Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Η "ομάδα" του Κώστα Μπακογιάννη 3η γενιά πολιτικών του Μητσοτακέικου

Έντονα φημολογείται το τελευταίο διάστημα ότι ετοιμάζεται με προσεκτικά βήματα η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη, για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στις Περιφερειακές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.
Ο Κώστας Μπακογιάννης μετά την επιτυχημένη θητεία του στο δήμο Καρπενησίου και με δεδομένη τη δημοφιλία του πέραν των στενών ορίων του Δήμου του, σχεδιάζει, καθώς λέγεται, το επόμενο βήμα. 
Η Βουλή μοιάζει να είναι εκτός των άμεσων προσωπικών του στόχων, καθώς τόσο η παρουσία σε αυτήν δύο άμεσα συγγενικών του προσώπων και μελών της οικογένειας Μητσοτάκη, όσο και η γενικότερη δυσφορία του κόσμου προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας, καθιστούν μια τέτοια προοπτική άκαιρη και αντιφατική προς το προφίλ του «ελπιδοφόρου και αυτόφωτου αυτοδιοικητικού» που ο ίδιος έχει οικοδομήσει.
Τυχόν υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη στην Περιφέρεια, πρέπει σαφώς να στελεχωθεί από ικανά μέλη και από τους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ήδη και ειδικά για τους «υπαρχηγούς» – υποψήφιους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού, εξετάζονται ονόματα και βιογραφικά πιθανών υποψηφίων με στόχο τη δημιουργία μιας συμπαγούς ομάδας από νέους και ει δυνατόν άφθαρτους αυτοδιοικητικούς ευρείας αποδοχής, η οποία θα μπορεί να μείνει εκλογικά αλώβητη από τη φθορά του πολιτικού συστήματος. Στο νομό Βοιωτίας στα υπό εξέταση πρόσωπα συγκαταλέγεται πρωτίστως ο «Οννεδίτης» δημοτικός σύμβουλος Θηβαίων Γιώργος Σδόνας. Στη Φθιώτιδα, ο Πάνος Φώσκολος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων αντιπαραβάλλεται με τη πιο κομματική Λένα Τσεκούρα, δημοτική σύμβουλο Λαμιέων. Στη «δύσκολη» εκλογικά Εύβοια ο νεαρός αντιδήμαρχος Χαλκιδέων Φάνης Σπανός φαίνεται πως συγκεντρώνει τα βλέμματα της ομάδας, ενώ με ενδιαφέρον εξετάζεται και το όνομα του δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου  Χαλκιδέων Γιάννη Μπάκα.
Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιασμός είναι προκαταρκτικός και η ωρίμανση της πρότασης αναμένεται να περάσει από τις ...
Συμπληγάδες των εθνικών εκλογών, από τη διαμόρφωση του εκλογικού συστήματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και βεβαίως από την εν γένει πολιτική κατάσταση κατά τους πρώτους μήνες του 2014. Ωστόσο, στις τοπικές κοινωνίες η εκλογολογία ήδη υποφώσκει, αν και οι ως άνω παράγοντες αβεβαιότητας υποχρεώνουν τους κατά τόπους επαΐοντες σε πολύ συντηρητικές κινήσεις τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Ίδωμεν…
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.