Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Έλεος βρε Φώφη... ΜΗΝ ευτελίζεις άλλο το "Επίθετο Γεννηματάς"... Ένα Όνομα βαρύ και ασήκωτο, σαν την ένδοξη (ελληνική) Ιστορία! - Επέλεξε τη "Σιωπή" που είχε ως αρχή ο αείμνηστος πατέρας σου ... είναι Χρυσός!!!


Τρία video απάντηση...στις σαχλοτοποθετήσεις της κόρης του Φώφης:


Φ. Γεννηματά: Η ελληνική «Ελιά» είναι η κεντροαριστερά 

«Δεν πουλήσαμε την ψυχή μας στο διάβολο, κάναμε έναν ιστορικό συμβιβασμό μπροστά στο φόβο της απόλυτης καταστροφής. 

Το ΠΑΣΟΚ, χρειάζεται στροφή στην κοινωνία και όχι στον κυβερνητισμό», δηλώνει η Φώφη Γεννηματά, σκιαγραφώντας το περίγραμμα της ελληνικής «Ελιάς», που ίσως να αποτελέσει και το νέο όνομα του ΠΑΣΟΚ της κεντροαριστεράς, μετά το συνέδριο. 

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «έλλειμμα στρατηγικής» κρούοντας κώδωνα  ότι κινδυνεύει να αναφωνήσει «το μνημόνιο πέθανε, ζήτω  το μνημόνιο»...

Στη συνέντευξή της στην εφημερίδα «Το Καρφί» και στον δημοσιογράφο Γ. Αντύπα, η κ. Γεννηματά απαντά για την αριθμητική συρρίκνωση του κόμματος: «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει πάλι δυνατό. Πλήρωσε και πληρώνει την επιλογή του να σηκώσει μόνο του το βάρος της διαχείρισης της κρίσης. Τότε η Νέα Δημοκρατία  σήκωνε τα τείχη και χώριζε την Ελλάδα με τη λογική μνημόνιο- αντιμνημόνιο. Σήμερα  και η Νέα Δημοκρατία και η ΔΗΜΑΡ αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε έναν δύσκολο δρόμο και έναν καταστροφικό που είναι η έξοδος από το ευρώ. Επιλέξαμε τον δύσκολο.»
Για τη στάση κορυφαίων στελεχών που κρατούν αποστάσεις ή έχουν διαχωρίσει  τη θέση τους με το ΠΑΣΟΚ, απαντά: «Επιλογή τους. Δεν κρίνω ποτέ τις προσωπικές επιλογές των στελεχών.  Εγώ επέλεξα να μείνω και να το παλέψω. Και εξηγούμαι:  Κάποιοι προσέδωσαν ιδεολογικά χαρακτηριστικά στη λιτότητα κατά τη διαχείριση της κρίσης. Αντί να σταθούν μόνο στις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες και αναγκαίες αποδέχτηκαν ως ιδεολογία τη διαρκή αφαίμαξη μισθών και συντάξεων, μια ταχύτατη δημοσιονομική προσαρμογή που παρέλυσε την κοινωνία και που μας επέβαλαν  οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης.  Κούνησαν μάλιστα και το δάχτυλο στον κόσμο, είπαν «πιο σκληρά, πιο δυνατά». Είμαι απέναντι σε αυτή τη λογική και γι’ αυτό πιστεύω ότι το συνέδριο θα πρέπει να αποσαφηνίσει τη φυσιογνωμία μας. Δεν πουλήσαμε την ψυχή μας στο διάβολο, κάναμε έναν ιστορικό συμβιβασμό μπροστά στο φόβο της απόλυτης καταστροφής».
Για τη σχέση του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και τη ΝΔ, η κ. Γεννηματά απαντά:
«Το ΠΑΣΟΚ, το πιστεύω βαθιά, αυτή τη στιγμή χρειάζεται στροφή στην κοινωνία και όχι στον κυβερνητισμό. Δεν χρειαζόμαστε αξιώματα. Όμως έχουμε αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο.  Εμείς στηρίζουμε αυτή την Κυβέρνηση όπως δεν στηρίχθηκε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι στηρίζουμε  τη Νέα Δημοκρατία. Στηρίζουμε την Ελλάδα. Δεν ταυτιζόμαστε με τη Νέα Δημοκρατία, διατηρούμε τις διαφορές μας. Την ίδια στιγμή όμως οι υπουργοί και στελέχη της ΝΔ, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν προωθούν το πρόγραμμα του κόμματός τους, αλλά το πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεργασίας».

