Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ευρωεκλογές 2014 - Έρχεται η μαύρη βίβλος της ντροπής!

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει σήμερα στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας τη σκοτεινή πλευρά της κυβέρνησης Σαμαρά.
Σήμερα στις 14:00 η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάζει το βιβλίο η «Μαύρη Βίβλος της Ντροπής της διακυβέρνησης Σαμαρά», όπου στην ουσία πρόκειται για έναν ογκώδη τόμο με τον οποίο η Κουμουνδούρου επιχειρεί να καταγράψει όλα τα ύποπτα νομοσχέδια και τις σκανδαλώδεις τροπολογίες που πέρασε η κυβέρνηση.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου μαζί με άλλα στελέχη της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε να συλλέξει όλα τα «ύποπτα» νομοσχέδια, τις «αμαρτωλές» διατάξεις και τις σκανδαλώδεις τροπολογίες που πέρασαν από την Ολομέλεια τα τελευταία χρόνια.
Όπως λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης η βίβλος της ντροπής θα περιέχει υλικό που έγινε νόμος του Κράτους και διάφορες τρανταχτές απόπειρες κοινοβουλευτικού ξεπλύματος που είτε καταψηφίστηκαν ή αποσύρθηκαν υπο την γενική κατακραυγή.
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αποδομήσει το πολυδιαφημιζόμενο success story της κυβέρνησης και να αποδείξει ότι πρόκειται για παταγώδη αποτυχία. Η παρουσίαση θα γίνει στις 14.00 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος)
Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Μαύρη Βίβλος» που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ θα περιλαμβάνει τα εξής κεφάλαια:

-Αποφάσεις για διορισμούς προσώπων σε διάφορες Δημόσιες θέσεις άσκησης εξουσίας. Ειδικότερα θα καταγράφονται όλες οι προσλήψεις πρώην βουλευτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και άλλων ημετέρων σε διάφορους οργανισμούς, ιδρύματα, νοσοκομεία κ.α. με την σημείωση πως «αν και οι πολίτες τους απέρριψαν με την ψήφο τους η κυβέρνηση φρόντισε να τους διορίσει σε θέσεις με υψηλή αμοιβή για να συνεχιστεί η καταλήστευση του Δημοσίου».
-Όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν την σύσταση και λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και του ΤΑΙΠΕΔ. Θα επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένοι οργανισμοί αποτελούν «μορφώματα» - πυλώνες της Μνημονιακής πολιτικής.
-Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και σχέσεις πολιτικής εξουσίας με τις τράπεζες. Το εν λόγω κεφάλαιο θα επικεντρώνεται στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα επιχειρεί να ενισχύσει την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ πως «οι τραπεζίτες επαναγόρασαν τις μετοχές από το κράτος σε πολύ χαμηλότερες τιμές από εκείνες που πούλησαν κατά την πρώτη ανακεφαλιοποίηση».
-Καταγραφή διατάξεων από διάφορα νομοσχέδια που σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση βοηθούν στην κατάργηση ή κάμψη των διαδικασιών Διαφάνειας. Σε αυτή την παράγραφο θα αναφέρονται βουλευτικές τροπολογίες όπως εκείνη του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Τσουμάνη με την οποία επιχειρήθηκε να μεταχρονολογηθούν αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών ή άλλη που επιχειρούσε να απαλλάξει τις τράπεζες από κανόνες διαφάνειες
-Όλες τις διατάξεις που αύξησαν τα φορολογικά βάρη στον μέσο πολίτη με εκείνες που κατά την άποψή τους απάλλαξαν από φορολογικές υποχρεώσεις και σχετικά πρόστιμα συγκεκριμένους επιχειρηματίες
-Κεφάλαιο θα αφιερώνεται και για το «πελατειακό κράτος» σύμφωνα με το οποίο πέρασαν από την Βουλή πλείστες χαριστικές και «φωτογραφικές» διατάξεις για συμβούλους και συνεργάτες υπουργών
-Ξεχωριστή παράγραφος θα αφιερωθεί στις εκατοντάδες δικογραφίες κατά υπουργών που έχουν διαβιβαστεί στην Βουλή από τις εισαγγελικές αρχές και τον Άρειο Πάγο. Πρόκειται για υπόθεση που έχει αναδείξει η κυρία Κωνσταντοπούλου σύμφωνα με την οποία οι δικογραφίες «εξαφανίζονται», οι βουλευτές δεν μαθαίνουν ποτέ το περιεχόμενό τους με αποτέλεσμα σοβαρές ποινικές υποθέσεις που αφορούν πρώην και νυν υπουργούς να οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε παραγραφή.

Διαβάστε επίσης:
Ευρωεκλογές 2014: Τσίπρας - Εγώ δεν υπήρξα ποτέ Μαυρογιαλούρος

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.