Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Oι νεοναζί της χα μπροστάρηδες σε πανευρωπαϊκό ναζιστικό κίνημα… Ιδρύουν Χρυσή Αυγή στην Ιταλία!


Του Νεοκλή Θεοδωρόπουλου

Ενώ η μνημονική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κάνει τα αδύνατα δυνατά για να εκτινάξει τα εκλογικά ποσοστά των νεοναζί, ώστε να έχει ένα ισχυρό εργαλείο εκβιασμού του εκλογικού σώματος όποτε αποφασίσουν προσφυγή στις κάλπες, η χρυσή αυγή προχώρησε στην ίδρυση κόμματος στην Ιταλία. Δίνει σάρκα και οστά σε ένα πανευρωπαϊκό ναζιστικό κίνημα με έδρα την Ελλάδα.
Όπως ακριβώς στη διάρκεια της αμερικανοκίνητης δικτατορίας, έτσι και τώρα επέλεξαν την πόλη της Νάπολης για να ιδρύσουν την “Alba Dorata” (Χρυσή Αυγή).
Σημερα Κυριακη, στις 15:00 στο κινηματοθέατρο “Teatro Palapartenope”, στην Fuorigrotta της Νάπολης.
Στη Νάπολη…
εκεί ακριβώς που στη διάρκεια της δικτατορίας ιδρύσαν τον πανευρωπαϊκό χαφιεδίστικο μηχανισμό δίωξης των ελλήνων δημοκρατών, τον ΕΣΕΣΙ (Λέγκα) με την στήριξη της Νατοϊκής βάσης, πάντα στην περιοχή Fuorigrotta, της εκκλησιάς και ειδικότερα του σημερινού Αρχιεπίσκοπου Ιταλίας Γεννάδιου Ζερβού, του ιερωμένου που πρόδωσε τα ράσα και μπήκε μπροστάρης στις διώξεις των δημοκρατών και γι’ αυτό τον τίμησαν με τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, ως αντάλλαγμα της χαφιεδίστικης δράσης του.
Η αντιφασιστική Νάπολη, όπως και στη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας, δίνει σήμερα τη δική της απάντηση. Τα κινήματα των φοιτητών, ο δήμαρχος της πόλης Luigi De Magistris, προσυπόγραψε μαζί με καλλιτέχνες και διανοουμένους, αλλά και το καταπληκτικό μουσικέ συγκρότημα 99Posse, το κείμενο απαγόρευσης της νεοναζιστικής μάζωξης. Η αστυνομία συνέστησε στους οργανωτές της εκδήλωσης να γίνει πρωί (μετατέθηκε για τις 11) και τα κινήματα ξεκινούν την αντιφασιστική συγκέντρωση στις 10.
Ο ιδρυτής της ιταλικής χρυσής αυγής είναι ο Vincenzo Maresca. Γεννημένος στην Torre Annunziata (επαρχία Νάπολης) και στα ξενοδοχεία της περιοχής θα κατακλυστούν από τους συνιδρυτές του νεοναζιστικού μορφώματος.
Για τη σχέση των ελλήνων και ιταλών νεοφασιστών, αλλά και για τη δραση τους στη δικτατορία με κέντρο την πόλη της Νάπολης υπάρχουν όλα τα ντοκουμέντα σε δύο βιβλία (Το ελληνικό φοιτητικό κίνημα και ο αντιδικτατορικός αγώνας στην Ιταλία και Φαινόμενα Τρομοκρατίας - Ο ελληνικός νεοφασισμός μέσα από τα αρχεία των Μυστικών Υπηρεσιών). Δυστυχώς, η ιταλική δικαιοσύνη όταν ζήτησε τη συνδρομή της ελληνικής δικαιοσύνης μετά τη δικτατορία, για να δικάσει τους τρομοκράτες ελληνες που είχαν εμπλοκή στη στρατηγική της έντασης και τις βομβιστικές δολοφονικές επιθέσεις στην Ιταλία, δεν βρήκε ανταπόκριση. Όπως πάντα η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι κι αυτή εργαλείο των κυβερνήσεων…
Υπάρχουν όμως κι οι αντιφασίστες Ελληνες που έδωσαν σκληρή μάχη με το νεοφασισμό στη Νάπολη και τώρα οφείλουν να μιλήσουν για μια ακόμη φορά. Δεχτήκαν στο πετσί τους τη φασιστική βία στη Νάπολη και οφείλουν να δώσουν απάντηση για μια ακόμη φορά. Κι αυτοί ξέρουν ν’ αντιμετωπίζουν το φασισμό πολύ καλά.
Ενδεικτικά, από χιλιάδες αντιφασίστες δημοκράτες: Δημητρης Αρβανιτάκης (Πολιτικό Γραφείο ΚΚΕ), Γιαννης Στάμος (πρώην βουλευτής Μαγνησίας ΠΑΣΟΚ), Στέφανος Βλάχος (πρώην δήμαρχος Πετρούπολης, ΣΥΡΙΖΑ), Σπύρος Σγουράκης (ΑΜΕΕ, Χανιά), Κωστας Παπακυρίτσης (ΠΑΚ, πρώην Νομάρχης Καρδίτσας), Μιχαλης Παπαδοδημητράκης (ΑΜΕΕ), Νίκος Παπακωνσταντίνου (πρώην βουλευτής ΚΚΕ)… Εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες οι αντιφασίστες έλληνες που έδωσαν μάχη σώμα με σώμα με τους νεοφασίστες της χούντας. Τώρα ξανά μπροστά για να μην περάσει ο φασισμός, να μην χαθεί η μνήμη του αντιφασιστικού αντιδικτατορικού κινήματος στη Νάπολη!
Σχετικά:
- Το ελληνικό φοιτητικό κίνημα και ο αντιδικτατορικός αγώνας στην Ιταλία
- Ο ΙΤΑΛΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ GUIDO SALVINI, Δικαστής Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μιλάνο
- Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ LUIS GODART, Καθηγητής Πανεπιστημίου Νάπολης, Σύμβουλος Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας
- Ο Δρ. GIANNI CIPRIANI, Δοκιμιογράφος, Εμπειρογνώμονας της ιταλικής Ειδικής Εξεταστικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Τρομοκρατία
- Βάσος Λυσσαρίδης, Πρόεδρος Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ Κύπρου - Μαουρίτσιο Βαλέντζι, Γερουσιαστής της Ιταλικής Δημοκρατίας - Γιολάντα Καπριλιόνε, Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Νάπολης Ιταλίας


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.