Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΥΠΕΡΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΜΕΡΚΕΛ...

Του Γιάννη Κανελλάκη

«Προσκυνώ τα πάθη σου λαέ μου...στην Ελλάδα»

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ , βγήκε «σούπερ κερδισμένη» από τις εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν  στην χώρα της, την Κυριακή που μας πέρασε (22.9.2013). Οι θεωρίες, αναλύσεις, σχόλια, συμπεράσματα και πολλά άλλα, που ακούγονται και καλώς, ακούγονται, είναι για να γεμίζουν τις ώρες τους... προφήτες και ... μάγοι.

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, σε οποιαδήποτε χώρα, πριν και μετά τα αποτελέσματα, αίφνης κάνουν εμφάνιση οι λεγόμενοι αναλυτές και εκλογομάγειροι, οι οποίοι τα βάζουν όλα σε μια «κατσαρόλα» και τα βράζουν, ανάλογα με τι τους συμφέρει να σερβίρουν σ΄ αυτούς που απευθύνονται. Η κάλπη, όμως, σε συντριπτικό ποσοστό τους γράφει κανονικά και τους «πετάει» στα αζήτητα.

Η κ. Μέρκελ , η οποία πολύ περισσότερο τώρα, θεωρείται το ισχυρότερο πρόσωπο στην Ευρώπη, θα ικανοποιήσει πρώτα τα του οίκου της, δηλαδή, θα ασχοληθεί με τα προβλήματα του λαού της και της χώρας της και στη συνέχεια «θα ασχοληθεί και με τα... τσιράκια της», όπως είπαν κάποιοι. Με λίγα λόγια, θα ασκήσει σκληρή, πολύ σκληρή, οικονομική πολιτική σε χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, «γι΄ αυτό και την ψήφισαν».

Ρόμπες έγιναν δημοσιογραφίσκοι, ψευτοαναλυτές,  ψευτοεκλογολόγοι...

Αν, η κ. Μέρκελ, έχανε στις εκλογές, ή συρρικνωνόταν η εκλογική της δύναμη, δεν φαντάζεστε τι θα ακούγαμε από τους ψυχαναλυτές, ψευτοπροφήτες, ψευτοπροβλεψίες, ψευτοδημοσιογράφους και πολλά άλλα παπαγαλάκια, για την αποτυχία της. «Τα έλεγα εγώ», θα έλεγε ο ένας. «τα είχα προβλέψει εγώ», θα έλεγε ο άλλος, «καταδικάστηκε η τύραννος της Ευρώπης» θα...
έλεγε κάποιος άλλος, «μαύρο στην καγκελάριο της λιτότητας» θα ακούγαμε από κάποιους άλλους και πολλά άλλα.

Όλοι αυτοί οι κήνσορες, μόλις πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Γερμανία άρχισαν να... κα-κα-καρίζουν, ως λιρέτες κότες, και να μπαίνουν στα...δημοσιογραφικά... προφητικά και άλλα κοτέτσια τους. Φυσικά τώρα, η οποιαδήποτε Ελληνική Κυβέρνηση θα είναι στο τιμόνι αυτής της χώρας, στη διάρκεια της νέας θητείας της κ. Μέρκελ, οφείλει να επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις της, ώστε να εξασφαλίσει οικονομικά και άλλα οφέλη για τον τόπο και τον λαό.

Και για να γίνουν όλα αυτά, χρειάζεται σοβαρή κυβέρνηση, με σοβαρό πρωθυπουργό, με σοβαρούς και ικανούς υπουργούς και όχι λαμόγια, απατεώνες, κλέφτες, τρωκτικά, διεφθαρμένους, προσκυνημένους, τεμπέληδες, κουμπάρους, ξαδέλφια, κηφήνες, κρατικοδίαιτους και άχρηστους. Ιδού η Ρόδος λοιπόν, ιδού και ολοταχώς σε χρεοκοπία, γιατί το δημόσιο χρέος πλησιάζει τα 400 δισ. ευρώ. Από πού θα βγούν; Με ποιες επενδύσεις; Τον έλληνα πολίτη τον εξοντώσατε, φθάνει πια...
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.