Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Η κάλπη «πεθαίνει»: Στο Χαλάνδρι ψήφισαν ηλεκτρονικά μέσω οθόνης αφής


Τυχεροί μπορούν να χαρακτηριστούν όσοι πήγαν να ψηφίσουν στο 1ο δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου αφού είδαν μία εικόνα βγαλμένη από το μέλλον.

Συγκεκριμένα, έξω από το εκλογικό κέντρο περίμενε τους πολίτες και η ηλεκτρονική εκδοχή των εκλογών. Το μόνο που έπρεπε να κάνουν οι πολίτες είναι να ακολουθούν τις οδηγίες και να «κλικάρουν» την επιλογή τους σε μία οθόνη αφής.

Το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής ψήφου, του Πανεπιστημίου Αθηνών, εφαρμόζεται πιλοτικά και αναμένεται να αντικαταστήσει την κάλπη και τη «χαρτούρα» των ψηφοδελτίων. ...

Σημειώνεται πως το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εφαρμόζεται με επιτυχία σε αρκετές χώρες όπως: στην Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία, την Εσθονία, τις ΗΠΑ αλλά και στον Καναδά.
kontranews
========================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.