Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

To πολιτικό γίγνεσθαι (φιλοσοφική θεώρηση)

                                                                          Του Συνεργάτη Χωρίς Όνομα

Φίλοι, καλώς ορίσατε στον κόσμο στον οποίο οι Έλληνες μπαίνουν με τους δαυλούς τους στον Παράδεισο και τις μάνικες στον Άδη. Καλώς ορίσατε στον πιο φοβισμένο και αυτοκτονικό λαό. Καλώς ορίσατε στον κόσμο τον άπειρο των αντιθέτων. 
Αυτό με λίγα λόγια είναι ο Έλληνας. Ένας πράγματι αυτοκτονικός λαός στην πολιτική, στην οικονομία, στα γεγονότα και στα παθήματά του, που είναι η βάση της αέναης παιδείας του, όπου παιδεία σημαίνει και παιδεύω. Καλώς ορίσατε στον αιώνιο μαθητή και νεανία.

Η οικονομία και η πολιτική είναι το κεφάλαιό του, του εφήβου Έλληνα, ο οποίος, πρώτος από όλους τους λαούς εννόησε ότι κεφάλαιο και υπεραξία είναι και αντικείμενο πνευματικό. Κάτι που δεν εννόησε ο Μαρξ, σαν τον Δημόκριτο, που δεν εννόησε ότι το άτμητο άτομο δεν είναι υλικό σωματίδιο αλλά υλικοπνευματικό, όπου για αυτό το λόγο μάζευε τα βιβλία του ο Πλάτων να τα κάψει. Στην πυρά βρέθηκαν και τα βιβλία του Ηγησία, του ονομαζόμενου Πεισιθάνατου, ενός εκ των μεγαλυτέρων φιλοσόφων που θέτει την todestreab ως βάση libido, εμμέσως, δυο χιλιάδες χρόνια πριν τον Φρόυντ. Αυτοί οι υπέροχοι Έλληνες… Πότε θα τους ερμηνεύσουμε ως είναι και όχι ως φαίνεσθαι – ως φαινόμενο, δηλαδή;

Η αξία του Έλληνα φαίνεται εκ της φιλοσοφικής του βάσης και εκ της κριτικής. ...
Τα πάντα είναι  libido, ορμή ζωής, με βάση το κουκούτσι του θανάτου (todestreab). Όταν το κουκούτσι δημιουργηθεί σημαίνει για τον καρπό το θάνατό του. Έτσι θα γίνει και με τις εκλογές. Όταν ένα κόμμα δημιουργείται σημαίνει για το παλαιότερο το θάνατό του, μέχρι να γίνει και αυτό ο θάνατος.

Επομένως, τι να κάνουμε; Να μείνουμε απραγείς και να μην ψηφίσουμε; Η απάντηση είναι, όχι. Δημιουργείστε τον καρπό από το λουλούδι, ούτως ή άλλως και αυτός θα ακολουθήσει το δρόμο των πεπραγμένων, μιας φύσης, στην οποία, πέραν του χρόνου, ουδέν κινείται. Ψηφίστε το ακίνητο, τη βάση της δημοκρατίας που είναι ο φασισμός, και μετά, ρίχτε την. Το άνδρωμα αξίζει, πίσω από τη θηλυκή βάση που είναι η ανασφάλειά σας. Και η δική μου, αναμφίβολα, με βάση τη φιλοσοφία, η οποία δεν σε μαθαίνει για το πώς να ζεις αλλά για το τι αξίζει να πεθάνεις.

Σας φιλώ, αιρετικά.   

=========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.