Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Εξαρτήσεις και ερωτηματικά για τους "Ανεξάρτητους" Βολευτές...



Για "επίθεση" σε αρκετούς βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μέσω του ΣΔΟΕ, έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος, στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τον κ. Χαϊκάλη, τον κ. Καπερνάρο, την κ. Χρυσοβελώνη, ακόμα και τον ίδιο. Μάλιστα, ο κ. Καμμένος προχώρησε και σε μία αποκάλυψη, που αφορά τον κ. Γιοβανόπουλο, επισημαίνοντας: «Την προηγούμενη εβδομάδα μπούκαραν στο ξενοδοχείο του πεθερού του κ. Γιοβανόπουλου. Το παρακράτος εκβιάζει και τους βουλευτές. Δεν ξέρω αν εκβιάστηκε ο κ. Γιοβανόπουλος ή η κ. Γιαταγάνα, αλλά αν εκβιάστηκαν να βγουν να το πουν», ενώ πρόσθεσε ότι «οι παρακρατικοί της κυβέρνησης πιέζουν με το ΣΔΟΕ».

- Μετά την επίθεση από ελεγχόμενα από την διαπλοκή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ με...
λάσπη,

- μετά την πλήρη απομόνωσή μας από τηλεοράσεις και εφημερίδες,

- μετά τη δημόσια αποδοχή της πρόσκλησης Σαμαρά από τον ρίψασπι Νταβρή, η αποστασία των βουλευτών Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποδεικνύει πόσο μας φοβούνται. ...

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε το Κίνημα των πολιτών που αντιστάθηκε και θα συνεχίσει να αντιστέκεται μέχρι τέλους στις δυνάμεις κατοχής.

Δεν εκβιαζόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε, δεν φοβόμαστε.

Δεν είναι τυχαίο ότι η αποστασία γίνεται την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του βουλευτή Τέρενς Κουίκ για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κόντρα στα ψηφοδέλτια υποταγής του προξενείου της Κομοτηνής.

Αυτούς που δεν άντεξαν τους καλούμε να παραδώσουν τις έδρες τους πριν αποδεχθούν και αυτοί την γνωστή πρόσκληση.
-----------
Την παραίτησή τους από την ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και την επιθυμία τους να είναι ανεξάρτητοι, δηλώνουν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, οι βουλευτές Χρυσούλα Μαρία Γιαταγιάνα και Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το τελευταίο διάστημα και οι δυο βουλευτές, είχαν πολλές εσωτερικές διαφωνίες τόσο με τον Πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμένο όσο και με άλλους βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Μέσα σε τρία χρόνια, πάντως, το κόμμα χάνει συνολικά πέντε βουλευτές καθώς έχουν αποχωρήσει οι κ. Νταβρής, Κουράκος και Μαρκόπουλος.

Η κ. Γιαταγάνα είχε προ καιρού εκφράσει τις διαφωνίες για την στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Τζιτζικώστα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ είχε παραιτηθεί και από την εκτελεστική επιτροπή του κόμματος.

Τα σενάρια που συζητούνται είναι η προσχώρηση των δύο βουλευτών στη ΝΔ, είτε την προσέγγιση του κόμματος του κ. Ζώη.

Να σημειωθεί ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές στο Κοινοβούλιο, φτάνουν τους 19.

Οργισμένη η αντίδραση από την ηγεσία των Ανεξάρτητων Ελλήνων που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, στην οποία μιλά για "αποστασία":

"Μετά την επίθεση από ελεγχόμενα από την διαπλοκή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ με λάσπη, μετά την πλήρη απομόνωσή μας από τηλεοράσεις και εφημερίδες, μετά τη δημόσια αποδοχή της πρόσκλησης Σαμαρά από τον ρίψασπι Νταβρή, η αποστασία των βουλευτών Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποδεικνύει πόσο μας φοβούνται".

"Είμαστε το Κίνημα των πολιτών που αντιστάθηκε και θα συνεχίσει να αντιστέκεται μέχρι τέλους στις δυνάμεις κατοχής. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε, δεν φοβόμαστε. Δεν είναι τυχαίο ότι η αποστασία γίνεται την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του βουλευτή Τέρενς Κουίκ για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κόντρα στα ψηφοδέλτια υποταγής του προξενείου της Κομοτηνής" προστίθεται.

