Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Κάθε κείμενο έχει πολλές αναγνώσεις...

Το παρακάτω αν το διαβάσει ένας ανυποψίαστος θα πει: σπουδαίο έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του Υπουργού Ανάπτυξης που την έχει υπό τον έλεγχό του!!!
Για τους γνωρίζοντες, τον δημοσιογράφο, την εφημερίδα του και τις σχέσεις του με την εξουσία αποτελεί ένα αστείο κείμενο που στόχο (μοναδικό) έχει να γλύψει τα αφεντικά του.
Ας μας πει ο σπουδαίος δημοσιογράφος, που εννοείται ότι ξέρει από οικονομικό ρεπορτάζ: αφού συμβαίνον όλα αυτά που λεει και η «γνωμοδότηση» της Επιτροπής Ανταγωνισμού διαλύει το καρτέλ του τσιμέντου, γιατί τόσο καιρό δεν τους συλλαμβάνανε? 
Ξέρανε ότι έχουν καρτέλ και δεν έκαναν τίποτα οι «ιστορικοί» του ανταγωνισμού? 
Ή δεν ξέρανε? Μα αν δεν ξέρανε θέλουνε συγχαρητήρια? 
Και τόσο καιρό γιατί δεν έδινε την γνώμη της η «ανεξάρτητη» αρχή? Τι περίμενε?

Φυσικά οι απαντήσεις είναι γνωστές, ο τεράστιος δημοσιογράφος μάλλον τις ψάχνει ακόμα…
Ακολουθεί μέρος του «καταπληκτικού» και «αντικειμενικού» κειμένου:
Ιστορική γνωμοδότηση κατά των καρτέλ στο τσιμέντο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού - Διευκολύνει τις εισαγωγές με στόχο τη μείωση των τιμών στην αγορά
Με μια ιστορικού χαρακτήρα γνωμοδότηση η Επιτροπή Ανταγωνισμού σήμερα ανοίγει για τα καλά την εγχώρια αγορά τσιμέντου ως προς τις εισαγωγές οι οποίες με μια σειρά από στρεβλώσεις εμποδίζονταν συστηματικά εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα. Σπάζοντας τον προστατευτισμό του εγχώριου καρτέλ που λυμαίνεται την αγορά οδηγώντας τις τιμές κατά το δοκούν, η ανεξάρτητη αρχή αποφάσισε να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία και να άρει τα ρυθμιστικά εμπόδια που οι τρεις μεγάλες βιομηχανίες της χώρας έχουν θέσει εδώ και καιρό.
Ουσιαστικά ένας κλάδος που λειτουργούσε με κλειστό χαρακτήρα και οδηγούσε τις τιμές εκεί που ήθελε υποχρεώνεται με μεγαλύτερη ευκολία να δεχθεί εισαγωγές από τρίτες χώρες με συνέπεια την πτώση των τιμών. 
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.