Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ακραίος καιροσκοπισμός από το σύστημα Σαμαρά


Πριν καλά - καλά προφυλακιστεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής για τις εγκληματικές της πράξεις, τα πρωτοπαλλήκαρα του Σαμαρά ενορχηστρώνουν νέες επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς φτάνοντας μέχρι του σημείου να εμφανίσουν τον Αλέξη Τσίπρα ως "συνήγορο του Μιχαλολιάκου".
Είναι ξεκάθαρο ότι το σύστημα Σαμαρά θεωρεί ως στιγμιαίο το μέτωπο κατά του φασισμού, το οποίο υποτάσσει σε μικροπολιτικές - εκλογικές σκοπιμότητες, ενώ διαρκές παραμένει το μέτωπο ενάντια στην Αριστερά.
Η κυβέρνηση Σαμαρά καταφεύγει και πάλι στη στρατηγική της έντασης με στόχο όχι τόσο την ...
Ακροδεξιά, που επί μήνες ανεχόταν, αλλά την Αριστερά και τις κοινωνικές κινητοποιήσεις.
Η Αριστερά ζητεί να διασφαλιστεί ολόπλευρα η έρευνα της Δικαιοσύνης κατά της εγκληματικής δράσης των νεοναζί και να εξαρθρωθούν όλα τα πλοκάμια τους στην αστυνομία, στον στρατό και στην ΕΥΠ.
Ταυτόχρονα, όμως, βάζει στο στόχαστρο την ακραία λιτότητα που συνθλίβει την κοινωνία και λιπαίνει το έδαφος του ναζισμού.
Αντίθετα, το σύστημα Σαμαρά επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη από τις δραματικές επιπτώσεις του Μνημονίου, ιδιαίτερα εν όψει του νέου σκληρού προϋπολογισμού, μεταφέροντας την αντιπαράθεση στο επίπλαστο δίλημμα "σταθερότητα ή ανωμαλία".
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.