Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Roi Mat ή με Fox3 Καμμένου έγινε κατάρριψη "ΟΗΕ" με "ΑΤΑ" Νταβρή ;

 
Η είδηση: Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Νταβρής. Αιτία είναι η αδικαιολόγητη απουσία του από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. (zeidoron)

Ο κ. Νταβρής ήταν ανάμεσα στους βουλευτές οι οποίοι έστειλαν
επιστολή στον Πάνο Καμμένο και του ζητούσαν να προηγηθεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πριν τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Το αίτημα όμως δεν έγινε αποδεκτό από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Παραμένουμε ενωμένοι και δυνατοί με μία μόνη απώλεια του βουλευτή Αχαΐας, Γιώργου Νταβρή, ο οποίος δεν προσήλθε και ο οποίος διαγράφεται από την ΚΟ μέχρι να αποφασίσει να γύρισει «σπίτι» του», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.


Η απάντηση του Νταβρή στον Καμμένο:


 Σκληρή κριτική στον Πάνο Καμμένο, σύμφωνα με το newsbomb, άσκησε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Γιώργος Νταβρής, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής του στο κόμμα.
Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Νταβρής υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος νομίζει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του ανήκουν και δεν ακούει.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Νταβρής εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εάν θέλουν να διαδραματίζουν πολιτικό ρόλο, θα πρέπει να πάνε άμεσα σε έκτακτο συνέδριο, αφού ο κ. Καμμένος παραιτηθεί από τη θέση του. «Αλλιώς, δεν υπάρχει μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νταβρής.
Δεν ανήκει πλέον ούτε στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο βουλευτής Γιώργος Νταβρής.

Με ανακοίνωσή της η επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος τονίζει ότι:
Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ διαγράφεται ο βουλευτής κ. Γιώργος Νταβρής και από μέλος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Αφορμή, στάθηκαν οι πρωινές δηλώσεις του βουλευτή ο οποίος είπε μεταξύ άλλων:
''Με διέγραψαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες γιατί είμαι αντίθετος στην ένταξη τραβεστί αντιμνημονιακών στο κόμμα'' δήλωσε ο Νταβρής ''καρφώνοντας'' τον Πάνο Καμμένο και ζητώντας έκτακτο συνέδριο.
Είπε επίσης ότι "ο κ. Καμμένος νομίζει ότι είναι ένα κόμμα το οποίο του ανήκει, δεν ακούει και έχει συμπεριφορές οι οποίες απάγουν από αυτά που λέγονται''.

Το enikos.gr επικοινώνησε με τον Γιώργο Νταβρή λίγα λεπτά αφού έγινε γνωστή η διαγραφή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Τον ρωτήσαμε γιατί ήταν "αδικαιολογήτως απών" από την κοινοβουλευτική ομάδα και μας απάντησε: "Δεν ήμουν αδικαιολογήτως απών. Βρισκόμουν σε επίσημη αποστολή του ΟΗΕ. Όπου ΟΗΕ εννοώ την οργάνωση ημερησίων εκδρομών. Μάλιστα αύριο θα καταθέσω και τα παραστατικά του ταξιδιού μου".

Ρεπορτάζ από το newsit: Ραγδαίες εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες - Ο Π. Καμμένος διέγραψε τον βουλευτή Γ. Νταβρή - Δύο βουλευτές υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους

- Δεν έγιναν δεκτές οι παραιτήσεις από τις γραμματείες από Χρυσοβελώνη και Γιοβανόπουλο
- Σε επιστολή του ο κ. Νταβρής μιλούσε για συκοφάντες και ύβρεις εναντίον του
- Ο Πάνος Καμμένος είχε προαναγγείλει πριν τη συνεδρίαση πιθανές διαγραφές βουλευτών
- Πολλοί ήταν οι βουλευτές που ήταν αντίθετοι με την ήπια αντιμετώπιση της Ραχήλ Μακρή

Τη διαγραφή του βουλευτή Αχαΐας Γιώργου Νταβρή ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά την λήξη της μαραθώνιας συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής ομάδας η οποία διήρκεσε πέντε ώρες και είχε ως κατάληξη την «σφυρηλάτηση της ενότητας του κόμματος» σύμφωνα με τον πρόεδρο και τους βουλευτές των Αν.Ελ.

Η συνεδρίαση της ΚΟ έβγαλε «ενωμένους τους βουλευτές σαν μια γροθιά» όπως έλεγε στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους, ενώ ελέχθησαν «τα πάντα και έγινε μια εκ βαθέων ανταλλαγή απόψεων» σύμφωνα με βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι μιλώντας σε δημοσιογράφους είπαν ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν κατά βάση προσωπικό και όχι πολιτικό.

