Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Αντισυνταγματική η μακροχρόνια παράταση θητείας μελών Ανεξάρτητων Αρχών


Όταν η θητεία των μελών ανεξάρτητης Αρχής έχει παραταθεί μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που ορίζει το Σύνταγμα, τότε η Αρχή δε διαθέτει νόμιμη συγκρότηση.
Αυτό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με αφορμή πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στον Αύγουστο του 2011 από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) σε ραδιοφωνικό σταθμό. Το διάστημα εκείνο που επιβλήθηκε το πρόστιμο συμμετείχε, ως τακτικό μέλος του ΕΣΡ, ο Κ. Τσουράκης, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2005 διορίστηκε στο ΕΣΡ με τετραετή θητεία.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι από τη λήξη της τετραετούς θητείας του κ. Τσουράκη, μέχρι την ημερομηνία που συνεδρίασε το ΕΣΡ και εκδόθηκε η επίμαχη απόφασή του (Αύγουστος του 2011), μεσολάβησαν 22 περίπου μήνες, διάστημα που υπερβαίνει τον ανεκτό από το Σύνταγμα εύλογο χρόνο.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.