Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα κτίριο ρε παιδιά για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σχετικό: Ο Εισαγγελέας αναζητεί στοιχεία για τις υποθέσεις που θάφτηκαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, όποιος έχει στοιχεία οφείλει να τα δώσει
Γράφει ο Γιώργος Φλωράς
Διαβάζω την απάντηση του εντιμότατου κ. Δημητρίου Κυριτσάκη προς τον βουλευτή Νικολόπουλο σχετικά με το κτίριο που θέλει να αγοράσει ο εντιμότατος κ. Κυριτσάκης, ως πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού φυσικά, για να στεγάσει τους «άστεγους».
Πραγματικά είναι προς λύπηση το γεγονός ότι από το 2008, με 14.000.000€ στην τσέπη, η δύσμοιρη Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν μπορεί να βρει κτίριο να αγοράσει. Την εποχή που οι τιμές των ακινήτων έχουν καταρρακωθεί, την εποχή που όλοι πουλάνε και κανείς δεν αγοράζει, με 14.000.000€ στο χέρι ο εντιμότατος κ. Κυριτσάκης αδυνατεί να βρει κτίριο.
Ο εντιμότατος κ. Κυριτσάκης ενημερώνει την Βουλή ότι αποτέλεσμα της απόλυτης αδυναμίας να βρεθεί κτίριο είναι «σοβαρά διοικητικά προβλήματα στη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. και τούτο διότι οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις δεν επαρκούν για τη στέγαση του υφιστάμενου προσωπικού της, ούτε για την ορθή φύλαξη και αρχειοθέτηση των φακέλων και λοιπών στοιχείων που τηρεί».
Για το λόγο αυτό η Επιτροπή κατέφυγε στη λύση της μίσθωσης παρακείμενου χώρου το 2012 προκειμένου να καλύψει τις νέες στεγαστικές ανάγκες της….
Η Επιτροπή εξακολουθεί να διερευνά όλες τις πιθανές λύσεις…..»
Ως ένας εντιμότατος άνθρωπος (όλοι οι πρόεδροι της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχουν την τάση να με αναφέρουν έτσι) έχω απορίες:
Αφού είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα πώς χωράτε εδώ και χρόνια σε τόσο περιορισμένο χώρο?
Η αναφορά του εντιμότατου κ. Κυριτσάκη περί «αδυναμίας ορθής φύλαξης φακέλων και λοιπών στοιχείων» μήπως σημαίνει ότι μπορεί να έχουν χαθεί τίποτα στοιχεία από τίποτα φακέλους (βλ. για παράδειγμα αυτεπάγγελτη έρευνα του 2001)?
Από το 2008 έως σήμερα έχουν περάσει 5 χρόνια και ακόμα να βρεθεί κτίριο στην καταρρέουσα αγορά ακινήτων? Και όλο αυτό για να στεγαστούν 130 άτομα?
Τι δουλειά έχει στην απάντηση του εντιμότατου κ. Κυριτσάκη η ανάρτηση από αυτό το blog για το ακίνητο? Μήπως συσχετίζει κανείς την δική μου ενασχόληση με την αδυναμία εξεύρεσης κτιρίου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού?

Θα ήθελα να ενημερώσω τον εντιμότατο κ. Κυριτσάκη ότι στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχουμε ως μέλη εκατοντάδες μεσίτες ακινήτων. Αν θα ήθελε να βρει ακίνητο μέσα σε μια εβδομάδα (αφού έχει και τα 14.000.000€ στο χέρι) ας μας αναθέσει να ενημερώσουμε τα μέλη μας (αν του είναι δύσκολο να βάλει αγγελία) και θα δει για πότε βρίσκει ακίνητο να στεγάσει τους στριμωγμένους ανθρώπους του (που δεν το αμφισβητώ, απλά απορώ πώς και δεν βρίσκει ακίνητο).
Τώρα όσον αφορά το κείμενο «έχω πρόβλημα στην φύλαξη και αρχειοθέτηση» μάλλον θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικός ο κ. Κυριτσάκης γιατί εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται ότι η φύλαξη και αρχειοθέτηση έχει κάποια προβληματάκια. Και όταν μιλάμε για έγγραφα που καταδικάζουν ή αθωώνουν καρτέλ…..

Παρά τις «ευχές» διαφόρων εμπλεκομένων ο Εισαγγελέας έχει στα χέρια του στοιχεία από δικογραφίες που αποκαλύπτουν ότι κάποιες κυρίες και κάποιοι κύριοι έθαβαν υποθέσεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, προς όφελος φυσικά των καρτέλ. Αυτή τη φορά τα στοιχεία είναι αδιάψευστα και ορισμένες έχουν ανησυχήσει ιδιαιτέρως.
Είναι χρέος κάθε ενός που γνωρίζει στοιχεία να τα καταθέσει στον Εισαγγελέα. Το κόλπο της παρέας ήταν να αφήνει τους χειριστές να ελέγχουν τις υποθέσεις και σε κρίσιμα σημεία να τους αλλάζει θέση ή να λαμβάνει τα αποδεικτικά στοιχεία και να τα βάζει στο βαθύ συρτάρι.
Και φυσικά, τώρα που ο κλοιός στενεύει, ως θρασύδειλοι άνθρωποι λένε ότι «δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι χειριστές που δεν έκαναν την δουλειά τους». Προσπαθούν να τα ρίξουν στους χειριστές για να αποφύγουν τις ευθύνες.

Έχω πληροφορηθεί ότι ενδιαφέρεται για την υπόθεση ισχυρός παράγοντας της ελληνικής ζωής που αναζητεί διαδρόμους επαφών ώστε «να μάθει τι γίνεται». Για κακή του τύχη ισχυρό ενδιαφέρον έχει και μια μερίδα ανθρώπων που ενδιαφέρονται να αποκαλυφθεί η αλήθεια για την συμμορία που επί χρόνια διευκόλυνε την ληστεία των ελλήνων. Οι κινήσεις του «παράγοντα» είναι γνωστές αφού πλέον τις κάνει χωρίς προκάλυμμα. Όλοι τον πήραν χαμπάρι και όλοι καταλαβαίνουν ότι έχει λερωμένη την φωλιά του για να προσπαθεί με τόσο πάθος.
Όμως ο ηλικιωμένος «επιχειρηματίας» δεν έχει καταλάβει ότι η αρνητική δημοσιότητα που θα λάβει αυτός που θα ασχοληθεί παράτυπα με το ζήτημα θα είναι «τσουνάμι». Ποιος θα τολμήσει?
Η Ελλάδα καταστράφηκε από τα λαμόγια που με τις επαφές τους ακύρωναν κάθε προσπάθεια να πάει η χώρα μπροστά. Καταστράφηκε από τα λαμογια που γέμιζαν και γεμίζουν τις τσέπες τους ενώ οι απλοί υπάλληλοι είναι καταχρεωμένοι, με μισθούς για κλάματα, σε μια Ελλάδα διαλυμένη.
Αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ? ΔΩΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.