Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Καπέλο στην τρικομματική από Βενιζέλο - Αμήχανος ο Αντωνάκης παρακολουθεί την αποδόμηση του

Γράφει ο Εl Sito

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ο ασυγκράτητος Βενιζέλος προχώρησε στο καπέλωμα του Σαμαρά.
"Ηθελέστα και παθέστα" Αντωνάκη (χωρίς το μου) όπως την έπαθε στην πολύ καλή ελληνική κινηματογραφική ταινία ο Γιώργος Κωνσταντίνου ως ομώνυμος Αντωνάκης.

- Τώρα είναι αργά κύριε... μπήκε η κουλούρα!

ΔΕΝ μας εκπλήσσει το γεγονός του καπελώματος, για όλους εμάς που αντιπολιτευόσαστε αυτόν τον βουλιμικό αχόρταγο πολιτικό, ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο.  
ΔΕΝ μπορούμε να καταλάβουμε τι είχε να κερδίσει με έναν τέτοιο "πολιτικό γάμο" και με μία τέτοια ξεδιάντροπη και ξετσίπωτη τσαούσα σχέση και το κόμμα της ΝΔ και αυτός προσωπικά.

ΔΕΝ το κατάλαβε ή του άρεσε να γραφτεί, όπως - όπως, στην λίστα των πρωθυπουργών;

Ο περιβόητος Βενιζέλος είναι πολύ σκληρό καρύδι, άμετρα ισχυρογνώμων  και έχει το "μυαλό πάνω από τη σκούφια".  ...
Είναι σαν τον άθλιο πεινασμένο στρατοκόπο που του τρέχουν οι άκινοι (acini)  βλέννα, αρνητικά ιόντα και βρώμικα ένζυμα από τους σιελογόνους αδένες, μέσα από βαριά ανάσα που χλιμιντράει σαν άλογο κούρσας.  Αυτή τη σκηνή παρόλο που δεν την αντέχει ο Αντωνάκης μας, την υπομένει καρτερικά, κατά το  "ανάγκα και οι θεοί πείθονται".

Εν όψει του συνεδρίου, του υπό κατάρρευση πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος παίζει τα ρέστα του. Αυτός το γνωρίζει, όπως το γνωρίζουν και οι εντός, οι εκτός και επί τα αυτά κρατικοδίαιτοι σύντροφοί του. Ο "καλός πασόκος είναι ο νεκρός πασόκος", εάν και ενίοτε και αυτός γίνεται το "τοτέμ" που κυνηγάει τον συναισθηματισμό και την συσπείρωση (λέγε με Ανδρέα)

Η αποδόμηση του "φαίνεσθαι"του Αντωνάκη είχε αρχίσει από τον περασμένο χρόνο με τα χαμηλά ποσοστά και θα φθάσει στους επόμενους μήνες και στο "είναι του", Όση "αγριότητα" τάχα και να δείχνει στα τηλεοπτικά κυβερνητικά κανάλια δεν θα μπορεί να κρύψει την "καταπρακιά" Βενιζέλου.

Σήμερα λοιπόν άρχισε το πανηγύρι.

Μετά την άρνηση του κυρ Φώτη να αυτοδιαλυθεί και να ενσωματωθεί υπό τη "σκέπη του", ακολούθησε το καρότο της υποψηφιότητας της προεδρίας.

Ακολουθεί ασχολίαστο το κείμενο από το "ysterografo":
"Τη διαπίστωση ότι η Νέα Δημοκρατία, όπως άλλωστε και η Δημοκρατική Αριστερά, προσχώρησαν στην πολιτική που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση πριν από τις διπλές εκλογές του Μαϊου και του Ιουνίου για την αποτροπή της χρεοκοπίας της Ελλάδας, έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε ημερίδα για την Υγεία, την οποία διοργάνωσε ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με την άποψη που διατύπωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Νέα Δημοκρατία είναι εκείνη η οποία προσχώρησε μετά τις εκλογές στην πολιτική την οποία εφάρμοζε νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ, χωρίς μάλιστα να προσκομίσει τίποτα από όσα είχε ανακοινώσει στα Ζάππεια 1,2,3, καθώς και στα “ισοδύναμα μέτρα”, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κινήματος, στην ίδια πολιτική προσχώρησε και η Δημοκρατική Αριστερά, χωρίς μάλιστα το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να συνεισφέρει κάτι το ουσιαστικό σε σχέση με τον στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας και της κυβέρνησης συνεργασίας.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι ζούμε τις συνέπειες μιας δημοσιονομικής και δημογραφικής κρίσης του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, που ισούται με κρίση του ευρωπαϊκού μοντέλου ανάπτυξης. Μια κρίση της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας, η οποία συνδέεται με την εκδήλωση φαινομένων εκφασισμού, όπως σχολίασε.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του Κινήματος, επισημαίνοντας με έμφαση ότι ήδη ο ελληνικός λαός ακούει με μεγαλύτερη προσοχή όσα έχει να πει το ΠΑΣΟΚ για αυτά που προηγήθηκαν, ενώ προσδιόρισε το επερχόμενο Συνέδριο ως σημείο καμπής για το μέλλον."


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.