Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Παρακαλούμε την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου να μας ενημερώσει τι έγινε με υπόθεση Μαρκογιαννάκη - Ο ίδιος την προκάλεσε και για πρώτη φορά δεν είδαμε σχετική αποστομωτική απάντηση!!!

Από όταν εκλέχθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτή Α’ Αθηνών με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο ιστοχώρος μας και διέκρινε και διείδε την μαχητικότητα της παρουσίας της αλλά και το τεκμηριωμένο λόγο της σε επιτροπές και στην ολομέλεια του κοινοβουλίου.
Για εμάς λίγοι είναι οι μαχητικοί βουλευτές τα τελευταία χρόνια και φροντίζουμε να τους στηρίζουμε παρόλα που αυτοί μπορούν να ανήκουν σε διαφορετικούς ιδεολογικούς ή κομματικούς χώρους.
Από την τελευταία μας ανάρτηση:  "Ζωή Κωνσταντοπούλου φτύνει το γαλαζοπράσινο πλυντήριο / 'Όλο το συγγενολόι της λίστας ονομαστικά - - Καληνύχτα στους εισαγγελείς..."
έχουν περάσει 15 ημέρες και δεν είδαμε καμία συνέχεια στην πολύκροτη υπόθεση της λίστας  "Λαγκάρντ" αλλά ούτε και στις αιχμηρές προκλήσεις Μαρκογιαννάκη για μηνύσεις κλπ
(όλη η δήλωση στο τέλος).
Ελπίζουμε ότι αυτό έχει να κάνει με τα θερινά τμήματα της βουλής και όχι με την "ολοκλήρωση" της υπόθεσης.

Νάσος

Ακολουθεί το video και ολόκληρη η απομαγνητοφώνηση της ομιλίας της, και τα σχετικά Δελτία Τύπου:



''Η μετάλλαξη της Ν.Δ. σε σωματοφύλακα του κ. Βενιζέλου προκαλεί την κοινωνία και παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή της ισονομίας", τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της
 
Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα "Λαγκάρντ", Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ιωάννη Διώτη και του Ιωάννη Καπελέρη.

"Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η τακτική δικαιοσύνη παραγγέλλει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Διώτη για υπεξαγωγή εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος. Του ιδίου εγγράφου (ηλεκτρονικών αρχείων της λίστας Λαγκάρντ), που ο κ. Βενιζέλος έκρυβε 14-15 μήνες, λέγοντας ψέματα στη Βουλή. Η τακτική δικαιοσύνη επίσης παραγγέλλει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Καπελέρη και του κ. Διώτη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος για τη μη είσπραξη φόρων από την λίστα Λαγκάρντ ", τονίζει η κα Κωνσταντοπούλου και απαρίθμησε τα πολιτικά πρόσωπα που βρέθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ:
- Η σύζυγος του πρ. υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου.
- Η κόρη του πρ. υπουργού της Ν.Δ. Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.
- Ο Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγός του.
- Η σύζυγος και η πεθερά του Μανώλη Κεφαλογιάννη, μέχρι πρότινος γραμματέα της Ν.Δ.
- Ο Σταύρος Παπασταύρου, νομικός σύμβουλος και φίλος του πρωθυπουργού.
- Ο Χρήστος Φύσσας, πρ. βουλευτής.
- Η σύζυγος του γενικού γραμματέως του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Αθανασίου Ανδρεουλάκου.
- Ο Δημήτρης Πλατής, πρ. γενικός γραμματέας υπουργείου Παιδείας επί Ν.Δ.
- Η κυρία Βιδάλη, σύζυγος του συμβούλου του πρωθυπουργού για τα μεγάλα έργα.
- Ο Ιωάννης Παγίδας, πρόσωπο του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού.
- Συγγενείς του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
- Η σύζυγος του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη.
- Επιχειρηματίες συνδεόμενοι με κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
Πολύ Ν.Δ., πολύ ΠΑΣΟΚ, αλλά καθόλου ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ!


Σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, βουλευτή Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ
για την παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης κατά των Ι. Διώτη και Ι. Καπελέρη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η τακτική δικαιοσύνη παραγγέλλει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Διώτη για υπεξαγωγή εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος. Του ιδίου εγγράφου (ηλεκτρονικών αρχείων της λίστας Λαγκάρντ), που ο κ. Βενιζέλος έκρυβε 14-15 μήνες, λέγοντας ψέματα στη Βουλή. Η τακτική δικαιοσύνη επίσης παραγγέλλει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Καπελέρη και του κ. Διώτη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό...
κακουργήματος για τη μη είσπραξη φόρων από την λίστα Λαγκάρντ. Για τους ίδιους φόρους που και η Βουλή ψήφισε χτές υπέρ της άσκησης ποινικής δίωξης κατά του κ. Παπακωνσταντίνου. Για τους ίδιους φόρους για τους οποίους οφείλει να λογοδοτήσει ο κ. Βενιζέλος, που, ενώ νομοθέτησε το «χαράτσι», δεν άγγιξε ούτε έναν από τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ, αλλά, αντίθετα, κάποιους τους ωφέλησε και νομοθετικά (π.χ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης), έχοντας την λίστα Λαγκάρντ στην προνομιακή και ιδιωτική πρόσβαση και κατοχή του.

Ως πότε, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, θα υποθάλπετε εκείνους που υπέσκαψαν το δημόσιο συμφέρον; Τώρα που ασκήθηκε ποινική δίωξη σε δύο ιδιώτες πρώην Επικεφαλής του Σ.Δ.Ο.Ε. (Ι. Διώτη, Ι. Καπελέρη) για το ίδιο ακριβώς αρχείο και τους ίδιους μη εισπραχθέντες φόρους, και ψηφίσθηκε η άσκηση δίωξης κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, για τις ίδιες ακριβώς πράξεις και παραλείψεις, με ποιο πρόσχημα και με ποιο επιχείρημα θα επενδύσετε την εξασφάλιση ατιμωρησίας στον κ. Βενιζέλο;

Η μετάλλαξη της Ν.Δ. σε σωματοφύλακα του κ. Βενιζέλου προκαλεί την κοινωνία και παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή της ισονομίας, που υπαγορεύει να ελεγχθούν αρμοδίως όλα τα ενεχόμενα και εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση αυτή. - ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/07/2013

Προκαλεί ο Μαρκογιαννάκης: Κάλεσε την Κωνσταντοπούλου να του κάνει μήνυση
«Το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής είναι πραγματικά ότι μπορούσε να απεικονίσει μια σοβαρή έρευνα, η οποία έγινε, και μια πολύ σοβαρή προσπάθεια», τόνισε ο πρόεδρός της Χρήστος Μαρκογιαννάκης στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης στράφηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορίες ότι οι βουλευτές που συμμετείχαν στην Επιτροπή και ειδικώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιδίδονταν σε «σόου» και ύβρεις προς το πρόσωπό του και εν τέλει επέλεξαν την μέθοδο της έκδοσης μιας έκθεσης θέσεων, καθώς και οι ίδιοι αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να θέσουν την υπογραφή τους σε ένα πόρισμα νομικά έωλο.

Εξήγησε ότι παρότι και ο ίδιος είναι σύμφωνος με την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, του νόμου περί ευθύνης υπουργών και συνομολογεί για τα προβλήματα του ΣΔΟΕ, στην διαδικασία που ακολουθείται πρέπει να εφαρμοστεί η νομοθεσία. Μάλιστα καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπαναχώρησε από το να καταθέσει αίτημα για συμπλήρωση του κατηγορητηρίου του κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ πρόσθεσε πως δεν στοιχειοθετείται η υπεξαγωγή εγγράφου που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος ο κ. Μαρκογιάννης προκάλεσε την κα Κωνσταντοπούλου να καταθέσει μήνυση εναντίον του εφόσον πιστεύει ότι είναι «επίορκος», «έκανε κατάχρηση εξουσίας, συγκάλυψη» και έγινε «υπόθαλψη εγκληματία». «Αλλιώς - όπως είπε - αυτά τα γαβγίσματα θυμίζουν σκύλο που γαβγίζει αλλά δεν δαγκώνει».

