Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ένα παράδειγμα για (από μίμηση): Boy gets to be Detroit police chief for the day - Στη χώρα μας αυτό θα ήταν πρωτοφανές ατόπημα, στις ΗΠΑ μία συνήθης πράξη, χαράς και ελπίδας σε ένα παιδί με είδικό πρόβλημα


ΗΠΑ: Εννιάχρονος καρκινοπαθής αρχηγός της αστυνομίας του Ντιτρόιτ για μια ημέρα

Μια μοναδική ημέρα έζησε την Παρασκευή ο 9χρονος Τζειβόν Φέλτον, ο οποίος για ένα 24ωρο ανέλαβε τη διοίκηση του αστυνομικού τμήματος του Ντιτρόιτ.

Ο Τζειβόν, ο οποίος πάσχει από λευχαιμία, είναι λάτρης της αστυνομίας, ο επικεφαλής της οποίας αποφάσισε για 24 ώρες να του παραδώσει τα σκήπτρα.

Η διαδικασία περιελάμβανε τη μετάβαση του με ελικόπτερο στο αρχηγείο, την ορκωμοσία του αλλά και την παραχώρηση συνέντευξης τύπου:


Σχόλιο:
ΔΕΝ είναι μόνο η χώρα του ιμπεριαλισμού και του διεθνούς καπιταλισμού, είναι και η χώρα που ναι μεν να μπορεί ο μέσος Αμερικανός να μένει αδιάφορος για τα εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο να πεθαίνουν από πείνα, δίψα και αρρώστιες, αλλά να βλέπει αυτό το πρωτοφανές δώρο σε ένα μικρό αμερικανάκι, που έχει ίσως μία ανίατη αρρώστια,  και να του χαρίζουν το χαμόγελο και την ανέλπιστη  χαρά, έστω και για 24 ώρες.

Βέβαια δεν είναι αυτό ο κανόνας, χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν και εκεί κάτω από άθλιες συνθήκες, αλλά έστω και για ένα παιδί που του προσφέρουν αυτά τα πλούσια συναισθήματα είναι το κάτι, που δεν μπορεί άλλος λαός νατ ο δει ως γενναιόδωρη πράξη και μάλιστα από ένα επικεφαλής της αστυνομίας.

Ελπίζουμε και οι εδώ συνάδελφοί τους να το δουν, όχι για να το επαναλάβουν, αλλά ως μία πράξη αβροφροσύνης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στην ζωή και στα παιδιά που φεύγουν νωρίς χωρίς να ολοκληρώσουν τον πολύτιμο χρόνο της προσωπικής τους παρουσίας στη γή μας.

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.