Σκληρή στάση τηρούν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων απέναντι στους δυο βουλευτές, Κ. Γιοβανόπουλο και Χρ. Γιαταγάνα, που ανεξαρτητοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, και τους καλούν να παραδώσουν την έδρα τους.

Η αναπληρώτρια γραμματέας της ΚΟ των ΑΝ.ΕΛ. και υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε δήλωσή της τόνισε ότι δεν κατανοεί τι εννοούν οι συνάδελφοί της με την «πορεία προς το φως» «την οποία υποτίθεται πως συνεχίζουν».

Σύμφωνα με την κ.Χρυσοβελώνη, οι κ.κ. Γιοβανόπουλος και Γιαταγάνα «οφείλουν άλλωστε δημόσια και με σαφήνεια να δικαιολογήσουν γιατί αρνούνται να παραδώσουν τις έδρες τους. Κατά τη γνώμη μου κανείς δεν πρέπει να μένει κολλημένος σε μια καρέκλα, ιδιαίτερα όταν είναι δανεική».

Από την πλευρά της η βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή ήταν πολύ πιο σκληρή, έκανε λόγο για «εφιάλτες» και για «ασήμαντα πρόσωπα» και άφησε υπονοούμενα για συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση, ενώ υποστήριξε ότι «σφίγγουν τα γάλατα για τον Σαμαρά και αποκαλύπτονται τα πιόνια εφιάλτες, παρά τις δακρύβρεχτες ανακοινώσεις περί του αντιθέτου».

Σύμφωνα με την κ.Μακρή, «τα στερνά τιμούν τα πρώτα» και «η ελάχιστη ρανίδα ήθους και εθνικής συνείδησης των βουλευτών των κομμάτων της Συγκυβέρνησης αναπόφευκτα θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε απώλεια της δεδηλωμένης.

Η προοπτική αυτή τρομάζει τους Σαμαρά και Βενιζέλο». Η κ.Μακρή εκτίμησε πως για τους λόγους αυτούς «οι μάσκες πέφτουν, οι εφιάλτες αποκαλύπτονται και ο λαός πλέον γνωρίζει τους λόγους της κοινοβουλευτικής ανυπαρξίας τους.

Ο ένας μετά τον άλλον ρίχνουν τις ασπίδες, τρέχουν ως πρόβατα παρέχοντας γη και ύδωρ, κατακερματίζουν την προσπάθεια κοινής δράσης έναντι των μνημονιακών συμβάσεων υποταγής και δημιουργούν προπέτασμα καπνού, που υπηρετεί άμεσα ή έμμεσα την Συγκυβέρνηση»

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι: Τα πρώτα σύννεφα» στις σχέσεις της Χρυσούλας-Μαρίας Γιαταγιάνα με το κόμμα είχαν φανεί από την παραίτησή της από το Εκτελεστικό Γραφείο καθώς ήταν αντίθετη με την υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γιαταγάνα είχε ζητήσει να μπει ο γιος της αντιπεριφερειάρχης του κ. Τζιτζικώστα, κάτι που δεν έγινε και η δυσαρέσκειά της μετατράπηκε σε αποχώρηση.

Ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, εκ των εκλεκτών του Πάνου Καμμένου, ο οποίος εκτελούσε και χρέη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ., είχε εκφράσει στο παρελθόν τη διαφωνία του για τη διαγραφή του βουλευτή Αχαΐας Γιώργου Νταβρή.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μένουν με 15 βουλευτές, αντί των 18 που είχαν αρχικά, και πλέον το ερώτημα που τίθεται είναι αν οι δύο παραιτηθέντες βουλευτές θα ανοίξουν δίαυλο με τη Νέα Δημοκρατία.

ΑΝ.ΕΛ.: «Δεν εκβιαζόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε, δεν φοβόμαστε»

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξέδωσαν οργισμένη ανακοίνωση, στην οποία μιλούν για αποστασία και καλούν τους παραιτηθέντες βουλευτές να παραδώσουν την έδρα τους.

