Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Δέντρο για μπόλιασμα παντός είδους φυτών - Το μήνυμα για μια άλλη κοινωνία πολιτών, από τον Μανώλη Ηλιάκη

Το δέντρο ανήκει στην κατηγορία «σολάνο», μοιάζει με μεγάλη μελιτζανιά
Γράφει ο Εl Sito,

Ψάξαμε για την κατηγορία Σολάνο (Solanum): "ένα φυτό που ξετρελλαίνει τους καταναλωτές για το άσπρο άνθος του που μετεξελίσσεται σε κόκκινο φρούτο το οποίο θυμίζει νοτματούλες cherry! Σε κάθε φυτό υπάρχουν πολλές τέτοιες ντοματούλες όμως, πρέπει να ξέρετε οτι πρόκειται για επικύνδινες και δηλητηριώδη ντοματούλες που δεν τρώγονται!
Το σολάνο είναι θαμνώδες, πολυετές φυτό και αρκετά ανθεκτικό. Ευδοκημεί κυρίως σε ζεστές περιοχές όμως, είναι καλό να μην εκτίθεται στον ήλιο όλη τη μέρα μιας και ο ήλιος μας καίει πολύ τους καλοκαιρινούς μήνες! Επιλέξτε λοιπόν, το κατάλληλο μέρος και ποτίζετε το όταν το χώμα του στεγνώνει και είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψετε γιατί είναι πραγματικά ένα πανέμορφο φυτό!"


Αυτό το γράφουμε με επιφύλαξη για τα τυχόν προϊόντα που αναφέρονται στο video για την υγεία των καταναλωτών.
Μας άρεσε το θέμα του πολλαπλού εμβολιασμού και μάλιστα με την πολυπλοκότητα - πολυποικιλότητα που παρουσιάζει η συνύπαρξη πάνω σε αυτό, όπως πατάτα, ντομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα, βλήτα κλπ.Παρά τις όποιες επιφυλάξεις αξίζει να ακούσετε το κοινωνικό μήνυμα του κ.Μανώλη Ηλιάκη:


Στην συνέχεια δείτε: "Μπόλιασμα ή κέντρωμα…

Δείτε βίντεο του nafpaktianews με την ολόκληρη την διαδικασία":


Μπόλιασμα είναι η τεχνητή μέθοδος, κατά την οποία γίνεται μεταμόσχευση ενός μέρους του φυτού σε ένα άλλο φυτό. Σκοπός αυτής της μεταμόσχευσης είναι συνήθως η διατήρηση των κύριων χαρακτηριστικών ενός φυτού πάνω σε ένα άλλο πιο δυνατό και μεγάλο.Αυτό γίνεται για δυο λόγους: είτε για να αντικατασταθεί ένα φυτό μ’ ένα άλλο είτε για συνδυασμό των κύριων χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων των δυο φυτών μαζί. Επίσης με τον εμβολιασμό είναι δυνατό να έχ ουμε μέσα σε λίγο σχετικά διάστημα μεγάλα και αποδοτικά δέντρα ή άλλα φυτά.Τη δυνατότητα να μπολιάζει τα διάφορα φυτά απόκτησε ο άνθρωπος, όταν κατάλαβε ότι οι φυτικοί ιστοί έχουν την ικανότητα να συγκολλούνται μεταξύ τους και να γίνονται σιγά – σιγά ένα, ακόμα κι όταν ανήκουν σε διαφορετικά είδη. Το nafpaktianews σας παρουσιάζει την διαδικασία του μπολιάσματος με την βοήθεια του κ. Μπάμπη Δελημάρη. Το δέντρο που μπολιάστηκε ανήκει στα εσπεριδοειδή είναι Νερατζιά και μπολιάστηκε σε Λεμονιά και Πορτοκαλιά το κάθε κλαδάκι που βλέπετε στο βίντεο. Η οικογέν εια αυτή των εσπεριδοειδών μπολιάζεται κάθε Απρίλιο. Χρησιμοποιήσαμε στοιχεία από την σελίδα el.wikipedia.org. Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την διαδικασία του μπολιάσματος.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.