Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: Ο Γιώργος Παπανδρέου τελειώνει τον έντρομο Ευάγγελο Βενιζέλο

"Τι σημειώνουν κύκλοι εντός ΠΑΣΟΚ 
για την μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στους δύο άνδρες"
Σε παράσταση για έναν ρόλο έχει μετατρέψει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, την μετωπική σύγκρουση με τον νυν πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο που έχει μετατρέχει το άλλοτε κραταιό Κίνημα σε ουρά της Δεξιάς.

Μπορεί να έχει γίνει γνωστό ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξοργίστηκε με το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2 για τις τράπεζες που περιέχεται στο καταστροφικό πολυνομοσχέδιο, μπορεί να διέρρευσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε με σκληρό τρόπο στον πρώην πρωθυπουργό (Οι διαρροές αναφέρουν ότι ο Ε. Βενιζέλος χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και απευθυνόμενος στον Γ. Παπανδρέου του είπε ότι "αυτό που κάνεις είναι πολιτική αλητεία"), αλλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν τόλμησε ποτέ να προχωρήσει στην διαγραφή του Γιώργου Παπανδρέου από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Και πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό, από τη στιγμή που...
θα προέκυπτε πρόβλημα σε ότι αφορά στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης; Πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό, όταν στο ΠΑΣΟΚ οι "Παπανδρεϊκοί" παραμένουν κυρίαρχη δύναμη και όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει μηδενική επιρροή σε μια κοινωνία, η οποία έτσι κι αλλιώς τον θεωρεί υπεύθυνο για τα δεινά της, σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι συμβαίνει το ίδιο με την περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου (παρά την εγκληματική κεντρική πολιτική απόφαση προσφυγής στον μηχανισμό στήριξης το 2010).
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παίζει την προσωπική του στρατηγική, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι με την πτώση της σημερινής ξενόδουλης συγκυβέρνησης θα ξεκινήσει για τον ίδιο ένας προσωπικός γολγοθάς και το σύστημα δεν θα έχει τη δυνατότητα πλέον να του παράσχει άλλη προστασία. Γνωρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι ο ίδιος δεν έχει κανένα έρεισμα στην ελληνική κοινωνία. Όπως σημείωνε τις προάλλες στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε ιδιωτική συζήτηση: "Αν στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ κατέβαινε με πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου, σαφέστατα θα είχε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να επιτύχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Τώρα ο Βενιζέλος προσπαθεί να κρύψει την προσωπική του αποτυχία πίσω από την Ελιά".
Όπως σημειώνουν καλά πληροφορημένοι κύκλοι εντός ΠΑΣΟΚ "Είναι τουλάχιστον προκλητικό ο Βενιζέλος να μιλά στην ανακοίνωση που εξέδωσε με σαφείς αιχμές προς τον Γιώργο Παπανδρέου  για υποκρισία και προσωπικά πολιτικά παιχνίδια, όταν αυτοί που βρίσκονται σήμερα στην ηγεσία του Κινήματος έχουν διαπρέψει σε αυτά". Και εννοούν βέβαια την στρατηγική που είχε ακολουθήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από τις εκλογές του 2007, αλλά και την υπονόμευση του Γιώργου Παπανδρέου από την στιγμή που είχε αναλάβει την πρωθυπουργία, μέχρι την παραίτησή του τον Νοέμβριο του 2011, όπως επίσης και τη στάση του στη συνέχεια. 
Τι λένε οι ίδιοι κύκλοι;;; Ότι με ένα νεύμα ο Γιώργος Παπανδρέου θα "τελειώσει πολιτικά" τον Ευάγγελο Βενιζέλο και συμπληρώνουν με νόημα ότι "έχει τις δυνατοτητες και τα ερεισματα μέσα στο κόμμα για να το κάνει. Μέχρι τότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα στέκεται σούζα, μην τυχόν και χάσει άλλον έναν βουλευτή. Τον πρόλαβε εξάλλου ο Σαμαράς με τον Νικήτα Κακλαμάνη. Ούτε το Μαξίμου θα του επιτρέψει να κάνει πράξη τους λεονταρισμούς του". Εξάλλου οι παπανδρεϊκοί βουλευτές είναι "στα κάγκελα", το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην εκλέξει ούτε έναν ευρωβουλευτή στις προσεχείς ευρωεκλογές και εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου διαφοροποιήθηκε και ο Απόστολος Κακλαμάνης.
Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά;;; Ότι η κυβέρνηση μπορεί να πέσει και μάλιστα πολύ γρήγορα. Ο καιρός θα δείξει.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.