Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Η Δημοκρατία πρέπει να νικήσει!


Γράφει ο Δευκαλίων

Λοιπόν αδέρφια... δέξιο-μνημονιακοί, πολλά είπαμε αυτές τις ημέρες για τα οικονομικά προβλήματα του πλανήτη και της χώρας. Στην πολιτική ανάλυση υπάρχει ένας κανόνας. Στην οικονομία η οποιαδήποτε πρόβλεψη επιβεβαιώνεται πάρα πολύ αργά, αλλά έχει πάντα καθοριστικά έως δραματικά αποτελέσματα.  Άρα έχουμε τον εύλογο χρόνο να περιμένουμε τις πραγματικές εξελίξεις και επιπτώσεις από τα όσα διαδραματίζονται αυτή την εποχή στην παγκόσμια και την εγχώρια πραγματικότητα.
Στην πολιτική ανάλυση έχουμε όμως και άλλον ένα κανόνα. Τα σφάλματα και τα προβλήματα στην οικονομία αργά ή γρήγορα επουλώνονται, τα σφάλματα και τα προβλήματα στην δημοκρατική λειτουργία και νομιμότητα δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα που δυστυχώς αφήνουν αγιάτρευτες πληγές.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα… Αντιδημοκρατικές εκτροπές 1965-1967 και δικτατορικό καθεστώς 1967-1974, αποτέλεσμα: Κυπριακή Τραγωδία και...
διχοτόμηση της Κύπρου που ακόμα ταλαιπωρεί και προσβάλει τον Ελληνισμό.
Γιατί τα γράφω όλα αυτά;
Κοιτάξτε κύριοι. Κάτι πάει στραβά σε αυτό τον τόπο. Δεν είναι μόνο το οικονομικό πρόβλημα. Είναι και το πρόβλημα δημοκρατίας που σιγά-σιγά γίνεται ορατό και μεγαλώνει. Αντιδημοκρατικές συμπεριφορές παντού. Δεν είναι ανάγκη να αναφέρουμε κάποιο επεισόδιο. Υπάρχουν πολλά και απόλυτα καταδικαστέα.
Η στήλη έχει ταχθεί κάθετα υπέρ της δημοκρατικής αντιμνημονιακής λύσης. Για αυτήν την λύση θα αγωνιστούμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε: Η Δημοκρατία πρέπει να νικήσει!

* Μοντάζ «Το Γρέκι»




==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.