Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Με ''αεροπλάνα και βαπόρια'', τέλη Ιουνίου 2013, χιλιάδες απόδημοι 'Ελληνες θα ταξιδεύσουν στην Θεσσαλονίκη


Η Ομογένεια, με δικά της έξοδα κι ενθουσιασμό, ανταποκρίνεται στις εξαγγελίες-δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης
Με ''αεροπλάνα και βαπόρια'', τέλη Ιουνίου 2013, χιλιάδες απόδημοι 'Ελληνες θα ταξιδεύσουν στην Θεσσαλονίκη
Γιά την μεγαλειώδη (εξαγγελθείσα πριν 8, 6, 5 και 4 μήνες), 7η παγκόσμια Συνέλευση του νέου ΣΑΕ (''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού''). Η προηγούμενη παγκόσμια Συνέλευση - η 6η- έγινε Δεκέμβριο 2006, στην ''πρωτεύουσα του απόδημου Ελληνισμού'', την Θεσσαλονίκη (χωρίς να 'χει δήμαρχο τότε τον σημερινό Γ. Μπουτάρη, που έκλεισε πρόσφατα τα γραφεία του ΣΑΕ, αλλά με δήμαρχο τον εκλεκτό Βασ. Παπαγεωργόπουλο, που τώρα είναι σε ''διακοπές'' στο θέρετρο πολιτικών ''η ψειρού'')
Την παγκόσμια Συνέλευση θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός (και η μισή κυβέρνησή του), οι αρχηγοί των κομμάτων, τα μέλη της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής, με επικεφαλή τον πρόεδρό της βουλευτή Α. Γεωργιάδη και άλλοι. Εξυπακούεται ότι πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, θα διατρανώσει πάλι την ''μεγάλη αγάπη και εκτίμηση'' που έχει γιά τους Απόδημους 'Ελληνες, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης, αναμένεται να εξαγγείλει ότι σε 8-10 χρόνια, επιτέλους, θα είναι έτοιμο γιά να κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο γιά την ψήφο στους Απόδημους, που θα ψηφιστεί σε περίπου 12-15 χρόνια και θα αφορά όσους Ομογενείς ζούν τότε. ...
Η 7η παγκόσμια Συνέλευση του ΣΑΕ, δεν θα γίνει αυτήν την φορά στο ''Βελίδειο'', επειδή η χωρητικότητά του είναι 400 άτομα, αλλά στο γήπεδο της Τούμπας, το οποίο παραχωρεί δωρεάν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και πρώην ΣΑΕάρχης χωρών πρώην Σοβιετικής 'Ενωσης, ο κ. Σαβίδης.
(Περισσότερα σε λίγες ημέρες. Την Συνέλευση, αλλά και τα προ-Συνέλευσης, θα καλύψει γιά το ''ΚΑΛΑΜΙ'', η εκλεκτή συνεργάτης του, υποψήφια γιά το βραβείο ''Πούλιτζερ'', διακεκριμένη δημοσιογράφος και πρώην υποψήφια - Δεκ. 2006- γιά την προεδρία του ΣΑΕ, δ/νις Φίμπη Σκυλάκη)

'Αλλαξαν πολλά -την τελευταία τριετία- στην Ομογένεια (ΗΠΑ), σε σχέση με την Ελλάδα
'Οσοι ζούμε στις ΗΠΑ, μιλούσαμε με καμάρι και υπερηφάνεια γιά την Ελλάδα μας, τις φυσικές ομορφιές της κ.ά. στους Αμερικανούς συμπολίτες μας παρακινώντας τους, άμεσα κι έμμεσα, να την επισκεφθούν. Τα τελευταία χρόνια, αναγκαζόμαστε από τα πράγματα να τους λέμε και μιά πικρή αλήθεια: Η Ελλάδα, είναι όμηρος ενός καθεστώτος μιάς άθλιας ''κοινοβουλευτικής χούντας'' επικίνδυνων τυχοδιωκτών, κλεφτών, κρατικοδίαιτων απατεώνων, ψευτών, που με την ατιμωρησία -εξαιτίας έλλειψης Δικαιοσύνης και Ισονομίας- συνεχίζουν να εξαθλιώνουν τον λαό της Ελλάδας.
Σημ.: Η είδηση γιά 597.000 Ελληνόπουλα, φτωχά ή κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF, είναι συγκλονιστική.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.