Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Υπάρχει λύση - Να φύγουν οι συγγενείς, φίλοι και οι διορισμένοι βολευτών και υπουργών!!! (Δείτε σχετικό video)

Προς μια απολύτως εσφαλμένη οικονομική κατεύθυνση οδηγούν την ελληνική οικονομία οι επιλογές της κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα επισήμανε ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Πέτρος Δούκας στην εκπομπή της τηλεόρασης της ζούγκλας «Άγνωστος Μ» και στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Σαφώς αποστασιοποιημένος από τις πολιτικές του νυν υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο πρώην υφυπουργός δεν δίστασε να προτάξει ένα κούρεμα του δημοσίου χρέους ως εκ των ων ουκ άνευ, προκειμένου να μπορέσουν να έχουν κάποιο ουσιαστικό περιεχόμενο οι θυσίες του ελληνικού λαού, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν κυριολεκτικά πέσει στο απόλυτο κενό. ...

O Πέτρος Δούκας όμως δεν παρέλειψε και να στηλιτεύσει τόσο τις παθογένειες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, οι οποίες εξακολουθούν να «θριαμβεύουν», όσο και τις λογικές που προσπαθούν να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία, όχι με φόρους που προέρχονται από κάποια παραγωγική διαδικασία εταιρειών και φυσικών προσώπων, αλλά από τη ρευστοποίηση προσωπικών περιουσιών, κάτι που, πέραν του ότι δεν φέρει κανένα αποτέλεσμα, προκαλεί και μοιραίες αλυσιδωτές συνέπειες στο τραπεζικό σύστημα.

Απαντώντας στην επισήμανση του δημοσιογράφου περί της αδυναμίας του κράτους να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος στα μέσα του 2014, ο Πέτρος Δούκας μίλησε χωρίς περιστροφές για ένα γενναίο κούρεμα, το οποίο ωστόσο δεν μπορεί να μη συνοδεύεται και από μια σειρά μέτρων, που δεν θα στρέφονται κατά των φορολογουμένων πολιτών, αλλά αντιθέτως θα στοχεύουν προς τους πραγματικούς υπαιτίους που παρασιτούν στον χώρο του Δημοσίου:

«Παρατηρώ ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί ακόμη να χρησιμοποιεί πάρα πολλούς διορισμένους, μετακλητούς, βοηθούς, συγγενείς και παιδιά βουλευτών. Αυτοί είναι οι πρώτοι που πρέπει να φύγουν από το Δημόσιο, όπως και διάφοροι κουμπάροι και οι άχρηστοι σύμβουλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι στην ουσία είναι μόνιμα σε περίοδο διακοπών». (...)

Ιδιαίτερα επικριτικός όμως ήταν ο κ. Δούκας στο ζήτημα του ΤΑΙΠΕΔ και στη φιλοσοφία του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, η οποία, όπως τόνισε, «αντί να εκποιείται, πρέπει να μετοχοποιηθεί, να εισαχθεί στο χρηματιστήριο και οι μετοχές της να μοιραστούν δωρεάν στον ελληνικό λαό».

Εν κατακλείδι, στην εικοσάλεπτη παρέμβασή του ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Πέτρος Δούκας ανέπτυξε την πρόταση για την έξοδο από τη ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας σε επτά βασικούς άξονες:

1. Γενναίο κούρεμα του χρέους.

 2. Άμεση απομάκρυνση-απόλυση όλων των άχρηστων υπαλλήλων, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής των υπηρεσιών που παρέχει το Δημόσιο στους Έλληνες πολίτες.

 3. Άμεσο πρόγραμμα μετατροπής των δανείων των επιχειρήσεων σε μετοχικά κεφάλαια.

 4. Άμεση μετοχοποίηση της δημόσιας περιουσίας, εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο και μοίρασμα των μετοχών τους δωρεάν στον ελληνικό λαό.

 5. Να αρχίσουν επιτέλους κάποτε οι βουλευτές να νομοθετούν και όχι απλώς να υπογράφουν και να τεθεί όριο στις τετραετίες που δύνανται να εκλεγούν.

 6. Να πάψουν να ισχύουν φόροι που δεν αφορούν εισοδήματα αλλά περιουσίες.

 7. Άμεση κατάργηση πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας.


Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.