Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ανάπτυξη και διαφορετικότητα (κοινωνικοπολιτική καινοτομία ενός λαού που αξίζει να επιδοτηθεί από τα νέα ΕΣΠΑ)


του Συνεργάτη Χωρίς Όνομα


Η ανάπτυξη της διαφορετικότητας που καλείται καινοτομία (innovation) είναι το επιζητούμενο στο Δυτικό πολιτισμό και επιστήμη. Μόνο από την καινοτομία χαρακτηρίζεται ο Δυτικός πολιτισμός και η κουλτούρα (καλλιέργεια). Καινοτομία πολιτική, φιλοσοφική, θρησκευτική, οικονομική, επέφεραν τη δημοκρατία, την επιστήμη, την ανεκτικότητα στα πιστεύω περί ενός θεού, την αντίληψη περί ιδιαίτερης συναλλακτικής αξίας. Δυτικός πολιτισμός και καινοτομία συνυπάρχουν.
Μέσα στα πλαίσια της καινοτομίας που συμβαδίζει με τον πλούτο της διαφορετικότητας είναι, όπως συνάγεται, και οι αντιλήψεις. Και στην αξία της διαφορετικότητας των αντιλήψεων ο Ελληνικός λαός υπερέχει από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα. Μια από τις αντιλήψεις που έγινε σκοπός ζωής είναι η αιρετικότητα των ιδεών του. Η διαφορετικότητα αυτή αξίζει να επιδοτηθεί και να προσεχθεί.

Η ύπαρξη της φούσκας

Από τη δημιουργία της ζωής έως τη μετακύλησή της στη θεωρούμενη εξελικτικότητα, κυριαρχεί η ¨φούσκα¨, επί το ευγενέστερον, η φυσαλίδα. Η ζωή παράγεται ή παρήχθηκε μέσα από φυσαλίδες αμινοξέων (αρχέγονη σούπα). Το σύμπαν εκπτύσσεται με τη λογική της φυσαλίδας μέχρι να συμβεί το ξεφούσκωμά της (η κοσμική σύνθλιψη, κοινώς λεγόμενη). Τα οικονομικά πρότυπα ακολουθούν τη λογική της φυσαλίδας(όπως και η ζωή). Αν υπάρχει ένας θεός, δημιούργησε πλανήτη κανιβάλων μέσα από τσιχλόφουσκες. Δεν πιστεύω σε θεό που δεν ξέρει να χορεύει, είπε κάποτε ο Νίτσε, δεν ...
πιστεύω σε θεό που δεν ξέρει να κάνει φούσκες, συμπληρώνω ταπεινά εγώ.
Η έννοια της φούσκας, την οποία θαυμάζουμε από παιδιά, έχει κατάληξη στα νεκροταφεία. Τι είναι η ζωή, ένα τίποτα, συμφωνούν οι φίλοι και οι συγγενείς στην τελευταία εμφάνιση του μακαρίτη. Η λογική της φούσκας, ορθόδοξα καθολική είναι και διαμαρτυρόμενη. Και μέσα από αυτή τη διαμαρτυρία καθίσταται αναγκαία η αναπροσαρμογή. Η αναπροσαρμογή της φούσκας είναι και το επιζητούμενο στην καινοτομία.
Η κάθε καινοτομία επιδοτείται από την ΕΕ με πρόγραμμα αναπτυξιακό εφόσον υπάρχει η οικονομοτεχνική διαφορετικότητα ως στόφα. Γιατί να μην επιδοτηθεί – πώς είναι δυνατόν να μην επιδοτηθεί – και η ανάπτυξη μιας φιλοσοφικής καινοτομικής ιδέας;
Γιατί να μην επιδοτηθεί η αιρετικότητα;
Γιατί να μην χρηματοδοτηθεί η δια της εις άτοπον απαγωγής αντίληψη της ζωής ως φυσαλίδας;
Πώς είναι δυνατόν να μην υποστηριχτεί η πονηριά και η εξυπνάδα που συνάδει με την ανοησία και τη βλακεία, το + και το _ της ίδιας της ύπαρξης του έμβιου όντος;
Γιατί να μην παιδοανδρωθεί ο ηδονισμός της μεταφορικής τσιχλόφουσκας;
Μήπως γιατί δεν είναι επιστημονικός;
Το αντίθετο, θα έλεγα. Η επιστήμη στηρίζεται στην υπόθεση και στην ανάπτυξη ενός επαγωγικού μοντέλου τεκμηρίωσης. Και η πρακτική μιας bubble bath, μιας λουτροφυσαλίδας και τσιχλόφουσκας αναπαράγει όλα τα επιστημονικά χαρακτηριστικά.
Ως εκ τούτων, ο Ελληνικός λαός, που στη ζωή του αναπαράγει τα ηδονιστικά γνωρίσματα της φούσκας αυτής, της επιστημονικά επαγωγικής, αξίζει χρηματοοικονομικά να ενταχθεί μέσα σε πλαίσια καινοτομίας, και να επιδοτηθεί ως λαός παράδειγμα αιρετικών μέσων από τη σύλληψη των ιδεών ως την τελευταία πράξη.
Η τελευταία πράξη της φούσκας της καινοτομικής, καλείται Ευρωπαϊκός πολιτισμός.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.