Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Κακοκαιρία: Πλησιάζουν οι καταιγίδες στην Αττική, όλο και πιο χαμηλά τα χιόνια - Βροχές και καταιγίδες στην Κεφαλονιά


Χιόνια θα δει και η Πάρνηθα - Στους -1 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα - Βροχές και καταιγίδες σε Δυτική και Νότια Ελλάδα - Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη
Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού σε όλη την Ελλάδα, σήμερα Κυριακή.

Συγκεκριμένα, νεφώσεις και έντονες βροχοπτώσεις θα επικρατήσουν στα πεδινά με καταιγίδες στα νότια παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα της χώρας. Στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές θα υπάρξουν χιονοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι σε Αιγαίο και Ιόνιο αναμένεται να φτάσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:
από -1 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 8 έως 10 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 8 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα, στην Αττική θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από το απόγευμα, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θακυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς κελσίου (στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς.

Οι καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου αλλά βροχές αναμένονται και στη Στερεά Ελλάδα.

Χιόνια αναμένονται σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν χιονόπτωση και μέσα στις πόλεις της Φλώρινας, της Κοζάνης και της Καστοριάς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών-νοτιοανατολικών διευθύνσεων μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες στην Κεφαλλονιά

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στην Κεφαλονιά. Από το απόγευμα πάντως αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Κακοκαιρία μέχρι και την Τετάρτη

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, μπορεί τα έντονα φαινόμενα των βροχών, των καταιγίδων και των χιονοπτώσεων να αναμένεται να υποχωρήσουν από το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, όμως θα παραμείνει το τσουχτερό κρύο καθώς οι άνεμοι θα παραμείνουν βοριάδες, οπότε η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.