Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Κώστα Σακκά

Σχετικό: ΨΗΦΙΣΜΑ: Άμεση αποφυλάκιση του Σακκά - "είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι η συνέχιση της αποχής του από το φαγητό θα οδηγήσει σε βέβαιο θάνατο"

Περίπου 1500 άτομα έχουν συγκεντρωθεί αυτή τη στιγμή έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ως ένδειξη συμπαράστασης στον επί 32 ημέρες απεργό πείνας, Κωνσταντίνο Σακκά.
Ο Σακκάς βγήκε από το παράθυρο και φώναξε «πάμε γερά μέχρι τη νίκη!», ενώ ο κόσμος ανταπέδωσε με συνθήματα.
Πριν από λίγη ώρα κατέφτασαν δύο κλούβες των ΜΑΤ, ενώ ο κόσμος που συρρέει ολοένα και αυξάνεται. Η συγκέντρωση οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, ενώ είχε κανονιστεί μηχανοκίνητη πορεία προς το νοσοκομείο στις 18.00 και συγκέντρωση στις 19.30.

Διαβάστε την ανακοίνωση:
«31 ημέρες τώρα ο Κώστας Σακκάς βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο: να εφαρμοστεί ο νόμος που απαγορεύει την προφυλάκιση πέραν των 30 μηνών.
31 ημέρες τώρα τα όργανα της δικαιοσύνης είτε διαπράττουν, είτε καλύπτουν, είτε ανέχονται την πρωτοφανή αυτή παρανομία. Τα πράγματα έφτασαν πια σε οριακό σημείο, η κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας είναι κρίσιμη και κάθε λεπτό που περνάει μπορεί να αποβεί μοιραίο.
Το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες, οφείλει να αποφασίσει την αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά, αποκαθιστώντας έτσι, έστω και την τελευταία στιγμή, το εις βάρος του δικαστικό πραξικόπημα. Και όλοι εμείς οφείλουμε αυτές τις στιγμές να σταθούμε στο πλευρό του, αναγνωρίζοντας ότι ο αγώνας που δίνει, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του και με μόνο όπλο το σώμα του, μας αφορά όλους.
Ως Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων καλούμε όλους και όλες να συμμετάσχουν στη μηχανοκίνητη πορεία που οργανώνει η προς το Γενικό Κρατικό Νίκαιας την Παρασκευή 5/7 στις 6 μ.μ. και στη συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο στις 7.30 μ.μ».

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.