Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Την υπό-δόση από την κουτσουρεμένη δόση!


Γράφει ο Δευκαλίων

Δώσαμε υπόσχεση να καθίσουμε ήσυχοι αυτό το καλοκαίρι. Να μην μιλήσουμε και να μην προκαλέσουμε. Όχι γιατί είχαμε κάποια υποχρέωση ή φόβο. Αλλά να, για λόγους τακτικής. Καλοκαίρι είναι, τα πράγματα ησυχάζουν, είπαμε και εμείς να πάμε με την εποχή. Έτσι το ρίξαμε στις διεθνείς αναλύσεις και στα όσα συμβαίνουν στο κόσμο.
Όμως σε όλα υπάρχει ένα όριο. Οι μνημονιακοί ξεσάλωσαν κι έχασαν το κάθε όριο και φραγμό. Προγραμματίζουν και ετοιμάζονται να στείλουν στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους. Χρησιμοποιούν την ταμπέλα της περιβόητης μεταρρύθμισης στον δημόσιο τομέα και για την συγκεκριμένη περίπτωση τους όρους κινητικότητα και διαθεσιμότητα, αλλά στο τέλος της ημέρας και όλης αυτής της ιστορίας υπάρχει δυστυχώς το τραγικό τέλος της ανεργίας.  Η επωδός γνωστή. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πολλοί και δημιουργούν ελλείμματα, άρα πρέπει να...
μειωθεί ο αριθμός τους. Έτσι θα μειωθούν και τα ελλείμματα!
Τώρα τι να πεις σε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα;
Ότι για το θέμα της ύφεσης πάλι έγινε λάθος και θα φύγει εφέτος πάνω από 5%; Ότι η ανεργία αισίως ανεβαίνει στο 28% και βλέπουμε; Ότι δημιουργείται δημοσιονομικό κενό από την αδυναμία των φορολογούμενων να καλύψουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις; Ότι, ότι, ότι…
Τι να καταλάβουν όλοι αυτοί; Βολεμένοι τόσα χρόνια μέσα στο εγχώριο κυρίαρχο πολιτικοοικονομικό πλαίσιο δεν διαθέτουν ούτε την ανθρώπινη ευαισθησία, ούτε την ανθρώπινη γνώση να καταλάβουν που οδηγούν την πατρίδα και την κοινωνία. Μπορεί τώρα να είναι καλοκαίρι και οι αντιδράσεις να είναι μικρές και περιορισμένες, αλλά το ρολόι του χρόνου γυρίσει και θα έρθει φθινόπωρο και χειμώνας. Τότε δεν θα υπάρχουν μόνον αντιδράσεις για μέτρα που έρχονται, αλλά αντιδράσεις για μέτρα που ήδη εφαρμόσθηκαν και προκάλεσαν δυστυχία, όπως και τα προηγούμενα.
Και για όσους είναι αιθεροβάμονες και πιστεύουν ότι κάποιο μαγικό χέρι θα τραβήξει πίσω αυτή την τραγική εξέλιξη, τεράστιο Λάθος! Θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας, γιατί μόνον έτσι θα πάρουμε την υπό-δόση από την κουτσουρεμένη δόση!

* Μοντάζ: wonderjlawwall



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.