Ο κ.Καμμένος σε δήλωσή του στη συνέχεια, - περιστοιχιζόμενος από όλους τους παριστάμενους βουλευτές στην ΚΟ - τόνισε ότι «με ιδιαίτερα μεγάλη λύπη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, θέλουμε ομόφωνα να δηλώσουμε ότι θα στεναχωρήσουμε ιδιαίτερα τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, την κυβέρνηση και την τρόικα. Παραμένουμε ενωμένοι δυνατοί, μπορούν να εξακολουθήσουν να ανησυχούν, με μια μόνο απώλεια. Του βουλευτή Αχαΐας Γιώργου Νταβρή ο οποίος δεν προσήλθε και διαγράφεται από την ΚΟ μέχρι να αποφασίσει να γυρίσει σπίτι του».

Η τελευταία αποστροφή του κ.Καμμένου ερμηνεύθηκε ως «μια δεύτερη ευκαιρία» για τον κ. Νταβρή, ο οποίος διεγράφη μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με εκτιμήσεις βουλευτών, και - όπως έλεγαν οι ίδιοι βουλευτές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ - εάν τα πράγματα βελτιωθούν στη συνέχεια και ο ίδιος αποφασίσει να συστρατευθεί ξανά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τότε πιθανόν να επιστρέψει.

Ο κ.Καμμένος κατέληξε λέγοντας πως «είναι πολλοί οι τραπεζίτες, οι εκδότες και οι καναλάρχες, που άλλοι έχουν συλληφθεί, και άλλοι πρέπει να συλληφθούνε».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την συνεδρίαση της ΚΟ άνοιξε ο Πάνος Καμμένος με ενωτική τοποθέτησή του και στη συνέχεια είπε πως εάν κάποιος δεν θέλει να συμπορευθεί με το κόμμα, τότε να φύγει.

Έγινε μια ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων από όλους τους βουλευτές, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι οι διαφορές είναι σε προσωπικό επίπεδο και όχι σε πολιτικό και ο κ.Καμμένος τους προέτρεψε να βρούνε «ένα ενωτικό βήμα». Ο κ.Γιοβανόπουλος και η κ.Χρυσοβελώνη υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους από τις θέσεις του γ.γ. της ΚΟ και του αναπληρωτή αντίστοιχα, και παρέπεμπαν στη σχετική δήλωση του Τέρενς Κουίκ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο οποίος είχε ζητήσει την παραίτησή τους.
Οι παραιτήσεις δεν έγιναν δεκτές από τον κ.Καμμένο, ενώ ο κ.Κουίκ, φέρεται να αναίρεσε τα όσα είχε πει, αποδίδοντάς τα στην ένταση των στιγμών.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη από την πλευρά της τόνισε ότι οι βουλευτές οφείλουν στον κόσμο που τους εμπιστεύθηκε «να προχωρήσουμε ενωμένοι και να μην τον απογοητεύσουμε» ενώ η Σταυρούλα Ξουλίδου ζήτησε από τη Ραχήλ Μακρή να ξεκαθαρίσει το εάν παραμένει στους Ανεξάρτητους Έλληνες ή θα ανεξαρτητοποιηθεί, όπως την έφεραν σχετικά δημοσιεύματα. Η κ. Μακρή από την πλευρά της ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στο κόμμα. Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις από τους βουλευτές για «παρεξηγήσεις των τελευταίων ημερών» ενώ όπως σημειώθηκε από βουλευτή, «δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση του προέδρου». Επίσης ετέθη το θέμα του εκτάκτου συνεδρίου το οποίο πιθανότατα θα γίνει τους επόμενους δυο μήνες, και αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση των τομέων κοινοβουλευτικού έργου, ώστε να υπάρχει δουλειά για όλους, αλλά και δυνατότητες προβολής του έργου.
Τι προηγήθηκε της διαγραφής Νταβρή
Ο κ.Νταβρής, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, απέστειλε επιστολή προς τον κ.Καμμένο στην οποία φέρεται να υποστηρίζει ότι συκοφαντείται και υβρίζεται από μέλη της ΚΟ του κόμματος, και ως εκ τούτου δεν θα προσέλθει στην συνεδρίαση.

