Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Καθαρός λαός είναι αυτός που πλένεται συχνά (είχες δίκιο, Βασίλη…)




του Σωτήρη Γλυκοφρύδη
 
Η πατρότητα της έκφρασης αυτής ανήκει στον σημαντικό εκλιπόντα ιστορικό Βασίλη Ραφαηλίδη, ο οποίος μετά από 14 χρόνια δικαιώνεται επιστημονικά.  Σύγχρονα γενετικά δεδομένα μαζί με στατιστικές μεθόδους αποδεικνύουν ότι οι λεγόμενες εθνικές ράτσες έχουν διαμορφωθεί από επιμειξίες, κοινώς, καμία δεν είναι καθαρή. Είμαστε σε γενικές γραμμές όλοι μας ¨κοπρόσκυλα¨.

Το ενδιαφέρον αυτής της έρευνας όσον αφορά τον Ελληνισμό έγκειται στα εξής τρία στοιχεία: Πρώτον, Τα γονίδια των Τούρκων παρουσιάζονται εμποτισμένα στον υψηλότερο βαθμό ακόμη και από την υποτιθέμενη Τουρανική καταβολή τους, από Ελληνικά. Πράγματι, σωστά προσδιόρισε ο Ερντογάν ότι είμαστε συγγενής λαός, αλλά υπό την πραγματικότητα ότι εμείς δεν παρουσιαζόμαστε με Τουρκικά γονίδια. Οι Τούρκοι εμφανίζονται ως μπολιασμένοι Μουσουλμάνοι (ή Αλεβίτες) Έλληνες. Ένα επίσης ενδιαφέρον δεύτερο στοιχείο αποτελεί για εμάς η απόμακρη εθνική μειονότητα των Tu in China, μια Μογγολεοειδής φυλή (πολύ μακράν των Καλάς) που περιέχει μεγάλη ποσόστωση από γονίδια Ελληνικά, πιθανόν λόγω κοινότητας Ελλήνων εμπόρων. Τρίτον, πολύ δραστήριο σε σχέση με τον πληθυσμό εμφανίζεται το Κυπριακού γονίδιο. 

Τη σύγχρονη αυτή μελέτη περί των φυλετικών επιμειξιών που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Science, αξίζει να τη μελετήσετε. Μπείτε στην υπερσύνδεση "A genetic atlas of human admixture history"  των Hellenthal et al, και κάντε κλικ σε έναν επισημασμένο πληθυσμό (ή drop-down από το μενού "Target"). Θα εμφανιστεί ένα μίγμα αναλογίας γονιδίων που συνετέλεσαν στη φυλετική διαμόρφωση του συγκεκριμένου λαού, σε σχέση βέβαια με τα οικολογικά στοιχεία και τις συγκυρίες. 

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.