Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Παρουσίαση του βιβλίου στην Ελλάδα στις 23 Μαΐου 2013: «Ομήρου Ιλιάδα», σε μετάφραση στα Γαλλικά από τον Καθηγητή κ. Philippe Brunet

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Θέμα: Paris, Εκδόσεις SEUIL

Παρουσίαση του βιβλίου στην Ελλάδα στις 23 Μαΐου 2013 με την συμμετοχή του ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ και του κ. Olivier DESCOTES ( ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ) Υπό την Αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας, με την στήριξη του Ομίλου Unesco Πειραιά και Νήσων

Θα παρουσιαστεί στις 23 Μαΐου 2013 το στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, ώρα 17.00 -21.00 το βιβλίο «Ομήρου Ιλιάδα», σε μετάφραση στα Γαλλικά από τον Καθηγητή κ. Philippe Brunet, Paris, Εκδόσεις SEUIL.
Η εκδήλωση έχει την Αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας, με την στήριξη του Ομίλου Unesco Πειραιά και Νήσων και οργανώνεται από την « Ελληνοδιεθνής Μ.Κ.Ο.»

Εκδόθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στα γαλλικά η νέα μετάφραση της Ιλιάδας από τον Καθηγητή κ. Philippe Brunet, από τις εκδόσεις SEUIL. Η έκδοση αυτή παρουσιάζει εξαιρετική επιτυχία. Οι μαθητές των Γυμνασίων διδάσκονται την Ιλιάδα από μετάφραση. Σε αυτήν την δύσκολη στιγμή για τα ελληνικά γράμματα, τέτοιου είδους βιβλία εξυψώνουν την ίδια την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ειδικά σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για την χώρα μας.
Ο Καθηγητής κ. Philippe Brunet, είναι Γάλλος με Ιαπωνικές ρίζες από την καταγωγή της μητέρας του και είναι θερμός θιασώτης των αρχαίων ελληνικών γραμμάτων. Διευθύνει το αρχαιοελληνικό θέατρο Δημόδοκος και δίνει συνεχείς παραστάσεις αρχαίων ελληνικών τραγωδιών κλπ… Πριν μερικά χρόνια με την συμμετοχή του Υπουργού πολιτισμού της Γαλλίας κ. Jack Lang πραγματοποιήθηκε ο πρώτος τριήμερος Μαραθώνιος Ανάγνωσης Ομήρου Ιλιάδας, που επιχείρησε η θεατρική ομάδα του Πανεπιστήμιου της Σορβόννης Demodocos, του Καθηγητή κ. Philippe Brunet, με την συμμετοχή μαθητών φοιτητών κλπ…
Θα μιλήσουν:

Πελεγρίνης Θεοδόσης, Πρύτανης ΕΚΠΑ
Τζανή Μαρία, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ
Ζαχαρούλα Σμυρναίου, Επίκουρη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ
Παμουκτσόγλου Αναστασία, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, τέως Πάρεδρος Παιδαγωγικού Ινστιτούτου
Βλαχάδη Μαρία, Λέκτορας Πανεπιστημίου Κρήτης
Κολιός Δημήτριος, Διευθυντής του 5ου Γ. Λ. Ηλιούπολης, «Ευάγγελος Παπανούτσος»
Βεργή Σβετλάνα, Ανταποκρίτρια Ξένου Τύπου, Πρόεδρος Του Συλλόγου «Αλέξανδρος Υψηλάντης»
Αναστάσιος Κουτσούκος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σορβόννης
Παρέμβαση: Γαβριηλ Πελεκίδης Δικηγόρος Διεθνιλόγος Γραμματέας κινήματος «Σπίθα» ΜίκηςΘεοδωράκης
Αποσπάσματα από την Ιλιάδα θα διαβάσουν μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Ηλιούπολης, «Ευάγγελος Παπανούτσος»

Τον Καθηγητή θα παρουσιάσει ο συγγραφέας σκηνοθέτης Μπάμπης Πλαϊτάκης και ο Δρ. Αναστάσιος Κουτσούκος
Τον Καθηγητή θα τιμήσει ο Πρόεδρος του Ομίλου Ουνέσκο Πειραιά και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης
Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και Ρουέν κ. Philippe Brunet μας προτρέπει με το βιβλίο του, να ξαναγυρίσουμε πίσω στην ανάγνωση των Ομηρικών Επών και ιδιαίτερα της Ιλιάδας. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει προηγηθεί στην Ελλάδα ο δεύτερος Μαραθώνιος Ανάγνωσης Ομήρου Ιλιάδας στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Ακολούθησε η οργάνωση με τον Όμιλο UNESCO N. Πειραιά και Νήσων της θεατρικής παράστασης Αισχύλου ΠΕΡΣΑΙ από θέατρο ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ στο Θέατρο Πειραιά στις 29 /11/2002 και της θεατρικής παράστασης ΚΙΡΚΗ στην Αίγινα στις 3/10/2003.Επίσης, η Ελληνική πολιτεία οφείλει πολλά σε καθηγητές όπως ο κ. Philippe Brunet, που κρατά άσβηστη την φλόγα του Ελληνικού Πολιτισμού, την στιγμή, που πολλοί την έχουνε ξεχάσει.
Με τιμή
Δρ Kουτσούκος Αναστάσιος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σορβόννης
Πρόεδρος «Ελληνοδιεθνής» Μ.Κ.Ο.
Κολοκοτρώνη 7 Πεύκη 15121 Αθήνα. Τηλ. 6980203968
ankoutsoukos@yahoo.gr>

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.