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ η εκπροσωπος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει:
«Όταν το ΠΑΣΟΚ έκανε τις μεγάλες αλλαγές στη χώρα, αυτοί ήταν απλοί σχολιαστές.  Ποτέ δεν στάθηκαν συνοδοιπόροι στην προσπάθεια. Πάντα απέναντι, πάντα αρνητικοί. Ακόμη και στις μέρες μας, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, αρνήθηκαν να αναλάβουν τις ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση. Ουρά στις ανάγκες της κοινωνίας ήταν και παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ...  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρίση ταυτότητας. Ο κ. Τσίπρας παραπαίει μεταξύ Λατινικής Αμερικής, ΗΠΑ και Σόιμπλε, ευρώ και δραχμής. Ποιο μοντέλο προτείνουν; Η προσπάθεια να στραφούν προς το παράδειγμα της Αργεντινής, απέτυχε παταγωδώς. Την ίδια στιγμή που ο κ. Τσίπρας έκανε συναντήσεις, οι πολίτες της Αργεντινής εφορμούσαν στα σουπερμάρκετ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει έλλειμμα στρατηγικής. Το παράδειγμα της Κύπρου με τα κεφάλαια που θα έρχονταν από τη Ρωσία και την Κίνα κατέρρευσε. Η Κύπρος σήμερα αγωνίζεται να βρει στήριξη. Και μη μας πουν ότι αυτοί είναι πιο αριστεροί από το ΑΚΕΛ. Κάποιοι είτε αγνοούν το διεθνές παιχνίδι διαπραγμάτευσης είτε βλέπουν τον ίσκιο τους και νομίζουν ότι αυτό είναι το μπόι τους. Κινδυνεύουν όμως όταν αν ποτέ αναλάβουν  κυβερνητικές ευθύνες να φωνάξουν παραφράζοντας την γνωστή ρήση «ο βασιλέας πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς»: «Το μνημόνιο πέθανε, ζήτω  το μνημόνιο».
Στην ερώτηση με ποιόν θα φτιάξει το ΠΑΣΟΚ την «Ελιά» καθώς ούτε η ΔΗΜΑΡ δε δείχνει ενδιαφέρον, η κ. Γεννηματά απαντά:
«Η Κεντροαριστερά είναι ο κόσμος της. Αυτός ο κόσμος υπάρχει, δραστηριοποιείται, ζει, δυσκολεύεται, αγωνιά και μας παρακολουθεί. Το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται και σε κόμματα και σε στελέχη μα πάνω από όλα στον κόσμο. Αυτόν τον κόσμο που στήριξε επί δεκαετίες τις μεγάλες αλλαγές, τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη.  Ο κόσμος που γύρισε την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει διαζύγιο από εμάς. Περιμένει όμως ελπίδα. Αυτή η ελπίδα θα είναι ο σπόρος της ελληνικής ΕΛΙΑΣ, της ελληνικής Κεντροαριστεράς.  Για μας το συνέδριο δεν είναι μια μάχη συσχετισμών, αλλά η αφετηρία προκειμένου να παρουσιάσουμε στον πολίτη ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και εξόδου από τα μνημόνια. Ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε». (eklogika)




Σχόλιο: Επέλεξε τη "Σιωπή" που είχε ως αρχή ο αείμνηστος πατέρας σου

Νάσος


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.