Πάντως ο πρόεδρος της Επιτροπής δεν παρέλειψε να απευθυνθεί στους βουλευτές της ΧΑ λέγοντας πως ενώ εκτοξεύουν κατηγορίες, δεν συνεισέφεραν στην Επιτροπή απολύτως τίποτα για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την άσκηση δίωξης κατά του πρώην Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ
Δελτίο τύπου, Αθήνα 15/07/2013

Εάν έπρεπε κανείς να βάλει έναν τίτλο στη διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, αυτός θα ήταν «Το έπος της συγκάλυψης». Κι αν έπρεπε να βάλει έναν τίτλο στο λεγόμενο «πόρισμα της πλειοψηφίας», που συντάχθηκε εν κρυπτώ και ψηφίστηκε μόνο από τους συντάκτες του, με την άρνησή τους ακόμη και να το διανείμουν στα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, ο τίτλος αυτός θα ήταν «Η επιτομή της υπόθαλψης».

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνο συγκάτοικοι στην Κυβέρνηση, αλλά και συμμέτοχοι στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, συνδικαιούχοι αμύθητων ποσών, που ενώ ενθυλακώθηκαν από κυβερνητικούς, κρατικούς, κομματικούς επιτελείς, από φίλους, συνεργάτες και συγγενείς τους, δεν φορολογήθηκαν.

Η αποσπασματική απόδοση κατηγορίας και η άρνηση υπαγωγής των πραγματικών περιστατικών στο νομικό κανόνα που εφαρμόζεται, συνιστά αυτοτελώς παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας. Συνιστά, επίσης, και υπόθαλψη εγκληματία.

Υπ’ αυτήν την έννοια, είναι εξόχως προκλητικό το να χειραγωγεί και να χαλιναγωγεί την άσκηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας το ίδιο επίορκο πολιτικό προσωπικό που έχει κόψει και ράψει το νόμο περί ευθύνης Υπουργών στα μέτρα του, μέσα από δύο αναθεωρήσεις του Συντάγματος και μέσα από δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες της τελευταίας δεκαετίας.

Υπ’ αυτήν την έννοια, έχει ενδιαφέρον να δει κανείς ποιοι υπογράφουν το Ν. 3126/2003 περί Ευθύνης Υπουργών και να αναγνώσει ανάμεσα στα ονόματα τον Πρωθυπουργό, τότε, κ. Κωνσταντίνο Σημίτη, τον Υπουργό Εξωτερικών, τότε, κ. Γεώργιο Παπανδρέου, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τότε, κ. Γιάννο Παπαντωνίου, τον Υπουργό Ανάπτυξης, τότε, κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, τον Υπουργό Πολιτισμού, τότε, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, τότε, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Έχει, επίσης, αυτοτελές ενδιαφέρον να δει κανείς ότι, εν πολλοίς, τα ίδια πρόσωπα, με λίγες εξαιρέσεις, υπογράφουν και την τροποποίηση του νόμου αυτού εν έτει 2011.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, δικό σας έργο είναι ο νόμος αυτός, το άρθρο 86 του Συντάγματος και η εφαρμοστική νομοθεσία. Και γνωρίζατε πολύ καλά τι κάνατε όταν νομοθετούσατε συνταγματικά και κοινοβουλευτικά, διότι ο στόχος σας ήταν ακριβώς αυτός της υπόθαλψης.

