Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Βουλή: Άγρια κόντρα ΝΔ - ΑΝΕΛ για άρση ασυλίας Ντινόπουλου [VIDE0]

Στα ύψη ανέβηκαν οι τόνοι το μεσημέρι η Βουλή, με βαριές εκφράσεις μεταξύ του βουλευτή των ΑΝΕλ Νότη Μαριά και του βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου, κατά τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του δεύτερου.

Αφορμή για τη συζήτηση αυτή ήταν τα όσα ο κ. Ντινόπουλος είπε σε πολιτικό πάνελ καταά του κ. Μαριά, ότι δηλαδή το 2000 ήταν ΠΑΣΟΚ και προπαγάνδιζε υπέρ του Κώστα Σημίτη και του χρηματιστηρίου. Στις κατηγορίες, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ απάντησε με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και η υπόθεση έφτασε στη Βουλή.

Ο Νότης Μαριάς επικαλέστηκε στην τοποθέτησή του τα λεγόμενα του Αργύρη Ντινόπουλου στη συνέντευξη αυτή, λέγοντας ότι τον αποκαλούσε "ΠΑΣΟΚ ο και άνθρωπο του χρηματιστηρίου". "Διέδωσε εν γνώσει του διέδωσε ψευδή γεγονότα που αναφέρονται στο πρόσωπό μου, ικανά να πλήξουν την τιμή και την υπόληψή μου και παράλληλα εξαπέλυσε προσωπική επίθεση με φράσεις απαξιωτικές και μειωτικές", ανέφερε.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος τον κατηγόρησε ότι μετέτρεψε τα πολιτικά επιχειρήματα σε ποινικά αδικήματα, τονίζοντας πως "αυτό είναι η επιτομή των δικτατορικών καθεστώτων", ενώ σχολίασε καυστικά: "Όταν θα σας πω ότι κάποτε ανήκατε στο κόμμα Καμμένου, γιατί είστε ο μετρ της πολιτικής κωλοτούμπας, δεν ξέρω αν αυτό θα είναι δικό μου πλημμέλημα ή δικό σας πολιτικό κακούργημα!".

"Κωλοτούμπας πολιτικός δεν είναι αυτός που τηρεί τις αρχές του, έχει τη δυνατότητα να φύγει από το κόμμα του και να το καταγγείλει όταν το κόμμα αυτό αλλάζει αρχές" απάντησε με τη σειρά του ο Νότης Μαριάς.

Ο καυγάς αγρίεψε ακόμα πιο πολύ, όταν ο κ. Ντινόπουλος είπε ότι έχει ζητηθεί η άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου για οικονομικά εγκλήματα. Ο Πάνος Καμμένος σηκώθηκε όρθιος εκτοξεύοντας κατηγορίες κατά του κ. Ντινόπουλου και της ΝΔ. ...

"Σας καλώ ως Πρόεδρο και Πρόεδρο της Επιτροπής να πείτε εάν υπάρχει μία υπόθεση για οικονομικό ζήτημα στο όνομά μου" είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στον προεδρεύοντα του Σώματος και πρόσθεσε: "Ερωτώ: Τι διαφορά έχει μία συζήτηση, η οποία ποινικοποιείται, για λιντσάρισμα - που υπάρχει σε δέκα ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας - και για ποιο λόγο οι δημοσιογράφοι που τα έπαιρναν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κι έγιναν Βουλευτές έρχονται τώρα εδώ να συκοφαντήσουν από έδρας; Στη δε βιομηχανία μηνύσεων έχουν προχωρήσει, για πολιτικές δηλώσεις, οι νεοφασίστες που μάζεψε ο κ. Σαμαράς στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας" είπε ο κ. Καμμένος.

Ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ πήρε εν συνεχεία τον λόγο η Σοφία Βούλτεψη η οποία και απευθυνόμενη στον Πάνο Καμμένο και στους βουλευτές των ΑΝΕΛ είπε ότι δεν μπορούν να κάνουν μαθήματα αυτοί που αθροίζουν την ψήφο τους με την Χρυσή Αυγή στην ίδια κάλπη στη Βουλή. "Δεν δεχόμαστε τέτοιες κατηγόριες από κόμματα όπως αυτό των ΑΝΕΛ που υπήρξε περίπτωση που οι βουλευτές του ένωσαν τις ψήφους τους με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής μέσα στην ίδια κάλπη", είπε χαρακτηριστικά.


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.