Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Κρυφτό με τις Αρχές - ΑΦΑΝΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Περισσότερες από 24 ώρες έχουν περάσει από τη στιγμή που ο γιος Μπαλτάκος εισήλθε μαινόμενος στη Βουλή και εξαπολύοντας ύβρεις χειροδίκησε εναντίον χρυσαυγιτών βουλευτών, σε μια πράξη αντεκδίκησης για τη διαρροή βίντεο που «έκαψε» τον πατέρα του.

Χρειάστηκε η επέμβαση των ψυχραιμότερων και του φρουράρχου της Βουλής για να απομακρύνουν τον νεαρό Μπαλτάκο, ο οποίος αντιστεκόταν χάρη στη σωματική του δύναμη και τη στρατιωτική του εκπαίδευση.

Ο αποπεμφθείς πατέρας του, Παναγιώτης Μπαλτάκος, στον απόηχο της χθεσινής παραίτησής του, δικαιολόγησε την αντίδραση του γιου του, επικαλούμενος τον… κώδικα τιμής. «Δεν μπήκε στο γραφείο, στον διάδρομο πήγε. Άκουσα τις φωνές. Είδε τους βουλευτές και τους είπε με έντονο ύφος "Πού είναι ο Κασιδιάρης;". Άρχισαν να σπρώχνονται. Οι άνθρωποι που έχουν κάνει όργια με τη βία δεν μπορούν να διαμαρτύρονται. Έχει κώδικα τιμής ο γιος μου. Οποιοσδήποτε έχει εμπλακεί σε διαδικασία αυτοφώρου μπορεί να επιλέξει πότε θα παρουσιαστεί. Δεν τον έχω δει από χθες. Είναι αξιωματικός του Ναυτικού, ξέρει τι πρέπει να κάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα όρια του αυτοφώρου δεν έχουν παρέλθει και ως εκ τούτου αστυνομικοί αναζητούν τον γιο του Τάκη Μπαλτάκου, Δημήτρη, ο οποίος κρύβεται μέχρι να καταλαγιάσει ο θόρυβος που ο ίδιος δημιούργησε.

Σε περίπτωση, πάντως, που εντοπισθεί, θα συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. και θα παραδοθεί στο Ναυτοδικείο (είναι βατραχάνθρωπος του Λιμενικού), ενώ έχει ενημερωθεί και η υπηρεσία του, ώστε, αν εμφανιστεί, να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Ποιος είναι όμως ο υιός Μπαλτάκος και πού τον έχουμε ξανασυναντήσει;


Φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού (ο πατέρας του ήταν και νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ) και διορισμένος στο Λιμενικό με τρόπο που ξεσήκωσε αντιδράσεις στο παρελθόν, είναι ο γιος του Παναγιώτη Μπαλτάκου, ο οποίος, εκτός εαυτού, εισέβαλε χθες στο γραφείο της Χ.Α. στη Βουλή, βρίζοντας και χτυπώντας τους βουλευτές της.


Σε αγώνα του ΠΑΟ
Σε αγώνα του ΠΑΟ


Στα επεισόδια Παναθηναϊκός-Άρης στο ΟΑΚΑ
Στα επεισόδια Παναθηναϊκός-Άρης στο ΟΑΚΑ


Σε αγώνα του ΠΑΟ
Σε αγώνα του ΠΑΟ


Ο Μπαλτάκος με τη φωτοβολίδα στα χέρια
Ο Μπαλτάκος με τη φωτοβολίδα στα χέρια


Πανό με συνθήματα για τον πατέρα του Μπαλτάκου
Πανό με συνθήματα για τον πατέρα του Μπαλτάκου

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
O Δημήτρης Γεώργιος Μπαλτάκος είναι πτυχιούχος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής και είχε όνειρο να γίνει βατραχάνθρωπος. Αυτό έγινε πραγματικότητα πριν από περίπου έξι μήνες, όταν αποφοίτησε από το «σχολείο» της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών. Τον Οκτώβριο του 2013, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» είχε αποκαλύψει ότι ο γιος του Τάκη Μπαλτάκου είχε μπει στο Λιμενικό με παράτυπες διαδικασίες. Η υπόθεση ξεκινά το 2011, όταν ο γιος του τότε διευθυντή του νομικού γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποφασίζει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τους δόκιμους σημαιοφόρους του Λιμενικού.
 Ο 24χρονος τότε Δημήτρης - Γιώργος, ο οποίος είχε σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική και κατείχε μεταπτυχιακό στις πολιτικές επιστήμες στις ΗΠΑ, «κόπηκε» στο μάθημα του Διοικητικού Δικαίου και συνεπώς δεν έγινε δεκτός. Ο ίδιος προσέφυγε στο ΑΣΕΠ (απόφαση 982/11-10-2011), ωστόσο το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, και έτσι προσέφυγε στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά με σκοπό την ακύρωση της απόφασης του ΑΣΕΠ. Το δικαστήριο κάλεσε την επιτροπή βαθμολόγησης του Λιμενικού να συνεδριάσει εκ νέου. Ο αντιναύαρχος και αρχηγός του Λιμενικού Σώματος δίνει εντολή να επανασυγκροτηθεί η επιτροπή αξιολόγησης για να βαθμολογηθεί για τρίτη φορά το γραπτό του υιού Μπαλτάκου. Ο βαθμός τελικά από 8 μετατράπηκε σε 10, προκειμένου το γραπτό να πάρει τη βάση, με αποτέλεσμα ο Δημήτρης να προσπεράσει τους 15 επιλαχόντες που είχαν μεγαλύτερη βαθμολογία από εκείνον. Δικηγόρος του ήταν η Λίνα-Κυριακή Δικαιάκου, η οποία στη συνέχεια αποσπάστηκε στο γραφείο του Τάκη Μπαλτάκου στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στη Βουλή ως επιστημονικός συνεργάτης.
 Οι 15 επιλαχόντες αντέδρασαν και έτσι ο Τάκης Μπαλτάκος παρενέβη, ώστε να γίνουν δεκτοί στο Σώμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, με παρέμβαση του Μπαλτάκου αλλά και του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη ο αρχηγός του Λιμενικού υποχρεώθηκε να κάνει δεκτούς στο Σώμα τους επιλαχόντες που είχαν αντιδράσει έντονα επειδή παρακάμφθηκαν στη σειρά κατάταξης από τον Δημήτρη - Γιώργο Μπαλτάκο, προκειμένου να κοπάσουν οι καταγγελίες των ιδίων και των οικογενειών τους. Έρευνα για το video Έρευνα διατάχθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Παναγιώτα Φάκου για το βίντεο - ντοκουμέντο, έτσι ώστε να εξεταστεί το υλικό της συνομιλίας του μέχρι πρότινος γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της αθέμιτης μαγνητοσκόπησης. Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί αν ο εκπρόσωπος Τύπου της Χ.Α. έχει τελέσει το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Την ερχόμενη Δευτέρα θα κληθεί ως μάρτυρας, για να καταθέσει όσα γνωρίζει για το πού, το πώς και το πότε μαγνητοσκοπήθηκε το επίμαχο βίντεο, και ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος. Η κα Φάκου ανέθεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην εισαγγελέα πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα. Σημειώνεται, πάντως, ότι εις βάρος του Ηλία Κασιδιάρη δεν τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία, διότι το χρησιμοποίησε ως αποδεικτικό μέσο στη σε βάρος του διαδικασία και αυτό καθιστά την πράξη μη αυτόφωρη.

==========================
  "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.