Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

"Ο κ. Χέιγκελ ζήτησε την γνώμη μου για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, για την Συρία, την Αίγυπτο, την Λιβύη... να του εκθέσω τις θέσεις και τις απόψεις της χώρας μας..." - Μπράβο Μήτσο!!! μας έκανες υπερήφανους που συμβουλεύεις και τα αμερικανάκια τι να κάνουν στην περιοχή ευθύνης τους!!!

Επίσημη συνάντηση στο Πεντάγωνο με τον αμερικανό ομόλογο του, Τσακ Χέιγκελ, είχε την Τρίτη το μεσημέρι 
ο έλληνας Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουάσιγκτον
Σχετικό:..ένα απλό ευφυολόγημα Αβραμόπουλου σε σκοπιανό δημοσιογράφο μας έκανε να χαμογελάσουμε ενθαρρυντικά... επιτέλους!!!

Εθνικό Κοιμητήριο ‘Αρλιγκτον, Ουάσιγκτον, 30 Ιουλίου '13. Κατάθεση στεφάνου από τον υπουργάρα Μήτσο (Αβραμό). Προσοχή και παλάμη δεξιού χεριού στην καρδιά, όπως κάνουν οι πολίτες των ΗΠΑ. Ούτε αυθεντικός Αμερικανός να ήταν ο Μήτσος (ευτυχώς δεν φορούσε και το καπελάκι - kippah) [kalami.net)

Δείτε αναλυτικά την επίσημη επίσκεψη του έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Ουάσιγκτον:

συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογο του Τσακ Χέιγκελ
Δημήτρης Μανής - VOA

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του έλληνα Υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τον αμερικανό ομόλογο του, Τσακ Χέιγκελ. Οι δύο ανώτατοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο αμερικανικό Πεντάγωνο, μετά από πρόσκληση του κ. Χέιγκελ, ωστόσο η συγκεκριμένη συνάντηση απέκτησε ιδιαίτερη βαρύτητα μετά την ανακοίνωση της επισκέψης του έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην αμερικανική πρωτεύουσα την ερχόμενη εβδομάδα και της συνάντησης που θα έχει με τον Πρόεδρο Ομπάμα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο έλληνας Υπουργός: «Είχαμε μια πολύ εγκάρδια και φιλική συνομιλία για θέματα ευρύτερου διμερούς αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος. Ο κ. Χέιγκελ ζήτησε την γνώμη μου για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, για την Συρία, την Αίγυπτο, την Λιβύη και είχα την ευκαιρία από μια άλλη σκοπιά, μιας και είμαστε πολύ κοντά στα γεγονότα και τις εξελίξεις στην περιοχή, να του εκθέσω τις θέσεις και τις απόψεις της χώρας μας, πάντοτε με σκοπό να καλλιεργηθεί προβληματισμός που θα οδηγήσει σε αυτό που όλοι προσβλέπουμε και προσδοκούμε και είναι η εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή».


Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «Η Ελλάδα παρά και πέραν της οικονομικής κρίσης, την οποία αντιμετωπίζει με σχέδιο, σθένος και αποφασιστικότητα δεν παύει να είναι ένας σταθερός και σταθεροποιητικός παράγοντας στην ανατολική Μεσόγειο» και πρόσθεσε ότι «αυτός ο ρόλος της Ελλάδας αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, αναφέρει ότι «Ο Τσακ Χέιγκελ, υποδέχθηκε τον έλληνα ομόλογο του, Δημήτρη Αβραμόπουλο, και τον ευχαρίστησε για την μακροχρόνια φιλοξενία μονάδων του αμερικανικού ναυτικού στον Κόλπο της Σούδας αλλά και τον ρόλο της συγκεκριμένης βάσης στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Λιβύη. Ο κ. Χέιγκελ επαίνεσε τις ενέργειες της Ελλάδας για την διατήρηση της σταθερότητας στα Βαλκάνια, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση του για την στήριξη που παρέχει η χώρα στο ΝΑΤΟ. Οι κ. Χέιγκελ και Αβραμόπουλος συζήτησαν θέματα κοινού στρατηγικού ενδιαφέροντος και ο έλληνας Υπουργός υποσχέθηκε την διατήρηση της στενής σχέσης που διαθέτουν οι δύο χώρες, ενώ συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, στην διεξαγωγή από κοινού στρατιωτικών ασκήσεων και συμβουλευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου» όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου.

Το πρωί της ίδιας ημέρας ο έλληνας Υπουργός Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον, που βρίσκετε λίγο έξω από την Ουάσιγκτον, ενώ μετά την συνάντηση με τον κ. Χέιγκελ, ο κ. Αβραμόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του αμερικανικού Πενταγώνου.

Σήμερα Τετάρτη, ο κ. Αβραμόπουλος, θα παραστεί σε τελετή στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος, στην πόλη της Ουάσιγκτον, όπου θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Μουσείου και του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδας, με σκοπό τη συνεργασία για έρευνα αρχείων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

(Διαβάστε παρακάτω την ομιλία του).
Σημ.: Το Αmerican Jewish Committee (ΑJC) αναγνωρίζει τα Σκόπια ως... ''Δημοκρατία της Μακεδονίας'', αλλά ο υπουργός μας των Εξωτερικών, ούτε αναφορά έκανε στην ομιλία του στο Συνέδριο του ΑJC, έστω γιά ''την τιμή των όπλων''. 'Αρα, συμφωνεί μαζί τους. (kalami)


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.