Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Χρυσοχοΐδης σε Χρυσή Αυγή: "Είστε μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά"... - τι είπες τώρα ρε φίλε!!! ξεπέρασες και τον "σκοταδόψυχο" ποιητή τιμολέοντα Φανφάρα; (Δείτε και τα τρία VIDEO)


Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο με αφορμή ερώτησή του για την αύξηση των διοδίων.

Ο υπουργός Υποδομών κατηγόρησε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ότι είναι «πωλητές της βίας και εμπόρους της δυστυχίας». «Βάζετε μπάρες και διόδια στην ψυχή των ανθρώπων» συνέχισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, υποστηρίζοντας ότι με τις συμπεριφορές ενισχύονται τα μικροκομματικά οφέλη των δημάρχων ενόψει εκλογών. «Είστε μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά και εκπροσωπείτε αυτούς τους πελάτες. Αυτό δεν είναι Ελλάδα είναι τα χειρότερα όνειρά μας και θα τα ξορκίσουμε» κατέληξε.

Από την μεριά του ο κ. Παναγιώταρος απάντησε πως όταν έρθουν οι εκλογές «δεν σας σώζουν ούτε οι 58 ούτε η Ελιά ούτε ο δάκος» και συμπλήρωσε πως «κάποιοι που δεν διάβασαν τα μνημόνια οδήγησαν το λαό στη φτώχεια και τη δυστυχία, αλλά είναι οι ίδιοι αδιάβαστοι που στηρίζουν τους μεγαλοεργολάβους». ...



Τα ιστορικά "Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά, ρίχτηκαν πάνω στην εργατιά, άγρια κράζουν και αίμα ζητούν, τον Δημητρώφ στην κρεμάλα να δουν....", είναι για αγωνιστές πατριώτες και όχι να το καπηλεύονται οι  αδιάβαστοι πολιτικοί προδότες και οι  υπερασπιστές των τροικανών και των ξένων τοκογλύφων.

Μην ασελγείς λοιπόν πάνω στη ιστορία και σε τραγούδια που γράφτηκαν με αίμα ηρώων!!!

Συντακτική Ομάδα


Σημείωση: Τα τραγούδια μιας εποχής. Η Αντίσταση, ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του Ελληνικού λαού, για να απαλλαγεί από την τυραννική Γερμανική κατοχή, να επιβιώσει παρά τις κακουχίες. Οι μάχες στα βουνά, η "μάχη της σοδειάς", η αφόρητη πείνα! Ίσως οι καλύτερες εκτελέσεις αυτών των τραγουδιών να είναι αυτές. Έγιναν με την ενορχήστρωση του Θάνου Μικρούτσικου και τη συμμετοχή της Μαρίας Δημητριάδη, της Αφροδίτης Μάνου και μικρής χορωδίας.
----------------------------------------­----------------------------------------­--------------------------------
Διασκευή, Ενορχήστρωση & Διεύθυνση Ορχήστρας: Θάνος Μικρούτσικος
Μουσική: Samuil Pokrass (1897--1939). Ρώσικο εμβατήριο που γράφτηκε το 1920, κατά τη διάρκεια του Ρωσικού εμφυλίου πολέμου και αποτελούσε το εμβατήριο μάχης του Κόκκινου στρατού. (Белая армия черный барон-White army black baron ή The Red Army is the Strongest)
Στίχοι: Άγνωστο
Ερμηνεία: Μαρία Δημητριάδη, Αφροδίτη Μάνου & Χορωδία
Δίσκος: Τα Αντάρτικα ~ 1981, Lyra, Cd 3341
----------------------------------------­----------------------------------------­­--------------------------------
Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά
πέσανε πάνω στην εργατιά.
Άγρια κράζουν για αίμα διψούν,
τον Δημητρόφ στην κρεμάλα να δουν.

Τον Ντάνεφ και Ποπόφ, τον Τέλμαν κι άλλους
αντιφασίστες αρχηγούς,
και στην Καντόνα χιλιάδες σφάζουν
προλεταρίους ηρωικούς.

Γίγας στους γίγαντες ο Δημητρόφ.
Βράχος γρανίτης στέκει ορθός.
Τους δικαστές του χτυπάει σκληρά.
Τους ξεσκεπάζει τους ποδοπατά.

Και μπρος στο θάνατο και στην κρεμάλα
έδειξες σ' όλους Δημητρόφ
τους προλετάριους της οικουμένης,
τον δρόμο για τον λυτρωμό.

Ήρωες τέτοιοι μπορούν μοναχά
να βγούνε μέσα απ' την εργατιά.
Δοκιμασμένος στην μάχη σκληρά,
κρατάς εσύ την σημαία ψηλά.

Της 3ης Διεθνούς του Λένιν Στάλιν
κι έδειξες σ' όλους τους λαούς
πως να παλεύουν, πως να νικάνε
τους ταξικούς τους τους εχθρούς.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.