Με αυτό το δεδομένο, δεν είναι να απορεί κανείς που και σε αυτήν τη διαδικασία, τη μείζονα, κατά την οποία κατελήφθησαν με τα πειστήρια του εγκλήματος στα χέρια τους δύο Υπουργοί, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσπαθείτε να περιορίσετε τη διατύπωση της ποινικής κατηγορίας και να αποτρέψετε την απόδοση των πραγματικών ποινικών ευθυνών. Διότι, το πόρισμα αυτό, που ξέρατε τι κάνατε όταν το κρύβατε και όταν δεν το μοιράζατε στα μέλη της Επιτροπής που δεν ανήκουν στην ανίερη συμμαχία σας, τελικά οδηγεί στη συγκάλυψη των ευθυνών και στην υπόθαλψη του κ. Βενιζέλου, στη συγκάλυψη, όμως, των ευθυνών και στην υπόθαλψη και του κ. Παπακωνσταντίνου για μείζονες πλευρές της ποινικής τους ευθύνης, η εξόχως εμφανής από τις οποίες είναι το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων. Το αδίκημα αυτό ετέλεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου όταν κράτησε για τον εαυτό του, έβαλε στο συρτάρι του και δεν παρέδωσε σε κανέναν εκπρόσωπο του ελληνικού κράτους επισήμως μέχρι σήμερα το cd. Υπεξαγωγή τελέστηκε και από τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 κρατούσε στο συρτάρι του, στην τσέπη του, στην προνομιακή κατοχή του, το usb που του παρέδωσε αναντίρρητα και σύμφωνα με όσα έχουν συνομολογηθεί από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ο Ιωάννης Διώτης.

Άκουσα τον κ. Κουτσούμπα αμέσως προηγουμένως να μιλά για τις ατελείωτες ώρες που συνεδρίασε η Επιτροπή. Ξεχάσατε, όμως, κύριε Κουτσούμπα να πείτε ότι οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σε αυτές τις ατελείωτες ώρες συνεδριάσεων της Επιτροπής, ήταν απόντες. Τις περισσότερες φορές εκπροσωπούνταν από έναν, ο οποίος προέδρευε. Και, μάλιστα, ερίζατε μεταξύ σας, γιατί κανείς δεν ήθελε να παραμείνει και να προεδρεύσει.

Είπατε για τους μάρτυρες. Ξεχάσατε να πείτε ότι στην εξέταση των περισσοτέρων μαρτύρων και πάλι ήσασταν απόντες. Και εμφανιζόσασταν ως επιτελείς για να δώσετε διαπιστευτήρια κάθε φορά που εξεταζόταν μάρτυρας συνδεόμενος με τη σημερινή Κυβέρνηση ή με συμφέροντα συνδεδεμένα με τη σημερινή Κυβέρνηση.

Είπατε για τις ατελείωτες σελίδες των Πρακτικών. Ξεχάσατε να πείτε, όμως, ότι τα Πρακτικά αυτά είναι νοθευμένα με ευθύνη και εντολή του κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος διέπραξε νόθευση εγγράφου κατά την κατάρτιση των Πρακτικών.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ: Να τον στείλουμε κατηγορούμενο τότε!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δε νομίζω να τον στείλετε κατηγορούμενο, γιατί ο κ. Ρήγας, ο οποίος υπέγραφε για την παραπομπή του κ. Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση της SIEMENS, δήλωσε ότι τον έχει συγχωρέσει, έχουν αλληλοσυγχωρηθεί. Έτσι και το πρόσφατο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η χώρα μας πρέπει να πληρώσει κάποια εκατομμύρια ευρώ για την υπόθεση του C4-I, μάλλον και αυτό θα πάει στις ελληνικές καλένδες, όπως και όλα όσα αφορούν επίορκο πολιτικό προσωπικό που ενέχεται σε συμπεριφορές σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Κυρίες και κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ή της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, μέσα στη λίστα Λαγκάρντ βρίσκονται πρόσωπα συνδεδεμένα με τα κόμματά σας. Βρίσκεται η σύζυγος του πρώην Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Εθνικής Άμυνας, του κ. Γιάννου Παπαντωνίου. Βρίσκεται η θυγατέρα του πρώην Υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου -του εκλιπόντος- και εξαδέλφη του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ, του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Βρίσκεται ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο κ. Γεώργιος Βουλγαράκης και η σύζυγός του.

Επίσης, βρίσκονται εξ αγχιστείας συγγενείς, όπως η σύζυγος και η πεθερά του κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, μέχρι πρότινος Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Βρίσκεται ο Νομικός Σύμβουλος και φίλος του Πρωθυπουργού, κ. Σταύρος Παπασταύρου. Βρίσκεται ο πρώην Βουλευτής Χρήστος Φύσσας. Βρίσκεται η σύζυγος του νυν Γενικού Γραμματέως του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, του κ. Αθανασίου Ανδρεουλάκου. Βρίσκεται ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας επί Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Πλατής. Βρίσκεται η σύζυγος του Συμβούλου του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, κυρίου Βιδάλη.

