Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Είμαστε ήδη η κακή πλευρά της Αργεντινής σύμφωνα με διεθνείς οίκους αξιολόγησης!

Το τελευταίο διάστημα κυβερνητικοί παράγοντες και συστημικά media χρησιμοποιούν κατά κόρον την Αργεντινή, ως παράδειγμα προς αποφυγήν, με αφορμή την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος της λατινοαμερικανικής χώρας. Εφτασαν μάλιστα, στο σημείο να επαναλαμβάνουν σκηνές από την χρεοκοπία της λατινοαμερικάνικης χώρας το 2001, για να μας πείσουν ότι τα πράγματα εκεί κάτω είναι χάλια και σήμερα.
Και αυτό θέλοντας βέβαια να περάσουν το μήνυμα ότι για να μην γίνουμε σαν την Αργεντινή, θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να υφιστάμεθα τον ζυγό της τρόικας και της κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Οι ίδιοι παράγοντες βέβαια αποφεύγουν να αναφέρουν ότι για τους περιβόητους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, η χρεοκοπημένη Αργεντινή και η υποτίθεται διασωθείσα (έτσι δεν μας λένε;) Ελλάδα, βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο πιστοληπτικού κινδύνου.
Συγκεκριμένα, ο οίκος Fitch βαθμολογεί την Αργεντινή με B- , παρά την χρεοκοπία της. Η κλίμακα Β- σημαίνει ότι τα ομόλογα της χώρας είναι άκρως κερδοσκοπικά junk, μέτριου προς υψηλού κινδύνου.
Ταυτόχρονα, οι οίκοι Standard and Poor’s και Fitch κατατάσσουν επίσης την Ελλάδα, της Ευρωζώνης, στην κλίμακα «Β-», ενώ η Moody’s ακόμη χαμηλότερα, στην κλίμακα Caa3, στην οποία κατατάσσονται τα ομόλογα υψηλού κινδύνου και είναι το προτελευταίο στάδιο πριν την χρεοκοπία! 
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.