Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Θυμίζουν τον "Κουταλιανό" (video), Βενιζέλος και Κουνέλης, Ομπρός στον θεματοφύλακα της Μέρκελ τον Γιάννη Στουρνάρα (Λαικιστές και κατάπτυστοι πολιτικάντηδες αἰσχίστου εἴδους... κατάντια!!!)

Κατά την ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, απέρριψε τις τροπολογίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, για ανακούφιση των ευπαθέστερων κοινωνικών στρωμάτων, σημειώνοντας πως το συνολικό τους κόστος ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, ποσό που, όπως είπε, είναι αδύνατον να εξευρεθεί με άλλον τρόπο. «Δεν είναι δυνατόν παραμονές του Euroworking Group και του ΔΝΤ να προσθέτουμε 1 δισ. δαπάνες» ανέφερε.
Αποκρούοντας τις βολές της αντιπολίτευσης [Βλέπε άρθρο] , ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε πως οι εκπρόσωποί της «στερούνται εναλλακτικών προτάσεων». «Ψελλίζουν περίεργα πράγματα που δεν στέκουν ούτε για πρωτοετείς φοιτητές και μας δίνουν παραδείγματα χωρών που παραπέμπουν σε άμεση χρεοκοπία», παρατήρησε.
Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο ως νομοσχέδιο δημοσιονομικής ανάγκης, τονίζοντας πως κάθε ευρώ φόρου που προβλέπεται στο νομοσχέδιο, «σώζεται από τους μισθούς και τις συντάξεις».
Παρέπεμψε, πάντως, στην άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2013 για την προώθηση του εθνικού φορολογικού σχεδίου. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, βασικός στόχος της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης θα είναι να καταστήσει μεσομακροπρόθεσμα τις ΔΥΟ, κυρίως, ελεγκτικά κέντρα. ...

Όπως ανέφερε, ακρογωνιαίος λίθος του νέου φορολογικού συστήματος θα είναι η θέσπιση και η εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου το οποίο θα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων.
Παράλληλα, εξετάζεται η επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες πληρωμών και με άλλους ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμής για μια ευρύτατη γκάμα συναλλαγών και για ποσά πολύ μικρότερα από αυτά που προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία. 

Αυτό το οποίο πρέπει να επισημανθεί είναι το γεγονός ότι έχει γράψει στα παλαιά των υποδημάτων του την βουλή, συγκεκριμένα:
  … πριν ψηφιστεί ο νόμος κόβουν μισθούς!
Όσο και αν φαίνεται παράξενο με εγκύκλιο του το Υπουργείο Οικονομικών την οποία δημοσιοποιεί ο ΑΙΡΕΤΟΣ www.airetos.gr  καλεί όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου να προσαρμοστούν στις ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα καλούνται οι υπηρεσίες να προχωρήσουν στην παρακράτηση φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης  στα εισοδήματα από μισθούς, ημερομίσθια συντάξεις και λοιπές παροχές που θα καταβληθούν στους δικαιούχους από 1-1-2013 και μετά με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα μισθωτών- συνταξιούχων.

Που είναι το περίεργο; Ο σχετικός νόμος συζητείται και σήμερα Παρασκευή στη Βουλή και δεν έχει ψηφιστεί ακόμα, παρά μόνο επι της αρχής.  

Ολόκληρη η εγκύκλιος στον ΑΙΡΕΤΟ www.airetos.gr

Πατήστε ΕΔΩ


Αφιερωμένο εξαιρετικά, στον  Ευάγγελο Βενιζέλο ή  φιλόδοξο μπαρμπέρη και στον "Κουνέλλη", που του υποσχέθηκαν να τον προτείνουν για πρόεδρο στη θέση του Παπούλια: 


 φώτο από γρεκι
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.