Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Λαζαρίδης: Ο Σαμαράς συμφωνεί με το Βορίδη [VIDEO]

Σχετικό: Ο Βορίδης, ο Σαμαράς και η ομιλία που δεν έγινε "Δεν ξεχνούμε, δεν συγχωρούμε…"

Να απαντήσει στις δηλώσεις Βορίδη και Πολύδωρα κλήθηκε ο βουλευτής Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης. Ο βουλευτής της ΝΔ παρείχε πλήρη κάλυψη στο Μάκη Βορίδη για τις δηλώσεις του περί του «μοιραίου» για τη χώρα Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας εν ολίγοις ότι ο πρωθυπουργός συμφωνεί μαζί του. Πιο διφορούμενη η στάση του για τη «βόμβα» Πολύδωρα περί ανοίγματος προς τη Χρυσή Αυγή. Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, υποστήριξε ότι η ΝΔ «δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί» και υπονόησε ότι οι διευκρινιστικές δηλώσεις Πολύδωρα ήταν ικανοποιητικές. Δεν διέψευσε πάντως τις φήμες που θέλουν την ΝΔ να σκέφτηκε τη διαγραφή του

[Παραπομπή: Γελάνε από το πρωί τα γκαρσόνια της Βαλαωρίτου
Πως ο Χρύσανθος επιχειρεί να ωραιοποιήσει την κυβερνητική πανωλεθρία της Αγίας Παρασκευής!]

Τι δήλωσε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης για την ΕΡΤ 
Στην ερώτηση αν συμφωνεί με τις δηλώσεις Βορίδη ο Χρύσανθος Λαζαρίδης σημείωσε:
«Κοιτάξτε σε ότι αφορά το παρελθόν όλοι έχουμε απόψεις. Και ο κ. Σαμαράς έχει απόψεις. Και σε ότι αφορά την ερώτησή σας... και ο κ. Σαμαράς το έχει πει αυτό. Τώρα δεν είναι η ώρα για να αναδεικνύονται αυτά τα πράγματα».

«Δεν είναι η ώρα να λέμε όλα αυτά τα πράγματα τώρα. Βέβαια, συνέδριο έχεις και στο συνέδριο δεν γίνεται να πάνε οι άνθρωποι ούτε φιμωμένοι ούτε λοβοτομημένοι. Θα ακουστούν τέτοια. Πάντως ο κ. Σαμαράς το ξεκαθάρισε ότι δεν είναι τώρα η ώρα για τέτοιες διαμάχες για το παρελθόν» πρόσθεσε.

Σε διευκρινιστική ερώτηση σημείωσε: «Τι να σας πω; Να σας πω ψέματα; Να το βάλουμε σε μια άλλη βάση: Αν ψάξετε στο μυαλό του κ. Σαμαρά θα βρείτε ότι και αυτός το ίδιο πιστεύει ή κάτι αντίστοιχο. Και στο μυαλό του κ. Βενιζέλου θα υπάρχουν τα αντίστοιχα εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά εφόσον συνεργαζόμαστε πρέπει να τα αφήσουμε αυτά στην μπάντα και να μάθουμε να συνεργαζόμαστε για να διορθώσουμε τα λάθη. Αυτό πρέπει να το σεβαστούμε όλοι. Είναι πολύ μικρό να καθόμαστε να απασχολούμε τον κόσμο για το ποιος έβλαψε την Αλεξάνδρεια για περισσότερο».

Όσον αφορά τη δήλωση Πολύδωρα ο Χρύσανθος Λαζαρίδης τόνισε: «Η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί. Όπως βλέπετε δεν λέω Χρυσή Αυγή, λέω νεοναζί. Και δεν το κάνουμε τυχαία και δεν το κάνω μόνο εγώ, το κόμμα το κάνει. Τους αποκαλούμε σαν αυτό που είναι. Όχι με το όνομα το οποίο επικαλούνται. Αυτό το ξεκαθάρισε τελικά και ο κ. Πολύδωρας, για να είμαστε δίκαιοι».

Στο ερώτημα αν μέχρι να υπάρξει διευκρίνιση από την πλευρά του κ. Πολύδωρα υπήρξαν σκέψεις διαγραφής του ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού υποστήριξε: «επειδή ήταν παρεξηγήσιμο έτσι όπως το είπε έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε ότι πολιτική διάσταση δεν υπάρχει».

Με καυστικό τρόπο σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, τη συνέντευξη του Βύρωνα Πολύδωρα. «Η Πιπιλή είναι με την ιδεολογία της ότι οι Χρυσαυγίτες είναι φασισταριά, ναζί, επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία και τον τόπο. Αν ο κύριος Πολύδωρας τρέφει αισθήματα συμπάθειας προς τη Χρυσή Αυγή, μπορεί να μας κάνει την χαρά και την τιμή να πάει από εκεί να αλιεύσει ψήφους» τόνισε η βουλευτής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Στην επισήμανση ότι ο Βύρων Πολύδωρας είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος, ανέφερε ότι «πολλά ιστορικά στελέχη έχουν καταστρέψει πολλά ιστορικά κόμματα». Στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο διαγραφής του κ. Πολύδωρα από τη ΝΔ, η κ. Πιπιλή απάντησε: «Ούτε με απασχολεί αυτό. Ούτε και πρόεδρος του κόμματος είμαι. Νομίζω ότι την καλύτερη διαγραφή την κάνουν οι νοήμονες, οι πολίτες δηλαδή».

Και ο Άδωνις Γεωργιάδης αποδοκίμασε τις δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα για τη Χρυσή Αυγή: «Διαφωνώ. Ήταν λάθος», τόνισε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΑΝΤ-1.
TVxs

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.