Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Η Παιδεία Αντιστέκεται! - Διαγράφηκε η ΕΛΜΕ Προτύπων από τη δύναμη της ΟΛΜΕ! - ΟΛΜΕ: Casus belli οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις!

Η Παιδεία Αντιστέκεται!
Διαγράφηκε η ΕΛΜΕ Προτύπων από τη δύναμη της ΟΛΜΕ!
ΟΛΜΕ: Casus belli οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις!
Στο υπουργείο Παιδείας, δεν θα γίνει καμιά απόλυση, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας
Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι ο αριθμός των υπεράριθμων-είναι γύρω στους 2.000».
Η λεγόμενη «ανάρμοστη συμπεριφορά», έχει αποδεκατίσει την παιδεία, με παράλογες διώξεις!
Αναμένεται αύξηση των ΕΔΕ με το πρόσχημα της «ανάρμοστης συμπεριφοράς», με ανυπόστατες κατηγορίες.
Πρέπει να μπει η δικλείδα «ισχυρή ανάρμοστη συμπεροφορά», για να αποφευχθούν άδικες διώξεις.
Η Πρόταση διαγραφής της ΕΛΜΕ Προτύπων από τη δύναμη της ΟΛΜΕ έγινε την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 το πρωί, στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Τελικά, η ΕΛΜΕ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ, που τόσο καιρό έχει απασχολήσει αρνητικά την εκπαίδευση, διαγράφηκε με ισχυρή πλειοψηφία!  
Η δικαίωση ήρθε!
Μπαίνει έστι τέλος σε μια ασυδοσία, της ΕΛΜΕ Προτύπων, που διαγράφηκε, για σωρεία παράτυπων συνδικαλιστικών αδειών, μειωμένων ωραρίων, διαφθοράς, προσπάθεια επιρροής κρίσεων στα πρότυπα Πειραματικά κλπ, υποστηρίζουν πολλοί εκπαιδευτικοί!
Η κ. Παπατσίμπα Λαμπρινή, πλέον, είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης!
Χαρακτηρίζοντας αιτία πολέμου τις διαθεσιμότητες, οι καθηγητές έκαναν πορεία χθες στο κέντρο της Αθήνας. Οι καθηγητές διέκοψαν χθες το πρωί το συνέδριο της ΟΛΜΕ το οποίο είναι σε εξέλιξη και διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Tετρακόσιοι τριάντα επτά εκπαιδευτικοί ψήφισαν στο συνέδριο της ΟΛΜΕ για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας τους. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 435 και βρέθηκαν 2 άκυρα.
Οι παρατάξεις έλαβαν :

-Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΡΙΖΑ) 126 ψήφους, έδρες 3. Εκλέγονται οι: Ζωγραφάκη Ελένη, Κοτσιφάκης Θέμης και Τζαφάς Βασίλης.
- Η ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατά) 103 ψήφους, έδρες 3. Εκλέγονται οι:Πεππές Δημήτρης, Παπαχρήστος Νίκος και Κωνσταντίνου Νικηφόρος.
- Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις Κινήσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και άλλες αριστερές κινήσεις), 75 ψήφους, 2 έδρες. Εκλέγονται οι: Νικολάου Σταμάτης και Τζιορτζιώτης Σταύρος.
-Η ΕΣΑΚ – ΔΕΕ (ΚΚΕ) έλαβε 71 ψήφους, έδρες 2. Εκλέγονται οι Πατίδης Ηλίας, Δαρδαλής Νίκος
- Η προοδευτική Ενότητα ΠΑΣΚ ΔΕ – Δημοκρατικές Εκπαιδευτικές Δυνάμεις έλαβε 44 ψήφους, έδρες 1. Εκλέγεται ο Αλεβυζάκης Γιώργος
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι καθηγητές πήραν αποφάσεις για καταλήψεις και απεργίες, χωρίς σ΄αυτές να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΚ που πρόσκειται στο ΠαΣΟΚ που αποχώρησαν, καταγγέλλοντας τις υπόλοιπες παρατάξεις για παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών και πραξικοπηματικές αποφάσεις.
Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι ο αριθμός των υπεράριθμων-είναι γύρω στους 2.000». «Αξιολογήθηκαν δομές, αξιολογήθηκαν διαδικασίες, είδαμε που υπάρχουν τα κενά, και είπαμε ότι αυτοί που περισσεύουν είναι περίπου 2.000 οι οποίοι μπορούν να βγουν στην κινητικότητα και να απορροφηθούν είτε σε διοικητικές υπηρεσίες του ίδιου του Υπουργείου, είτε σε άλλα Υπουργεία . Παράλληλα είδαμε τις ειδικότητες που έχουμε υπεράριθμους. Και μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία αξιολόγησης καταλήξαμε σε αυτόν τον αριθμό. Δεν είναι δηλαδή ένα ποσοστιαίο μέγεθος το οποίο βγαίνει ποσοτικά και άκριτα.Αυτό λοιπόν νομίζω ότι πρέπει να αποτελέσει ένα «μπούσουλα»».
Καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα, ζητουν οι εκπαιδευτικοί, ειδικά για την λεγόμενη «ανάρμοστη συμπεριφορά», που έχει αποδεκατίσει την παιδεία με παράλογες διώξεις!
Πρέπει να μπει η δικλείδα «ισχυρή ανάρμοστη συμπεριφορά»,όπως ήταν πριν.
Υπάρχει Ελπίδα. Αντσταθείτε

ΔρΚουτσούκος Αναστάσιος
Πρόεδρος Ελληνοδιεθνής ΜΚΟ
www.koutsoukos-anastasios.gr

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.