«Μετά την επίθεση από ελεγχόμενα από τη διαπλοκή μέσα μαζικής ενημέρωσης στους Ανεξάρτητους Έλληνες με λάσπη, μετά την πλήρη απομόνωσή μας από τηλεοράσεις και εφημερίδες, μετά τη δημόσια αποδοχή της πρόσκλησης Σαμαρά από τον ρίψασπι Νταβρή, η αποστασία των βουλευτών Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποδεικνύει πόσο μας φοβούνται», αναφέρουν αρχικά οι ΑΝ.ΕΛ.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε το κίνημα των πολιτών που αντιστάθηκε και θα συνεχίσει να αντιστέκεται μέχρι τέλους στις δυνάμεις κατοχής. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε, δεν φοβόμαστε. Δεν είναι τυχαίο ότι η αποστασία γίνεται την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του βουλευτή Τέρενς Κουίκ για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κόντρα στα ψηφοδέλτια υποταγής του προξενείου της Κομοτηνής. Αυτούς που δεν άντεξαν τους καλούμε να παραδώσουν τις έδρες τους πριν αποδεχτούν και αυτοί τη γνωστή πρόσκληση», προσθέτει το αντιπολιτευόμενο κόμμα.

Όπως εξηγεί στο "ενικός" η  Χρυσούλα Γιαταγάνα και διευκρινίζει ότι «ο λόγος για τον οποίο εξ αρχής αντέδρασε στη στήριξη του κ. Τζιτζικώστα είναι «ότι η εκπεφρασμένη πολιτική του, λόγων και έργων του, αντίκειται στις αρχές και στις αξίες του Κινήματός μας».
«Ουδέποτε "έκανα παζάρια" για θέση Αντιπεριφερειάρχη του γιου μου με τον κ. Τζιτζικώστα ή οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο για την θέση αυτή» ξεκαθαρίζει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων,
Σε δήλωσή της η κυρία Γιαταγάνα γνωστοποιεί τις κινήσεις που έκανε προκειμένου να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος. Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Την 22-2-2014 απέστειλα με ηλεκτρονικό μήνυμα στα mail του Προέδρου μας και των μελών του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματός μας  πρόταση για σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου, δεδομένου ότι το θέμα των υποψήφιων Περιφερειαρχών όλης της Χώρας «έχει αναχθεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα μεταξύ των μελών μας». Επί της προτάσεώς μου αυτής δεν έλαβα την θετική ψήφο του ¼ των μελών του Ε.Σ. που απαιτούνταν για να συγκληθεί, αλλά έλαβα 23 θετικές απαντήσεις. Την 14-3-2014 απέστειλα νέα επιστολή προς τα ίδια πάντα πρόσωπα, με την οποία, αφενός επέμενα στο ανωτέρω αίτημά μου και αφετέρου επεσήμαινα άλλα ζητήματα, που κατά την κρίση μου, είναι σημαντικά. Με την επιστολή μου αυτή δήλωσα και την παραίτησή μου από την Εκτελεστική Επιτροπή του Κινήματος για λόγους που πάντως δεν σχετίζονται με την στήριξη υποψηφίων Περιφερειαρχών της Χώρας».
«Καθ’ όν χρόνο», συνεχίζει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων «δήλωνα προς το κόμμα μου την αντίδρασή μου για την στήριξη του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα ως υποψηφίου Περιφερειάρχη, αλλά και πολύ προγενέστερα, ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας με περιέβαλε με ιδιαίτερη τιμή. Μάλιστα μου προτάθηκε να συμμετάσχει στον συνδυασμό του και ο γιος μου».
«Ουδέποτε «έκανα παζάρια» για θέση Αντιπεριφερειάρχη του γιου μου με τον κ.. Τζιτζικώστα ή οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο για την θέση αυτή. Σε ολόκληρη την ζωή μου, απ’ όποια θέση και αν υπηρέτησα, δεν έχω κάνει «παζάρια» επιδιώκοντας ίδιον όφελος. Όλη η περιφέρειά μου γνωρίζει ότι διάγω απλό και φτωχικό βίο, κατοικώντας σε μία από τις πλέον φτωχικές συνοικίες της δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο λόγος που πολιτεύτηκα δεν ήταν για να μου δοθεί η δυνατότητα «να κάνω παζάρια», ούτε για να «βολέψω» τα παιδιά μου, τα οποία διάγουν βίο αξιοπρεπή και ταπεινό. Άλλωστε, εάν ήθελα να «βολέψω» τα παιδιά μου, θα τα είχα εξ αρχής διορίσει ως έμμισθους συνεργάτες του πολιτικού γραφείου μου, όπως επιτρεπόταν από το νόμο κατά τον χρόνο που εξελέγην βουλευτής. Αποκλειστικός λόγος για τον οποίο εξ αρχής αντέδρασα στη στήριξη του κ. Τζιτζικώστα είναι ότι η εκπεφρασμένη πολιτική του, λόγων και έργων του, αντίκειται στις αρχές και στις αξίες του Κινήματός μας. Το δημοσίευμα της εφημερίδας των ΝΕΩΝ (19-3-2014), που μου αποδίδει ιδιοτέλεια στη στάση μου αυτή, είναι άκρως συκοφαντικό διαδίδοντας για το πρόσωπό μου αλλά και για τον γιο μου ανυπόστατα γεγονότα», καταλήγει.