Νωρίτερα, φέρεται να είχε γίνει γνωστό-κατά τις ίδιες πληροφορίες- πως όποιος δεν προσέλθει αδικαιολογήτως στην ΚΟ θα διαγραφεί. Ο κ.Νταβρής κατηγορήθηκε από μέλη της ΚΟ ως ο υπεύθυνος της διαρροής της επιστολής Γιοβανόπουλου προς τον κ.Καμμένο σε ΜΜΕ, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Ρεπορτάζ από Πάτρα: "Έκρηξη" Γιώργου Νταβρή μετά τη διαγραφή του από τους ΑΝ.ΕΛ.
Ποιον Αχαιό χαρακτήρισε "τραβεστί αντιμνημονιακό";
Η διαγραφή του Γιώργου Νταβρή από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων
προκάλεσε την έκρηξη του βουλευτή Αχαΐας, ο οποίος επιτέθηκε κατά του Πάνου Καμμένου και των επιλογών του.
«Είχα πιστέψει σε ένα δημοκρατικό κι όχι σε ένα νεοαρχηγικό κόμμα. Νοιώθω πια ότι βρίσκομαι σε μια παραγωγική ελευθερία» ανέφερε με σαφείς αιχμές κατά του πρώην αρχηγού του, Πάνου Καμμένου, ο κ. Νταβρής μετά την γνωστοποίηση της διαγραφής του.

Παράλληλα, ο βουλευτής Αχαΐας χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο που συνεργάζεται με τους ΑΝΕΛ. Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις τον χαρακτήρισε «τραβεστί αντιμνημονιακό που εισέβαλε με την άδεια του Πάνου Καμμένου στο σπίτι των ΑΝΕΛ».

Ο κ. Νταβρής που πολιτεύεται στην Αχαΐα, όπως και ο κ. Νικολόπουλος πρόσθεσε: «Δεν φοβήθηκα για την έδρα στην Αχαΐα, αλλά έστω και μια σταγόνα μνημονιακής βρωμιάς αν πέσει στην προσπάθεια αυτή τότε θα χαθεί».

Σχόλιο Συντακτικής μας Ομάδας:
Αναρτήσαμε τα παραπάνω ρεπορτάζ, της διαγραφής Γιώργου Νταβρή, γιατί ενώ θα μπορούσαμε να τα αναφέρουμε περιληπτικά ή ακόμη να δώσουμε μόνο την είδηση, θέλαμε για πληρέστερο και πιο αντικειμενικό σχολιασμό να μην θεωρηθούμε ότι υποστηρίζουμε καμία από τις δύο πλευρές απλά να δώσουμε και την δική μας προσωπική άποψη:

Με κίνηση Roi Mat ή όπως θα λέγαμε στην αεροπορική γλώσσα του ΝΑΤΟ με Fox Three  ο Πάνος Καμμένος καρατόμησε - διέγραψε τον βουλευτή Γ. Νταβρή.
Ενέργεια που άργησε να γίνει από τις 27 Απριλίου 2013, τότε που διεξήχθη το Συνέδριο των ΑΝ.ΕΛ. και είδαμε "ιδίοις όμμασι" την αλαζονεία και την πολιτική απρέπεια των υποστηριχτών του. Μία μικρή ομάδα που γιουχάιζε χωρίς αποχρώντα λόγο τον βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο.
Ποτέ και για κανέναν λόγο δεν θα θέλαμε να στηρίξουμε και πολύ δε περισσότερο να υποστηρίξουμε έναν δεξιό βουλευτή, γέννημα θρέμμα της ΝΔ. 
Στην πολιτική, εκτός των προσωπικών επιλογών και ιδεολογιών, προέχει πάντοτε και η προσωπική ηθική υπόσταση του κάθε πολιτικού. Για εμάς ο Νίκος Νικολόπουλος έχασε από την αποχώρησή του από  την ΝΔ, όντως Υφυπουργός και μάλιστα πολύ κοντά στον Σαμαρά.
Το ότι έφυγε πολύ ενωρίς από την μεταλλαγμένη ΝΔ το τιμά γιατί διαχώρισε και τις προσωπικές του ευθύνες. Το ότι τον κατηγορούν ότι ψήφισε τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου και μετά αποχώρησε και αυτό είναι υπέρ του , σύμφωνα με τα αήθη ειωθότα της βλακώδης αντίληψης των μεταπολιτευτικών κομμάτων περί κομματικής πειθαρχίας και ένα σωρό άλλες τέτοιες σοφιστίες που καθιστούν πανίσχυρο τον εκάστοτε πρόεδρο κόμματος και μάλιστα μονοκράτορα.

