Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Συζητείται σήμερα στη Βουλή το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων - Δείτε_απευθείας ποιοι και τι θα ψηφίσουν... (Αποχώρησε η Χρυσή Αυγή...)

Εμφάνιση αναρτήσεων με ετικέτα:
Το ιστορικό των Γερμανικών αποζημιώσεων και η Αδράνεια των κυβερνώντων

Σήμερα στις δέκα το πρωί ξεκινάει η συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις ύστερα από σχετική ερώτηση που είχαν καταθέσει από τον περασμένο Οκτώβριο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον αρμόδιο υπουργό Δ. Αβραμόπουλο να έχει επιστρέψει από τις Βρυξέλλες, το θέμα θα συζητηθεί με καθυστέρηση μηνών και με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και της Αντίστασης Μ. Γλέζο να κάνει την εισήγηση. ...


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τις ομιλίες τους θα καλύψουν διαφορετικές θεματικές ενότητες, από το κατοχικό δάνειο και την εσωτερική και διεθνή νομική διάσταση του θέματος μέχρι τις κλοπές αρχαίων κειμηλίων στη διάρκεια της Κατοχής. Θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλ. Τσίπρας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Π. Κουρουμπλής και οι βουλευτές Ρ. Δούρου, Θ. Δρίτσας, Μ. Κανελλοπούλου, Γ. Σταθάς, Λ. Αμμανατίδου.
Σημειώνεται ότι στις 8 Μαρτίου παραδόθηκε στις υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών και στη συνέχεια προωθήθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους πόρισμα 80 σελίδων, το οποίο αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις. Το πόρισμα, που χαρακτηρίστηκε "απόρρητο", συνέταξε επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με πρόεδρο τον γενικό διευθυντή Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου, Παναγιώτη Καρακούση.
Η επιτροπή μελέτησε, ταξινόμησε και αρχειοθέτησε το αρχείο, που πλέον βρίσκεται σε 761 φακέλους, από 240-300 σελίδες έκαστος, μεταξύ των οποίων υπάρχει έγγραφο που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της.
Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει "οριοθετήσει" τη μέθοδο της ελληνικής διεκδίκησης, κυρίως "σε νομική βάση", αφήνοντας περιθώρια σε εκείνους που ανησυχούν για "ενδεχόμενα επικοινωνιακά τρικ" και για προμόσιον "εσωτερικής κατανάλωσης".
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Γερμανία χρωστάει:
α. 108,43 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους, λόγω των καταστροφών που προκάλεσε στις υποδομές της Ελλάδας στην Κατοχή. Το ύψος της συγκεκριμένης οφειλής αποτιμήθηκε το έτος 1946, από τη Διασυμμαχική Επιτροπή στο Παρίσι, σε 7,1 δισ. δολάρια, αγοραστικής αξίας έτους 1938. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σήμερα σε 108,43 δισ. ευρώ.
β. 54 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους. Πρόκειται για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο. Μόλις τελείωσε ο πόλεμος, η Γερμανία αναγνώρισε το δάνειο και το ποσό υπολογίζεται στα 3,5 δισ. δολάρια, αγοραστικής αξίας έτους 1938. Σήμερα, το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 54 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους.
γ. Να επιστρέψει τους κλεμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς
  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΜΑΛΗ



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.