Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Απίστευτο περιστατικό από τους δικηγόρους των ΚΑΡΤΕΛ ενώπιον δικαστηρίου


Σήμερα 20/9/2013 στο Γ’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό η δίκη των νομίμων εκπροσώπων των βασικών χονδρεμπορικών επιχειρήσεων του καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου. Πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι για κατάχρηση συλλογικής δεσπόζουσας θέσης με βάση τον Ν703/77 περί ανταγωνισμού που ίσχυε ως το 2011 (αντικαταστάθηκε από τον 3959/2011).
Με την έναρξη της διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισης έκαναν ένσταση για την αποβολή της πολιτικής αγωγής, πολιτική αγωγή που έγινε δεκτή και πρωτόδικα αλλά και σε δύο άλλα ποινικά δικαστήρια, για την ίδια υπόθεση, το ένα δε δευτεροβάθμιο.

Αφού ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους για την πολιτική αγωγή έκαναν ένσταση για παραγραφή του αδικήματος λόγω «ψήφισης του νόμου περί αποσυμφόρησης των δικαστηρίων πριν από λίγες ημέρες».
Προς απόδειξη του επιχειρήματός τους ο ένας συνήγορος «διευκόλυνε» το δικαστήριο μέσω του iPad που είχε. Μπήκε στην ιστοσελίδα της Βουλής, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το Λύκειο και άνοιξε την σελίδα με την τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ΄...
αποσυμφόρηση, που πραγματικά στα αδικήματα που εξαιρούντο της παραγραφής δεν περιελάμβανε τον Ν7037 (σε αντίθεση με τον 4043/2012).
Την ίδια ώρα ενημέρωναν την έδρα ότι η τροπολογία ψηφίστηκε κανονικά και επικαλουντο το σχετικό ΦΕΚ που περιλαμβανόταν στην σελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Γνωρίζοντας πολύ καλά το τι συμβαίνει με τον νόμο αυτό μείναμε άναυδοι. 
Γνωρίζαμε ότι η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση πραγματικά κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το Λύκειο. 
Γνωρίζαμε ότι απεσύρθη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και δεν ψηφίστηκε λόγω διορθώσεων που θέλανε να κάνουν, ανάμεσα στις οποίες και η πρόσθεση του Ν703/77 στα αδικήματα που εξαιρούντο της παραγραφής.
Γνωρίζαμε ότι την Παρασκευή 13/9/2013 το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε και πάλι την τροπολογία διορθωμένη και εξέδωσε δελτίο τύπου το οποίο δημοσίευσαν όλες οι εφημερίδες και όλα τα ειδησεογραφικά sites.
Γνωρίζαμε ότι στην νέα τροπολογία συμπεριλαμβανόταν και ο Ν703/77 στα αδικήματα που εξαιρούντο από παραγραφή.
Γνωρίζαμε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε παρέμβει προς τον Τύπο με διευκρινιστικές δηλώσεις περί του εν λόγω νόμου.
Βλέποντας όμως μια ομάδα από δικηγόρους να διαβεβαιώνει το Τριμελές Εφετείο και την Εισαγγελέα περί του αντιθέτου μείναμε άναυδοι.
Το Δικαστήριο διέκοψε και επιφυλάχθηκε για την επόμενη δικάσιμο.
Ερευνώντας στην συνέχεια την υπόθεση, αφού προς στιγμής αμφισβητήσαμε την κοινή λογική, διαπιστώσαμε το αδιανόητο.
Την ώρα που η νέα τροπολογία βρίσκεται ήδη αναρτημένη στο διαδίκτυο και εξαιρεί τον Ν703/77 (βλ Σελ. 9 παρ. δ
Την ώρα που όλοι μας γνωρίζουμε (άρα και οι συνήγοι τοι καρτέλ που έχουν και άριστη σχέση με την τεχνολογία) ότι έχει επανακατατεθεί, αφού δημοσιεύτηκε στον Τύπο.
Αυτήν την ώρα, οι συνήγοροι του καρτέλ ερεύνησαν το ζήτημα και ήταν έτοιμοι και οργανωμένοι να επιδείξουν στο Τριμελές Εφετείο την «νέα νομοθετική ρύθμιση» και να ζητήσουν την απαλλαγή των πελατών τους, δηλαδή ενός από τα πιο σκληρά καρτέλ που συνελήφθησαν!!!
Των ίδιων ανθρώπων που αφού καταλήστευσαν τους Καταναλωτές, αφού κατέστρεψαν χονδρεμπόρους και βιβλιοπώλες, αφού φεσωσαν την αγορά, το Δημόσιο, τις Τράπεζες με άνω των 35.000.000€, έρχονται τώρα να παραπλανήσουν το Δικαστήριο με ένα θράσος απίστευτο.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.