Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Το γνωστό ραντεβού της Δευτέρας


Η ανεργία ήταν το κεντρικό θέμα της σύσκεψης που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αποφάσισαν να κάνουν ευχέλαιο για την ανεργία, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε προσωπικά πως θα ζητήσει τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας που είναι φίλοι του από το τρελοκομείο.

Οι πολιτικοί αρχηγοί είναι πολύ ανήσυχοι για την τεράστια ανεργία των νέων, γιατί κάποιοι νέοι έχουν πάρει τα Καλάσνικοφ και μπορεί καμιά μέρα να πάνε να τους κάνουν μια επίσκεψη και να τους γεμίσουν κουμπότρυπες.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε να μη μείνει κανένας άνεργος εκτός συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ώστε οι άνεργοι να τρέφονται με ορούς και χάπια.

Ειδική μέριμνα θα υπάρξει και για τις οικογένειες χωρίς εργαζόμενο, αφού θα ψηφιστεί νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα ορίζει πως, αν σε μια οικογένεια είναι και οι δυο γονείς εργαζόμενοι, θα πρέπει να χωρίσουν και ο ένας να πάει σε μια οικογένεια χωρίς εργαζόμενο, ενώ από την οικογένεια χωρίς εργαζόμενο θα έρθει ο ένας γονιός στην οικογένεια που πριν είχε δυο εργαζόμενους, αφού, βέβαια, πάρει πρώτα κι αυτός διαζύγιο. ...

Σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη, τα διαζύγια άνεργων και εργαζόμενων -και οι νέοι γάμοι και τα γλέντια που θα ακολουθήσουν- θα ωθήσουν τη χώρα στην σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, αφού θα φέρουν ανάπτυξη στις μπομπονιέρες και στο λουλουδοπόλεμο.

Ο Φώτης Κουβέλης είπε ακόμα πως μέσω του ΕΣΠΑ θα προχωρήσει η επανακατάρτιση ανδρών και γυναικών, με αυτά τα πολύ ωραία επιδοτούμενα σεμινάρια που ένας άνεργος δημοσιογράφος 66 ετών –που του χρόνου βγαίνει στη σύνταξη- πάει και μαθαίνει Joomla για να πάρει 300 ευρώ το μήνα και να μην πάει στον άλλο κόσμο χωρίς να ξέρει πώς φτιάχνεται μια ιστοσελίδα.

Στο θέμα της διαθεσιμότητας, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε πως «δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο», αφού όλα τα λαμόγια που ψηφίζουν ΔΗΜΑΡ είναι κάπου βολεμένα, ενώ είναι κοινό μυστικό πως οι διορισμοί στελεχών της ΔΗΜΑΡ πέφτουν βροχή, και αυτός είναι ο μόνος λόγος που δεν έχει πέσει ακόμα η κυβέρνηση.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν στη σύσκεψη τέθηκε και το θέμα του ανασχηματισμού, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε πως δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού επειδή κανείς δεν θέλει να γίνει υπουργός τώρα που πλησιάζει η ώρα να έρθουν τα ελικόπτερα.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν γεύμα εργασίας με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα ως πλασιέ της γαλλικής βιομηχανίας όπλων, αλλά και για να δείξει στους Γάλλους -στους οποίους δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής το τελευταίο διάστημα- πως υπάρχουν ακόμα πιο σιχαμένοι πολιτικοί από τον ίδιο.

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα ζητήσουν από τον Φρανσουά Ολάντ να τους δώσει η Γαλλία πολιτικό άσυλο και να μην τους εκδώσει στην Ελλάδα, αφού εκτελούν την αποστολή τους σαν πιστά και υπάκουα σκυλάκια.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.