Μέσα στη λίστα βρίσκονται, ακόμη, πρόσωπα του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος του σημερινού Πρωθυπουργού, του κ. Αντώνη Σαμαρά, συμπεριλαμβανομένου του σχετιζομένου και με άλλα πρόσωπα της Κυβέρνησης, κ. Ιωάννη Παγίδα. Περιμένω και να δω αν θα έρθει και ο κ. Αθανασίου για να απαντήσει σχετικά.

Βρίσκονται, επίσης, εξ αίματος συγγενείς του πρώην Αντιπροέδρου της Επιτροπής και νυν Υπουργού Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος έχει συνομολογήσει και τη συγγενική αυτή σχέση ενώπιον της Επιτροπής. Βρίσκεται επίσης η σύζυγός του μέχρι πρότινος μέλους της Επιτροπής και ήδη προαχθέντος σε Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη. Επίσης, μέσα στη λίστα βρίσκεται πλήθος επιχειρηματιών που συνδέεται με τις κυβερνήσεις σας.

Θα πρέπει να απαντήσετε ποια ήταν τα κριτήρια και τα κίνητρα για τη σύνθεση της Επιτροπής αυτής, στην οποία ορίσατε ως Πρόεδρο τον κ. Μαρκογιαννάκη, που υπερασπίζεται πρόσωπο συνδεδεμένο με πρώην Διευθύντριες Εφορειών της Θεσσαλονίκης, που έχουν καταδικαστεί για αδικήματα σε βάρος του δημοσίου.

Ορίσατε τον κ. Βαρβιτσιώτη ως Αντιπρόεδρο και ορίσατε τον κ. Γεωργιάδη. Το ΠΑΣΟΚ όρισε, βεβαίως, ως συνήγορο υπεράσπισης του κ. Βενιζέλου, βασικά, τον κ. Ρήγα.

Θα πρέπει να απαντήσετε, επίσης, στο εξής: πώς είναι δυνατόν, μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις, από τον ορυμαγδό αποκαλύψεων, εκείνο το οποίο πράττετε και πράττει η Νέα Δημοκρατία –και γι’ αυτό κοιτώ προς τα έδρανα της ΝΔ- να είναι η κυβερνητική αναβάθμιση των αμαρτιών της λίστας Λαγκάρντ; Κάνατε Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο να διαχειρίζεται και πάλι δημόσιο χρήμα και, μάλιστα, τα μυστικά κονδύλια, τις απόρρητες δαπάνες του Υπουργείου Εξωτερικών, τον κ. Βενιζέλο.

Εσείς όλοι εδώ δεν λέγατε από τον Οκτώβριο μέχρι και πρότινος ότι υπάρχει αδιαμφισβήτητη πολιτική του ευθύνη; Δεν λέγατε ότι είναι πολιτικές και όχι ποινικές οι ευθύνες; Ποια είναι η συμπαρομαρτούσα συμπεριφορά απέναντι στις αδιαμφισβήτητες πολιτικές ευθύνες ενός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών που έκρυβε δεκαπέντε μήνες τη λίστα Λαγκάρντ στο συρτάρι του; Η επιβράβευσή του με τη θέση του Αντιπροέδρου; Ο οποίος Αντιπρόεδρος επεχείρησε, επιπλέον, να κατοχυρώσει με τροπολογία, η οποία ευτυχώς απεσύρθη μετά την αποκάλυψή της, ότι θα ταξιδεύει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος; Αυτή είναι η αντιμετώπιση των πολιτικών ευθυνών; Η επιβράβευση και η κυβερνητική αναβάθμιση;

Κάνατε Υπουργούς τον κ. Βαρβιτσιώτη και τον κ. Γεωργιάδη. Ίσως, για να αποσείσετε και να αποσοβήσετε το γεγονός ότι και τα δύο αυτά πρόσωπα όφειλαν να έχουν δηλώσει αποχή και να μη συμμετέχουν στις εργασίες της Επιτροπής.