Συγκεκριμένα είχαμε γράψει τότε σχετικά: "Δεύτερη κίτρινη κάρτα στους ΑΝ.ΕΛ: Εν μέσω άναρθρων κραυγών και πολιτικής αμορφωσιάς, γιουχαΐσματων και πολιτισμικής βαρβαρότητας η αξιοπρεπής ομιλία, κατάθεσης ψυχής του Νίκου Νικολόπουλου".
"...Από όλους αυτούς που προπηλάκισαν, έστω λεκτικά, τον Νίκο Νικολόπουλο, μπορούν να αρθρώσουν το παρακάτω λόγο, εκτός από ύβρεις και απειλές ή να μπουν στην βάσανο ενός καλόπιστου διαλόγου επιχειρημάτων;"
Δίχως τότε να αναφέρουμε το όνομά του. Δεν μας ενδιαφέρουν τα ονόματα, εμείς στηλιτεύουμε την υποκρισία και καυτηριάζουμε την αλαζονεία, την ιδιοτέλεια, την μικροπρέπεια και την αχαριστία πολλών πολιτικών.
Βέβαια ούτε όταν έγραψε το βλακώδες σεξιστικό στο twitter του: «Η εισήγηση στηρίζεται σε μελέτη αριστούχου των ΤΕΙ και περιλαμβάνει χιτώνιο με παραλλαγή παπαγάλου, μίνι φούστα, 12ποντες, δίκοχο και όπλο καλάμι». (Αλλά εκεί ας τα βγάλει πέρα με την αξιόλογη αγωνίστρια Ραχήλ Μακρή) Εμείς δεν θα κάνουμε τον συνήγορο κανενός, είναι ικανή να υπερασπιστεί από μόνη της και την τιμή και την αξιοπρέπειά της.
Τα φυσικά πρόσωπα δεν μας αφορούν και δεν ασχολούμαστε ποτέ με την ιδιωτική τους συμπεριφορά και διαγωγή, αρκεί να μην αφορά τον πολιτικό μας βίο που είμαστε υποχρεωμένοι ως δημοσιογραφία των πολιτών να την καταγγείλουμε, ειδάλλως πρέπει να πάψουμε να είμαστε ένα δημόσιο ιστολόγιο πολιτικής άποψης και κριτικής.

Δείτε το video των αλαλαγμών των "πατρινών φίλων" του Νταβρή:


[Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να αναφέρουμε και εδώ την Αναίτια επίθεση Χαϊκάλη στον Νικολόπουλο... από τον γνωστό κωμικό ηθοποιό, αλλά  νομίζουμε ότι μόλις άρχισε το ξεκαθαρισμα και στους ΑΝ.ΕΛ.]


Τελειώνοντας θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η πολιτική δεν είναι ούτε  "ΟΗΕ" ( Νταβρής κοροϊδεύει Καμμένο: « Έλειπα μωρέ,γιατί είχα πάει στον ΟΗΕ... δηλ. τον Οργανισμό Ημερησίων Εκδρομών») ούτε ΑΤΑ ( Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας)  να διατάζεις και να νομίζεις ότι είσαι Θεός, η πολιτική ενίοτε γίνεται και αυτή ΑΤΑ αλλά με άλλα αρχικά του τύπου: αντε για "ΑΤΑ" Νταβρή!!! (μεθερμηνευόμενον ως : Αντε Τράβα Αποδώ) διότι τόσο στη ζωή έξω στην κοινωνία αλλά και ειδικότερα στην πολιτική "τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους"

[Κλασική έκφραση που σημαίνει ότι κάποιος πρέπει όχι μόνο να θέλει και να ζητάει κάτι, αλλά και να το αξίζει. Βεβαίως η κατάρτιση κριτηρίων αξιολόγησης της επιδεξιότητας των κώλων παραμένει ως σήμερα άλυτο πρόβλημα...]

Και κάτι τελευταίο που μάλλον αφορά τον ίδιο προσωπικά, Ο Νίκος Νικολόπουλος θα κατέβει στην Περιφέρεια Αττικής ως Περιφεριάρχης και ίσως μετά και στην Αχαία, αλλά και εκεί θα είναι σκληρός ανταγωνισμός. γιατί θα πάνε μάλλον ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος και όπως ακούγεται και η Πρόεδρος της Νεολαίας των ΑΝΕΛ, η Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Μετά από όλα αυτά, ούτε στα πρωϊνάδικα αλλά ούτε στα ξενυχτάδικα του "ενικού" σώζεσαι με τους φίλους  σου δημοσιογράφους, η πολιτική είναι σκληρή και οι στρατιωτικοί τσαμπουκάδες δεν περνάνε, εκτός πια και εάν έχεις έτοιμη πόρτα στην Συγγρού με τα μνημονιόπαιδα του Σαμαρά.

Η Συντακτική Επιτροπή
Δια την αντιγραφή:
"Καυστικά κείμενα για τα κακώς κείμενα"
Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.