάφι έδωσε 50 εκατομμύρια ευρώ για την προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί - [Απορία: Μήπως υπάρχουν εμβάσματα και σε παλιούς φίλους;]

Νέες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη «σκοτεινή» σχέση του Νικολά Σαρκοζί με τον Μουαμάρ Καντάφι, καθώς, ένας Γάλλος επιχειρηματίας διαβεβαίωσε ενώπιον δικαστή ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν τη χρηματοδότηση της εκστρατείας του 2007 από τον πρώην δικτάτορα της Λιβύης.
Ο επιχειρηματίας Ζίαντ Τακιεντίν ,σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien δήλωσε στις 19 Δεκέμβρη στον δικαστή Ρενό βαν Ρουιμπέκ ότι ο Μουαμάρ Καντάφι είχε προσφέρει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας κατά την προεκλογική του εκστρατεία στις του 2007.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «το ποσό της βοήθειας αυτής ξεπερνούσε τα 50 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που αναφέρθηκε κάποια στιγμή και από έναν από τους γιους του Λίβυου δικτάτορα»
Οι δηλώσεις του Τακιεντίν, ο οποίος εμφανίζεται ως μεσάζοντας και εμπλέκεται σε αρκετές περιπτώσεις διαφθοράς στη Γαλλία, απορρίφθηκαν ως «ανοησίες» από στενό συνεργάτη του Σαρκοζί, ωστόσο, η φημολογία παραμένει έντονη.
Η κατηγορία εκτοξεύτηκε το Μάρτιο του 2011 από το γιο του συνταγματάρχη Καντάφι, Σάιφ αλ Ισλάμ, ενώ η Γαλλία ετοιμαζόταν να επέμβει στη Λιβύη. ...

Ο κ. Σαρκοζί είχε χαρακτηρίσει «αχρειότητες» τις κατηγορίες αυτές που δημοσιεύτηκαν μια εβδομάδα πριν από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2012 --που κέρδισε ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ-- και υπέβαλε μήνυση εναντίον της Mediapart.
Η γαλλική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει μια ποινική έρευνα για ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά κατά του Ζίαντ Τακιεντίν μετά την κατάσχεση 1,5 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά που μετέφερε ο επιχειρηματίας κατά την επιστροφή του από τη Λιβύη στις 5 Μαρτίου 2011.
Η υπόθεση αυτή ανατέθηκε στους δικαστές που κάνουν έρευνες σχετικά με ενδεχόμενη παράνομη χρηματοδότηση της γαλλικής προεκλογικής εκστρατείας κατά τις προεδρικές του 1995, έρευνα στην οποία έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κατά του Τακιεντίν.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.