Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Οξύτατη ανακοίνωση Τσοχατζόπουλου για τη στάση που τηρούν οι παλιοί του σύντροφοι στη δίκη του: "Ντροπή για το ΠΑΣΟΚ και τις ηγεσίες του"

Απάντηση στους «κύκλους του ΠΑΣΟΚ» που ενόψει της έναρξης της δίκης του για τις «χρυσές μίζες» υπενθύμιζαν ότι «το κόμμα τον έχει αποκηρύξει και πολιτικά και ηθικά», χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «ντροπή για την παράταξη», έδωσε χθες με γραπτή ανακοίνωσή του ο Ακης Τσοχατζόπουλος, στην οποία μιλά για ηγεσίες που «αναζητούν εξιλαστήριο θύμα για να μεταθέσουν της ευθύνες για τον πρωτοφανή εξευτελιστικό καταποντισμό στις πρόσφατες εκλογές».
Ο προσωρινά κρατούμενος πάλαι ποτέ πανίσχυρος υπουργός και παρολίγον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
«Ευθεία και ανενδοίαστη παρέμβαση επιχείρησαν κάποιοι χτες από το ΠΑΣΟΚ σε μια προσωπική μου υπόθεση, που βρίσκεται προς κρίση ενώπιον της Δικαιοσύνης, εκδίδοντας μάλιστα και “καταδικαστική απόφαση” εις βάρος μου!
Ετσι, απλά, οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ αναζητούν εξιλαστήριο θύμα και άλλοθι επιχειρώντας με αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια και ντροπή για το ίδιο, τη μετάθεση των ευθυνών για τον πρωτοφανή εξευτελιστικό καταποντισμό στις πρόσφατες εκλογές.
Ποιοι ντρόπιασαν το ΠΑΣΟΚ, γνωρίζουν καλά στο ΠΑΣΟΚ. ...

Επισημαίνω όμως στο μόνο κατ’ όνομα σημερινό ΠΑΣΟΚ ότι επί σαράντα χρόνια η ζωή μου ήταν μια διαρκής προσφορά στο ίδιο και στην Ελλάδα. Στην ιστορική συγκρότηση, ενδυνάμωση, στη δημοκρατική, προοδευτική, αριστερή λειτουργία και δράση του, για να είναι το ΠΑΣΟΚ κόμμα του λαού.
Επομένως, δεν παραγράφονται με “δηλώσεις” τα παραπάνω, κυρίως όμως δε μπορούν να αμαυρωθούν από αυτούς που μετέτρεψαν ένα μεγάλο λαϊκό Κίνημα σε συνώνυμο του μαρτυρίου του κοινωνικού, οικονομικού και πολιτισμικού χρέους του Ελληνικού λαού».
Πέραν πάντως των ανώνυμων διαρροών, υπήρξαν και επώνυμες δηλώσεις καταδίκης του Ακη Τσοχατζόπουλου από πρώην συντρόφους του, όπως της Φώφης Γεννηματά, που υποστήριξε στο
Μέγκα ότι «άνθρωποι όπως ο Ακης Τσοχατζόπουλος, που εκμεταλλεύτηκαν την αγάπη του κόσμου, την εμπιστοσύνη των στελεχών, την εμπιστοσύνη του Ανδρέα Παπανδρέου και την εκμεταλλεύτηκαν με τέτοιον τρόπο, την πρόδωσαν τελικά, θα πρέπει να ντρέπονται οι ίδιοι».
Eνώ ο Θ.Πάγκαλος, τον οποίο ο Ακης Τσοχατζόπουλος έχει προτείνει ως μάρτυρα, επειδή συμμετείχε στα ΚΥΣΕΑ που αποφάσισαν τις αγορές των υποβρυχίων, μιλώντας στον «Βήμα fm», τόνισε χαρακτηριστικά:
«Αν εμένα με αναγκάσουν βιαίως να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ακη, θα τον “θάψω”».
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.