Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Όλες οι απαντήσεις για μισθούς, αναδρομικά, αγωγές από τον δικηγόρο των στρατιωτικών - Ενημέρωση για ΣτΕ και αγωγές από ΕΣΠΕΑ - ΒΙΝΤΕΟ


Όλες οι απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που έχουν οι στρατιωτικοί για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν μετά από την άρνηση της κυβέρνησης να την εφαρμόσει κατά γράμμα.

Τις απαντήσεις τις δίνει ο άνθρωπος ο οποίος ασχολήθηκε από την αρχή ως το τέλος με την υπόθεση. Ο νομικός Γιώργος Αντωνακόπουλος απαντά σ΄ όλα .

Το βίντεο είναι από την αναλυτική τοποθέτησή του στην ενημέρωση στρατιωτικών που έγινε στο αμφιθέατρο του Δήμου Περιστερίου .

Ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερείας Αττικής και της Π.Ο.Ε.Σ. Γ. Αντωνακόπουλος, ενημέρωσε τα Στελέχη που παρακολούθησαν την εκδήλωση για την μέχρι τώρα εξέλιξη των νομικών διεκδικήσεων καθώς και για τις περαιτέρω κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


Την 10/9/14 στο αμφιθέατρο του Δήμου Περιστερίου ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερείας Αττικής και της Π.Ο.Ε.Σ. Γ. Αντωνακόπουλος, ενημέρωσε τα Στελέχη που παρευρέθησαν για την μέχρι τώρα εξέλιξη των νομικών διεκδικήσεων μας καθώς και για τις περαιτέρω κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Διαβάστε ακόμη:

Εφάπαξ ΣΤΟΠ προς το παρόν στους στρατιωτικούς και επισήμως! Τι λέει ανακοίνωση του ΜΤΝ

Ποιος είναι ο κίνδυνος να χάσουν κι άλλα λεφτά οι στρατιωτικοί


Ιατρικές εξετάσεις τέλος και για τους στρατιωτικούς! Καταγγελία σοκ στην Βουλή




ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
 
Όπως ήδη γνωρίζετε, με πρωτοβουλία των Ενώσεων Στρατιωτικών που έχουν συσταθεί ανά την επικράτεια, και στο πλαίσιο ανατροπής των άδικων, βίαιων και σωρευτικών περικοπών των αποδοχών μας, καταθέσαμε τη 13-01-2013 αίτηση ακυρώσεως κατά της υπ' αριθμ. οικ. 2/83408/0022/14-11-2012 απόφασης του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ τ. Β' 3017/14-11-2012), με την οποία καθορίστηκε ο τρόπος και ο χρόνος επιστροφής των αποδοχών μας, που θεωρήθηκαν ως «αχρεωστήτως καταβληθείσες», κατόπιν των αναδρομικών περικοπών που επεβλήθησαν με τις ρυθμίσεις της υποπαραγράφου Γ1 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Μνημόνιο 3).
 
Με την ως άνω αίτηση ακυρώσεως, η οποία συζητήθηκε ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 6 Δεκεμβρίου 2013, αμφισβητήσαμε τη συνταγματικότητα και τη συμβατότητα προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου:
 
α) των εν γένει περικοπών από 1-1-2013 που θεσπίσθηκαν στο ειδικό μισθολόγιο των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις με τις ρυθμίσεις του ν. 4093/2012,
 
β) της οριστικής και οριζόντιας περικοπής των επιδομάτων εορτών και αδείας από 1-01-2013, και
 
γ) της αναδρομικής περικοπής των αποδοχών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από 1-08-2012.
 
Σύμφωνα με σχετικές δημοσιογραφικές διαρροές, και πάλι, φέρεται ότι σήμερα (13-6-2014) δημοσιεύθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, την οποία θα έχει η Ομοσπονδία στα χέρια της τη Δευτέρα 16-6-2014.
 
Από το αιτιολογικό και διατακτικό της θα προσδιορίζεται επακριβώς η έκταση της αντισυνταγματικότητας των επίμαχων μισθολογικών ρυθμίσεων του ν. 4093/2012 και, ως εκ τούτου, θα καθορισθούν ανάλογα και τα απαιτούμενα μέτρα συμμόρφωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
 
Μέσω της Ομοσπονδίας μας, θα σας ανακοινώσουμε την ερχόμενη εβδομάδα τις επόμενες κινήσεις – ενέργειές μας.
 
Μέχρι τότε θα συνιστούσαμε να προβείτε άμεσα σε αποστολή αίτησης εγγραφής στην Ένωση που ανήκετε για την υποστήριξη του δύσκολου αγώνα που είναι σε εξέλιξη και για άλλα μείζονα θέματα που μας απασχολούν.
 
Για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά το υπουργείο Οικονομικών κινδυνεύει να πληρώσει πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ αν δεν εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις δικαίωσης των ενστόλων από την ολομέλεια του ΣτΕ. Ο δεύτερος γύρος δικαίωσης των ενστόλων από το ΣτΕ θεωρείται δεδομένος, καθώς οι ανώτατοι δικαστικοί που μετέχουν της επιτροπής που ελέγχει κατά πόσο εφαρμόστηκαν οι αποφάσεις του Δικαστηρίου είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην ταχθούν υπέρ ....
 
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ της 07-9-2014
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.