Κάνατε, βεβαίως, Υπουργό και τον κ. Χρυσοχοΐδη ενώ γνωρίζετε τη σχέση του με τον κ. Διώτη. Σχέση για την οποία ο πρώτος που μίλησε ήταν ο κ. Βενιζέλος. Ο κ. Διώτης ήταν πρόσωπο της υποδείξεως, της εμπιστοσύνης του κ. Χρυσοχοΐδη. Και το αποτέλεσμα του πρόσφατου ανασχηματισμού ήταν η προαγωγή και του κ. Χρυσοχοΐδη.

Για να μην μιλήσω για την κοινοβουλευτική προαγωγή του κ. Ρήγα. Για να μην μιλήσω και για άλλα ζητήματα, τα οποία βοούν και, φυσικά, τα βλέπει η κοινωνία και εξεγείρεται.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
η λίστα Λαγκάρντ ήταν αντικείμενο γνωστό, όχι μόνο στο πολιτικό προσωπικό της Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, αλλά, πιθανότατα, και της προηγούμενης Κυβέρνησης. Ήταν, όμως, επίσης, αντικείμενο γνωστό και σε αυτή την Κυβέρνηση. Διότι προκύπτει αδιαμφισβήτητα ότι ο νυν επικεφαλής της ΕΥΠ, κ. Δραβίλλας, πρόσωπο της εμπιστοσύνης και της επιλογής του κυρίου Πρωθυπουργού, γνώριζε για τη λίστα Λαγκάρντ από τον Ιούνιο του 2012.

Επιθυμία σας και στόχος σας υπήρξε ανέκαθεν η συγκάλυψη. Και για το στόχο αυτόν της συγκάλυψης κάνατε ό,τι περνούσε από το χέρι σας, συμπεριλαμβανομένης της αποτροπής κατάθεσης μαρτύρων και της παρεμπόδισης εξέτασης μαρτύρων. Ήταν πραγματικά αποκαλυπτική η σύμπραξη στο να μην απαντήσει ο κ. Βενιζέλος έστω και στην απλή ερώτηση «πόσους υπολογιστές έχει». Διότι αποδεικνύεται ότι ο χρήστης «user v», ο χρήστης που ανοίγει τη λίστα Λαγκάρντ στις 8 Ιουλίου του 2011, συνδέεται με τον κ. Βενιζέλο, συνδέεται με το Υπουργείο Οικονομικών. Απάντηση σε αυτό δεν δόθηκε.

Απάντηση, επίσης, δεν δόθηκε στο γεγονός ότι ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργός της χώρας, έκανε δημόσιες δηλώσεις για τη λίστα Λαγκάρντ στις 12 Σεπτεμβρίου 2010 και δεσμεύτηκε ότι θα κυνηγήσει του φοροφυγάδες. Εν συνεχεία ο Υπουργός του και το πρόσωπο της εμπιστοσύνης του, ο κ. Παπακωνσταντίνου, παρέλαβε τη λίστα Λαγκάρντ και έκανε επισταμένες αναζητήσεις των ονομάτων «Παπανδρέου» και «Παπακωνσταντίνου» επί μήνες, από το Σεπτέμβριο 2010 μέχρι και τις αρχές Ιουλίου 2011. Παρ’ όλα αυτά συμπράξατε στον να μην έρθει ο κ. Παπανδρέου στη Βουλή.

Επειδή ο κ. Παπανδρέου είναι Βουλευτής, θα περιμένω, τουλάχιστον σε αυτή εδώ τη συζήτηση, να βάλει την κάρτα του και να μιλήσει και να πει όλα αυτά τα οποία δεν είπε για τα οποία τον συνεπικουρήσατε στο να μην τα πει.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
είναι δεδομένο και αποδεδειγμένο ότι για τη λίστα Λαγκάρντ γνωρίζουν πρόσωπα της εμπιστοσύνης και της επιρροής σας εξ αρχής. Ο κ. Μπίκας, νυν Πρέσβης στο Λονδίνο, υπήρξε Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του κ. Παπούλια. Είναι πρόσωπο που δήλωσε ότι συνδέεται με φιλική σχέση με τον αδερφό του Πρωθυπουργού. Είναι πρόσωπο που αμείφθηκε με μία από τις καλύτερες, όπως λένε οι διπλωμάτες, πρεσβείες. Είναι και πρόσωπο το οποίο εμπλέκεται στην λίστα Λαγκάρντ εξ αρχής.

