Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

"Κάτω απ' τις παράγκες, κάτω απ' τα γιαπιά, ζούνε κάτι Ελλάδες..."


Ένα τραγούδι που βάζει στο επίκεντρο όσα συμβαίνουν γύρω μας με τρόπο επίκαιρο και με πολιτικό, αιχμηρό στίχο, αυτές οι "Κάτι Ελλάδες" που αναδύονται μέσα μας και γύρω μας.

Στην Ελλάδα των μνημονίων και της κρίσης, υπάρχει ακόμα η τέχνη που αφουγκράζεται, που "φωνάζει", που θέλει να εκφράσει με τους στίχους και τη μουσική της τις αγωνίες και τις σκέψεις του απλού ανθρώπου. ...

Το τραγούδι "Κάτι Ελλάδες" σε μουσική Νίκου Μερτζάνου και ερμηνείας Δάφνης Λέμπερου, είναι ένα τέτοιο εξαιρετικό δείγμα.

Η δύναμη και η φωτεινότητα των στίχων του σε κερδίζουν αμέσως γιατί "κάτω απ' τις παράγκες, κάτω απ' τα γιαπιά", η Ελλάδα γκρεμίζεται και γεννιέται από την αρχή. Στις συγκρούσεις της, στο φως και τα σκοτάδια της.

ΚΑΤΙ ΕΛΛΑΔΕΣ

Μουσική: Νίκος Μερτζάνος

Στίχοι: Νίκος Μωραΐτης

Ερμηνεία: Δάφνη Λέμπερου

«Κάτω απ’ τις παράγκες

κάτω απ’ τα γιαπιά

ζούνε κάτι Ελλάδες

σαν θηρία, σαν θηρία

Κι όταν πια ξεσπάσουν

δε θα είναι αργά

έτσι γράφεις πάντα

Ιστορία με τα δάχτυλα»

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.