Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 24-3-2013

1. Για τις Βρυξέλλες αναχώρησε νωρίς το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για συναντήσεις με τους Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Χέρμαν Βαν Ρομπόϊ και Κριστίν Λαγκάρντ. To Eurogroup θα συνέλθει στις 7 ώρα Κύπρου με αποκλειστικό θέμα τη δανειακή σύμβαση της Λευκωσίας.
2. Χθες ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις σε μαραθώνια συνεδρίαση. Οι αρχηγοί ενημερώθηκαν και από το κλιμάκιο της Τρόικας. Αποφασίστηκε ότι σήμερα θα βρίσκονται σε συνεχή συνεδρίαση στο Προεδρικό Μέγαρο και θα διαβουλεύονται με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο οποίος συνοδεύεται στις Βρυξέλλες από τον ΥΠΟΙΚ, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο , τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και ομάδα υψηλόβαθμων αξιωματούχων από το ΥΠΟΙΚ και την Κεντρική Τράπεζα.
3.Σε ανάρτηση στο twitter ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι έντονες και εκφράζει την ελπίδα να υπάρξει αποτέλεσμα σύντομα. Εξάλλου ο ΚΕ σε γραπτή δήλωση που εξεδόθη αργά χθες βράδυ αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ λεπτή φάση, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και τα περιθώρια πολύ ασφυκτικά.
5. Η Κύπρος αντιμετωπίζει πολύ δύσκολο βραχυπρόθεσμο μέλλον και πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις, χωρίς να υπάρχει ιδεώδης λύση, δήλωσε το Σάββατο ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν.

6. ...
Εάν οι αποφάσεις που θα ληφθούν για την κυπριακή οικονομία και το τραπεζικό σύστημα του τόπου δεν διαφυλάσσουν τις θέσεις εργασίας και τα ταμεία προνοίας την Τρίτη θα κατέλθουν σε απεργία δήλωσαν δια του Προέδρου τους, οι τραπεζοϋπάλληλοι που διαδήλωσαν το Σάββατο με πορεία από τα Γραφεία της ΕΤΥΚ, στο Προεδρικό και τέλος στη Βουλή, κάνοντας στάση στο Υπουργείο Οικονομικών.
7. Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της οργάνωσης «Συντονιστική Προσπάθεια Ελλήνων» να απευθυνθεί με επιστολές στην Αμερικανική κυβέρνηση και το Κογκρέσο, ζητώντας την επίδειξη συμπαράστασης προς την Κύπρο, επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, Τζέικομπ Λιου έστειλε ο επικεφαλής των δημοκρατικών στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Ελιοτ Ενγκελ.
8. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αισθάνεται προδομένος από τους συνεργάτες του γιατί πήγαν ‘αδιάβαστοι και απροετοίμαστοι’ στο Eurogroup δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Sky Ελλάδας, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Εξάλλου σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε χθες στην Real News, o Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου υποστηρίζει έξοδο από το ευρώ.
9. Συνελήφθηκε χθες το άτομο που φέρεται να είναι ο δράστης του πρωινού μακελειού στην Κοφίνου, κατά το οποίο σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν άλλα τέσσερα από πυροβολισμούς.
10.  Κύπρος και Ελβετία έμειναν στο ισόπαλο 0-0 στο ΓΣΠ, σε αγώνα για την πέμπτη αγωνιστική του πέμπτου Προκριματικού Ομίλου του Μουντιάλ 2014.
(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΑΑΡ/ΓΧΡ)

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.