Ο κ. Χαλαστάνης είναι πρόσωπο της εμπιστοσύνης του κ. Μητσοτάκη και της κ. Μπακογιάννη.
Είπατε, κύριε Κουτσούμπα, «τον πήρε παράμερα ο κ. Παπακωνσταντίνου»; Έτσι κάνουν οι Πρέσβεις;

Πηγαίνουν παράμερα μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών και συνεννοούνται και δεν καταγράφεται τίποτε από τις συνεννοήσεις τους σε κανένα πρωτόκολλο; Ξεχνάνε να ειδοποιήσουν για πρόσωπα τα οποία εν συνεχεία γίνονται φυγόδικα για την υπόθεση SIEMENS και, τελικώς, αμείβονται με την Πρεσβεία στο Παρίσι;

Έτσι πράττουν οι υπεύθυνοι επιτελείς, οι εκπρόσωποι του ελληνικού κράτους; Νομίζω ότι δεν πράττουν έτσι. Ούτε πράττουν όπως έπραξε ο Ηλίας Πλασκοβίτης, πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης, όπως φάνηκε, του κ. Βενιζέλου, ο οποίος από τη σημερινή Κυβέρνηση αμείφθηκε με τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδας και του μέλους του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Είναι ξεκάθαρο ότι για την υπόθεση αυτή, παρ’ όλες τις αποκαλύψεις, παραμένουν συγκαλυπτόμενα πολύ σοβαρά γεγονότα. Και απολύτως συναφές ως προς το σημείο αυτό είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει πόρισμα του ΣΔΟΕ ούτε για έναν έλεγχο από τους 1.720 που καταγράφονται ως πρόσωπα ταυτοποιημένα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σπεύσατε άρον-άρον να κλείσετε τις διαδικασίες της Επιτροπής για να μην υπάρξουν οι έλεγχοι αυτοί, οι οποίοι περιλαμβάνουν και τα πρόσωπα που σας ανέφερα και πρόσωπα ακραία ωφελημένα από τις πολιτικές σας και από συμβάσεις που έχουν υπογράψει ελεγχόμενοι και μη ελεγχόμενοι Υπουργοί, όπως ο κ. Λαυρεντιάδης, όπως ο κ. Μπόμπολας.

Γιατί μέχρι σήμερα, ενώ τα στοιχεία αυτών των επιχειρηματιών βρίσκονται στο ΣΔΟΕ και στον κ. Στασινόπουλο -πρόσωπο επιλογής και επιρροής του κ. Σαμαρά-, δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε ένας έλεγχος;

Και για ποιο λόγο οι Τράπεζες που εκπροσωπούνται από τον πρώην συνεργάτη του κ. Παπακωνσταντίνου, τον κ. Γιώργο Ζανιά, δεν διευκόλυναν τον έλεγχο του ΣΔΟΕ και δεν έστελναν στοιχεία παρά σε μορφή μη επεξεργάσιμη;

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, για ποιο λόγο, άραγε, αποτρέψατε με τόσο μένος την κλήση του κ. Ζανιά στην Επιτροπή; Τι έχετε πια; Τόσα πολλά έχετε να φοβηθείτε που δεν ορρωδείτε προ της αυτοέκθεσής σας;

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
το πόρισμα το οποίο έρχεται ενώπιον της Επιτροπής, δεν περιέχει το κατ’ εξοχήν αδίκημα, αυτό της υπεξαγωγής εγγράφου. Και είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτό είναι το κυρίως κακούργημα το οποίο διεπράχθη.

