Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΝ μπορεί να κάνει χωρίς κρύο νερό ούτε το χειμώνα ο Γεωργιάδης

Σε χθεσινό δημοσίευμα από το blog αρουραίος (το είδαμε στο χωνί)  μάθαμε για 196.800 ευρώ που δίνει το Υπουργείο Υγείας για 2 ψύκτες νερού! 

Συγκεκριμένα:
"Την ώρα που ο Υπουργός Υγείας δηλώνει ότι οι περικοπές που γίνονται και στο χώρο της Υγείας είναι απαραίτητες και αναγκαίες για να σωθεί η χώρα, το Υπουργείο πληρώνει αδρά για δύο ψύκτες νερού!
Το κόστος που πλήρωσε το Υπουργείο Υγείας όπως μπορεί να δει κανείς από το έγγραφο, άγγιξε τις 197.000 ευρώ!
Για την ακρίβεια το Υπουργείο του κ. Άδωνι Γεωργιάδη αιτήθηκε 196.800 ευρώ για την αντικατάσταση των ψυκτών, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το αίτημα ως επείγον!
Το Υπουργείο Ανάπτυξης φυσικά ανταποκρίθηκε... Τι ψύκτες ήταν αυτοί ρε παιδιά; Καλό το νερό;- 
 

Στη συνέχεια η απάντηση του Γεωργιάδη:


Σε διευκρινήσεις σχετικά με την αγορά ψυκτών νερού στο υπουργείο Υγείας, προχώρησε πριν από λίγο ο υπουργός κ. Αδωνις Γεωργιάδης, μετά την χθεσινοβραδινή αναφορά του Προέδρου των «ΑΝ.ΕΛ.» κ. Πάνου Καμμένου στην εκπομπή «Στον Ενικό» του κ. Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ως προς την «επιθυμία αγοράς» ψυκτών νερού τους οποίους «κάποιοι πωλούν προς 192.000 ευρώ», προς άρση των εντυπώσεων, αποσαφηνίζονται τα εξής: 

«Πρόκειται για προμήθεια και εγκατάσταση αερόψυκτων ψυκτών νερού, οι οποίοι δε θα πρέπει να συγχέονται με τους ψύκτες νερού οικιακής χρήσης, καθώς πρόκειται για πύργους ψύξης του κεντρικού κτηρίου του Υπουργείου Υγείας. Σημειώνεται ότι οι υπάρχοντες ψύκτες είναι πεπαλαιωμένοι (20ετίας) και αντιμετωπίζουν συνεχή προβλήματα, κατάσταση η οποία επιβαρύνεται από την έλλειψη ανταλλακτικών.
Ο προτεινόμενος τρόπος προμήθειάς τους, είναι ο Ανοικτός Διαγωνισμός με κριτήριο αξιολόγησης την χαμηλότερη τιμή, ενώ η δαπάνη, ύψους 197.000 ευρώ, θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα αντιμετωπιστεί από τις πιστώσεις του έργου «Ανακαίνιση- επισκευή οικοδομικών στοιχείων και Η/Μ εγκαταστάσεων και εξοπλισμού κεντρικού κτιρίου Υπουργείου Υγείας».

Υπογραμμίζεται ότι τα ανωτέρω έχουν ήδη γνωστοποιηθεί με σχετική ανακοίνωση τύπου του Υπουργείου Υγείας από τις 6 Σεπτεμβρίου 2013, σε απάντηση δημοσιευμάτων συγκεκριμένων ειδησεογραφικών ιστοτόπων. Ως εκ τούτου, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, συστήνεται η αρτιότερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, προκειμένου να αποφεύγεται τυχόν άσκοπη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων.

Βέβαια λογική φαίνεται η απάντηση του υπουργού, αρκεί να συνοδεύονταν από την ίδια ευαισθησία και για τους ασθενείς και το προσωπικό των νοσοκομείων ή έχει παραγγείλει και για αυτούς;
Εάν ναι τότε κακώς δημιουργήθηκε το θέμα.

Νάσος
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.