Ο Πάνος Καμμένος στο CRASHonline:
«Ξεκίνησε επίθεση με στόχο τη διάλυση των ΑΝΕΛ»
Η ανεξαρτητοποίηση των δύο βουλευτών των ΑΝΕΛ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πάνου Καμμένου! Ο ίδιος μίλησε στο CRASHonline κάνοντας λόγο για επιχείρηση διάλυσης του κόμματος!

Πιο συγκεκριμένα, είπε τα εξής:
«Έχει αρχίσει μια νέα επιχείρηση διάλυσης του κόμματος των ΑΝΕΛ που κατευθύνεται από γνωστά κέντρα που ελέγχουν την πολιτική σκηνή και φυσικά από το Μαξίμου».

Να σημειωθεί πως οι πληροφορίες για την ανεξαρτητοποίηση της κας Γιαταγάνα και του κ. Γιοβανόπουλου ήταν γνωστές από το Σάββατο. Μάλιστα, ο πυρήνας, το περιβάλλον του Καμμένου μιλούσε για μεγάλα… δώρα και οφέλη που προτάθηκαν στους δύο βουλευτές προκειμένου να αποχωρήσουν από τους ΑΝΕΛ. Από την πλευρά τους οι δυο βουλευτές έχουν τα δικά τους επιχειρήματα με τα οποία αιτιολογούν την ανεξαρτητοποίησή τους.

Οι ΑΝΕΛ μάλιστα εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:

«- Μετά την επίθεση από ελεγχόμενα από την διαπλοκή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ με λάσπη,

- μετά την πλήρη απομόνωσή μας από τηλεοράσεις και εφημερίδες,

- μετά τη δημόσια αποδοχή της πρόσκλησης Σαμαρά από τον ρίψασπι Νταβρή,

η αποστασία των βουλευτών Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποδεικνύει πόσο μας φοβούνται.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε το Κίνημα των πολιτών που αντιστάθηκε και θα συνεχίσει να αντιστέκεται μέχρι τέλους στις δυνάμεις κατοχής. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε, δεν φοβόμαστε. Δεν είναι τυχαίο ότι η αποστασία γίνεται την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του βουλευτή Τέρενς Κουίκ για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κόντρα στα ψηφοδέλτια υποταγής του προξενείου της Κομοτηνής. Αυτούς που δεν άντεξαν τους καλούμε να παραδώσουν τις έδρες τους πριν αποδεχθούν και αυτοί την γνωστή πρόσκληση».

Συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Το μεσημέρι συνεδριάση εκτάκτως και η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ. Μιλώντας στους βουλευτές του ο Πάνος Καμμένος είπε με νόημα «η πίεση που ασκείται σε κάποιους από εμάς ξεπερνάει τα όρια και τις δυνατότητές τους. Όποιος αντέχει μένει στο πλοίο, όποιος δεν αντέχει εγκαταλείπει»!

Οι βουλευτές που πήραν τον λόγο, εξέφρασαν τόσο τον προβληματισμό τους για τον χρόνο εκδήλωσης της ανεξαρτητοποίησης, όσο και την έκπληξή τους, χαρακτήρισαν δε το γεγονός ως «κεραυνό εν αιθρία».



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.