Γνωρίζετε, άλλωστε, ότι αυτό είναι το αδίκημα για το οποίο διέταξαν προκαταρκτική εξέταση οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Επίσης, ενώ το ανήγγειλε ο κ. Μαρκογιαννάκης –όμως, φαίνεται ότι μετά επικράτησαν άλλες δυνάμεις- δεν περιέχει τίποτε περί του Ν. 1608/1950, περί καταχραστών του δημοσίου. Τι συνέβη, κύριε Μαρκογιαννάκη;

Την 1η Ιουλίου 2013 λέγατε ότι υπάρχουν νομικά ζητήματα για το Ν. 1608.
Το καταθέτω για τα Πρακτικά.
Επίσης, καταθέτω για τα Πρακτικά αυτά που λέγατε στις 17 Ιουνίου 2013 και πάλι για το Ν. 1608.

Τι συνέβη και δεν προσθέτετε το Ν. 1608 περί καταχραστών του δημοσίου;
Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτά τα οποία περιγράφετε, αλλά δεν χαρακτηρίζετε νομικά και στην πρότασή σας και στο πόρισμά σας, υπάγονται στο νομικό χαρακτηρισμό της υπεξαγωγής εγγράφου και οφείλετε να προσθέσετε αυτό το νομικό χαρακτηρισμό στην ψηφοφορία που θα γίνει το βράδυ.
Είστε υποχρεωμένοι, γιατί αυτή είναι η υπαγωγή.

Πιστεύουμε, επίσης, ότι πρέπει να ασκηθεί δίωξη για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του Ν. 1608, τον οποίο οφείλετε να προσθέσετε.

Επίσης, πιστεύουμε ότι συντρέχει περίπτωση παράβασης καθήκοντος. Δεν συντρέχει, όμως, περίπτωση νόθευσης εγγράφου, κάτι που γνωρίζετε, γιατί γνωρίζετε ότι εκείνο το οποίο παρήχθη είναι εξ υπαρχής πλαστό.
Ο τρόπος με τον οποίο έχετε διατυπώσει την κατηγορία περί νόθευσης, γνωρίζετε ότι άγει στην απαλλαγή και του κ. Παπακωνσταντίνου και του κ. Βενιζέλου για εκείνα για τα οποία πρέπει να ελεγχθούν.

Τέλος, θέλω να πω το εξής.
Υπάρχουν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ποινικά αδικήματα που διεπράχθησαν και από τον κ. Βενιζέλο και από τον κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ δεν ήταν Υπουργοί αρμοδίως ενεργούντες. Και ο κ. Βενιζέλος κράτησε το στικάκι στο συρτάρι του, ακόμα και μετά την αποχώρησή του από το Υπουργείο Οικονομικών –και έχει μια σημασία ότι δεν είπατε τίποτε γι’ αυτό, κύριε Κουτσούμπα, ενώ είπατε για τον κ. Παπακωνσταντίνου- και ο κ. Παπακωνσταντίνου κράτησε το στικάκι αποχωρώντας από τις κυβερνήσεις. Όμως, κυρίως, έχει εμπλακεί και σε συνεννοήσεις που παραπέμπουν σε αδικήματα κατά την απονομή της δικαιοσύνης και περί την υπηρεσία και πρέπει να ελεγχθούν.

Το γεγονός ότι λυσσαλέα προσπαθείτε να μην ελεγχθούν, ιδρύει αυτοτελή ευθύνη για παράβαση καθήκοντος, υπόθαλψη και κατάχρηση εξουσίας.
Αυτά να τα σκεφθούν όσοι υπογράφουν το πόρισμα.
Να τα σκεφθούν εκείνοι οι οποίοι επικαλούνται την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Τσοχατζόπουλου, αλλά σ’ αυτήν εδώ την Αίθουσα του ζητούσαν «συγγνώμη». Επίσης, να τα σκεφθούν εκείνοι οι οποίοι δεν προσήλθαν στην Επιτροπή για να καταθέσουν και δεν προσέρχονται και στο Δικαστήριο ως μέλη του ΚΥΣΕΑ στη δίκη Τσοχατζόπουλου.

Σας ευχαριστώ.
(από το προσωπικό της ιστολόγιο)
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.