Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Σκληρό Μήνυμα στον Μηταράκη, από την παρέλαση στη Χίο με πολλούς αποδέκτες: "Επειδή θεωρούμε ότι δεν μπορείτε να λύσετε κανένα από τα προβλήματα σας τα παραδίδουμε για να τα προωθήσετε στην Τρόικα"

Η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Χίου και των νησιών του ΒΑ Αιγαίου με τον Πειραιά αποτελεί αδήριτη ανάγκη και είναι εθνικό ζήτημα, τόνισαν οι Χιώτες στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, με τους εκπροσώπους του Α’ και Β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να φεύγουν από την εξέδρα των επισήμων. (VIDEO):


 Με πανό απέναντι από την εξέδρα και με λίγα συνθήματα κατά τη δάρκεια της μαθητικής παρέλασης αναδείχτηκε το ακτοπλοϊκό πρόβλημα.

Σαφώς ενοχλημένος ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, χαρακτήρισε δίκαιο μεν το αίτημα, αλλά ακατάλληλη τη στιγμή της διαμαρτυρίας. ...
«Η μέρα δεν είναι αφιερωμένη στο παρόν, αλλά στο παρελθόν. Είναι μια μέρα τιμής για τους παππούδες μας, τους πατεράδες μας και για όσους πολέμησαν ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό…..Σε όσους πολέμησαν για αυτόν τον τόπο.

Δεν κρύβω ότι με λύπησε η στάση της τοπικής αυτοδιοίκησης, γιατί δεν τιμούν το θεσμό που έχουν οι ίδιοι επιλέξει και για τον οποίο ο λαός τους έχει εκλέξει για να υπηρετούν», ανέφερε ο κ. Μηταράκης, συμπληρώνοντας ότι τα προβλήματα θα λυθούν μόνο αν υπάρχει εθνική ενότητα.


«Η δίκη μας διαμαρτυρία ήταν καθαρή, συμβολική και κόσμια», τόνισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Κώστας Γανιάρης, επιβεβαιώνοντας ότι θα δοθεί μάχη την Τρίτη στη σύσκεψη που πραγματοποιείται στην Περιφέρεια και ο αγώνας θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα.

Μια λίστα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χίος παρέδωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Τάσος Κώσταλος στον κ. Μηταράκη αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Επειδή θεωρούμε ότι δεν μπορείτε να λύσετε κανένα από τα προβλήματα σας τα παραδίδουμε για να τα προωθήσετε στην Τρόικα».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο ίδιος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού όσον αφορά στις διαμαρτυρίες, σημείωσε πως «Δεν θα μπορούσε να περάσει μια μέρα τέτοια που συμβολίζει την αντίσταση του λαού στον κατακτητή, χωρίς να δοθεί το μήνυμα της σημερινής 28ης Οκτωβρίου. Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας, να δώσουμε το δικό μας μήνυμα. Το σημερινό, το επίκαιρο! Χωρίς έκτροπα και χωρίς να εμποδίσουμε την παρέλαση των παιδιών μας».

Να σημειώσουμε πάντως ότι αν και ο καιρός ήταν καλός, η συμμετοχή του κόσμου που παρακολούθησε την παρέλαση ήταν μικρότερη του συνηθισμένου.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.