Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Δεξιά σημαίνει… Χούντες και Πόλεμοι!


Γράφει ο Δευκαλίων

Πριν μία εβδομάδα ακριβώς, ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων δημοσίευσε το άρθρο με τίτλο  «Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ». Ήταν 23 Ιουνίου 2013, επέτειος του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου.
Πέρασε μόλις μία εβδομάδα. Σε αυτήν την εβδομάδα η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, του κινήματος που άλλαξε την μορφή του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους και έδωσε το δικαίωμα ύπαρξης και την χαρά της ελπίδας στην μεγάλη πλειοψηφία των μη προνομιούχων Ελλήνων συνθηκολόγησε πλήρως με την Δεξιά. Για λίγους υπουργικούς θώκους και μερικές καρέκλες εξουσίας η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απεμπόλησε όσια και ιερά.
Και φυσικά η πληρωμή για αυτή την προδοσία δεν άργησε. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μ. Βορίδης δήλωσε εχθές Σάββατο 29 Ιουνίου 2013, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας: «Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή».
Οι άνθρωποι είναι δεξιοί! Όσο και να προχωρήσει η επιστήμη, όσο και να εκσυγχρονισθούν και να εκπολιτισθούν τα πολιτικά ήθη, επί της ουσίας τίποτε δεν αλλάζει. Οι άνθρωποι ήταν και παραμένουν αμετανόητα δεξιοί. Και εδώ που τα λέμε έχουν δίκιο. Πλήρωσαν πολύ ακριβά το δικαίωμα να διαπομπεύουν το ΠΑΣΟΚ και την ιστορία του. Έδωσαν τόσα υπουργεία, έχουν λοιπόν το δικαίωμα να βρίζουν και να σκυλεύουν τους νεκρούς ανενόχλητοι. Και αυτό κάνουν, ως...
γνήσιοι δεξιοί. 
Μπορεί η ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης να απεμπόλησε όσια και ιερά. Πρώτα με τον Γιώργο Παπανδρέου και τώρα με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, οι ιδέες και τα οράματα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης θυσιάζονται προδοτικά στον βωμό του άκρατου νεοφιλελευθερισμού. Όμως, εκτός από τις ηγεσίες που ξεχνούν, σκύβουν το κεφάλι και λυγίζουν το γόνατο, υπάρχει και ο αδούλωτος λαός. Αυτός που ματώνει, υποφέρει, βασανίζεται μα δεν λυγά δεν σκύβει το κεφάλι!
Και αυτός ο γίγαντας λαός αργά ή γρήγορα θα σηκώσει και πάλι κεφάλι, και μαζί του θα αναγεννηθεί και η δημοκρατική παράταξη. Γιατί όπως διδάσκει η ιστορία μόνο με ισχυρή δημοκρατική παράταξη ο Ελληνισμός μεγαλούργησε. Μέχρι τότε στους Βορίδηδες και τους κάθε λογής Δεξιούς θα απαντάμε με το νικηφόρο σύνθημα των ευρωεκλογών του 1984. Τότε που το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του Ανδρέα Παπανδρέου κατατρόπωσε εκλογικά την Νέα Δημοκρατία του Ευάγγελου Αβέρωφ: Δεξιά σημαίνει… Χούντες και Πόλεμοι!

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.