Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Πόσο αυξάνεται η τιμή τσιγάρων, καπνού και πούρων μετά την απόσυρση του μέτρου του 25ευρου στα νοσοκομεία

Επανακατατέθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στη Βουλή η τροπολογία για την αύξηση της φορολογίας στα καπνικά προϊόντα. Πλέον, σε αυτή περιλαμβάνονται και τα πούρα μετά το σάλο που προέκυψε την Παρασκευή καθώς στην αρχική τροπολογία που είχε κατατεθεί εξαιρούνταν.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, η τιμή των πακέτων τσιγάρων των 20 τεμαχίων αυξάνεται κατά 5 λεπτά και ενώ η συσκευασία των 20 γραμμαρίων καπνού κατά 7 λεπτά. Τέλος, οι συσκευασίες πούρων με τιμή λιανικής πώλησης 100 ευρώ αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης κατά ένα ευρώ. Ειδικότερα, για τα πούρα και τα πουράκια ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ορίζεται σε ποσοστό 35% επί της κατά χιλιόγραμμο τιμής λιανικής πώλησης τους, από 34% που ίσχυε σήμερα. ...

Τα έσοδα του κράτους από το ισοδύναμο αυτό μέτρο θα φθάσουν στα 50,7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, υπερκαλύπτοντας έτσι την απώλεια των 45 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του μέτρου των 25 ευρώ.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.