Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Warning, Politically Incorrect [Το Ολοκαύτωμα του καιρού μας]


Αντί προλόγου.
Με απασχόλησε αρκετά η επιλογή ή όχι του όρου «Δημοκρατία» για χρήση στο πόνημα μου.
Θεωρώ ότι είναι ένας όρος που έχει χρησιμοποιηθεί άμετρα για πολιτικά συστήματα διακυβέρνησης, και σε αρκετές των περιπτώσεων η χρήση του έχει αδικήσει την έννοια.
Βασιλευόμενη Δημοκρατία, προεδρική, προεδρευόμενη, Λαϊκή δημοκρατία, κοινοβουλευτική, χωρίς κοινοβούλιο, αντιπροσωπευτική, Ισλαμική δημοκρατία.
Ποιητική αδεία  θα ονομάσω όλους αυτούς τους τύπους πολιτεύματος ως «Δυτικού τύπου Δημοκρατία»  ή και ακόμα Res publica.
Δυτικού Τύπου Δημοκρατία! Και δεν έχει τίποτε κοινό με την προσπάθεια του Κλεισθένη, τον τρόπο διακυβέρνησης της Αθήνας από τον Περικλή ή το όραμα του Πλάτωνα.
Απλά δίνει στο κοινό την ψευδαίσθηση ότι η μάζα συμβάλει στην διακυβέρνηση της κάθε χώρας.
Τρανό παράδειγμα οι Λαϊκές Δημοκρατίες.
Εκεί σύμφωνα με την θεωρία, οι λαϊκές συνελεύσεις καθορίζουν την πολιτική της Κεντρικής Κυβέρνησης. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα.
Αντίθετα μάλιστα οι λαϊκές συνελεύσεις χρησιμοποιήθηκαν για να διαβάλουν και να συκοφαντήσουν κάθε φωνή διάφορη σε αυτήν του Ηγέτη.
«Αφήστε όλο τα λουλούδια να ανθήσουν» έλεγε...
ο Μάο, για να είναι ποιο εύκολο σε αυτόν μετά, ότι περίσσευε σε ύψος να το κόψει.
Στο ίδιο αποτέλεσμα έφτασαν και οι Δυτικού τύπου δημοκρατίες που επέλεξαν ως οικονομικό σύστημα τον καπιταλισμό.
Η εξουσία έφυγε από τους κυβερνώντες και παρεδόθη στους λογιστές.
Ή στην καλύτερη περίπτωση οι λογιστές με την ιδιότητα των τεχνοκρατών συγκυβερνούν.
Φτάσαμε στο σημείο αποφάσεις να παίρνονται με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση λογιστικών (αριθμητικών) αναγκών.

Εντάξει με τα μαθηματικά περιγράφεις το σύμπαν, δεν το δημιουργείς όμως! 
Με απασχόλησε πολύ αν θα χρησιμοποιήσω τον όρο «Δημοκρατία».
Είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα κληροδοτήματα,  μαζί με την ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων που η Ελλάδα δώρισε στην Ανθρωπότητα.
Δεν έχει σημασία αν οι Βάρβαροι τα διαστρέβλωσαν σε έναν τόσο μεγάλο βαθμό.
Θα χρησιμοποιήσω τον όρο, όχι μόνο γιατί είναι ελληνικό κληροδότημα αλλά και γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε: Να ελευθερώσει τον Άνθρωπο και όχι να τον σκλαβώσει. Ακολουθεί η πρότασή μου:

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δημοκρατία!
 Ούτε Σοσιαλδημοκρατία, ούτε βασιλευόμενη δημοκρατία, ούτε χριστιανοδημοκρατία, ούτε Λαϊκή Δημοκρατία, προεδρευομένη, προεδρική, με ή χωρίς κοινοβούλιο, ούτε δεν ξέρω τί άλλο.

Απλά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αρχηγός του κράτους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ελεγκτικά- νομοθετικά  σώματα: Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία. Θα υπάρχουν και άλλα, αλλά αυτά  είναι τα βασικά.
Εκλογές κάθε πέντε χρόνια. Προσοχή! 13 μήνες πριν την λήξη της θητείας της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Κόμματα δεν μπορεί να υπάρχουν.

ΓΕΡΟΥΣΙΑ:
Η Γερουσία δεν εκλέγεται. Είναι το σώμα των συνταξιούχων.
Αποτελείται, και μέχρι 20 άτομα, από:
Τους διετελέσαντες Προέδρους της Δημοκρατίας, πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, πρώην Γενικό Αντιεισαγγελέα, πρώην Πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου, πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πρώην πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, δύο από τους αρχαιότερους πρυτάνεις  και τον πρώην πρόεδρο της ΓΣΕΕ.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ:
Εκλέγεται από τον Ελληνικό Λαό. Η θητεία της ορίζεται σε 6 χρόνια και δύο μήνες, από τα οποία όμως μόνο τα 5 χρόνια είναι κοινοβουλευτικά, 16 μήνες θα αναλωθούν στην δημιουργία της καινούργιας κυβέρνησης και την αποδοχή  του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Εκλέγεται είπαμε απ’ ευθείας από τον ελληνικό λαό με απλή αναλογική.
Η χώρα χωρίζεται σε 300 Εκλογικά Γεωγραφικά Τμήματα, με περίπου 24.000 ψηφοφόρους το κάθε ένα. ( Αν π.χ. το εκλογικό σώμα στην Ελλάδα είναι περίπου 7.000.000 άτομα) Κάθε  Γεωγραφικό Τμήμα εκλέγει έναν αντιπρόσωπο.
Υποψήφιος για την Βουλή των Αντιπροσώπων θα μπορεί να είναι κάθε Έλληνας πολίτης άνω των 30 που θα δεχτεί τον έλεγχο στα περιουσιακά  στοιχεία, τα δικά του και της οικογένειάς του, πριν κατά την διάρκεια αλλά και στο τέλος της θητείας του.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων αποτελείται  από 299 εκλεγέντες βουλευτές συν έναν:  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αν για οποιονδήποτε λόγο κάποιος βουλευτής  χάσει την ιδιότητά του ( π.χ. μπει σε κυβέρνηση σαν υπουργός , παραιτηθεί, αποβιώσει, ελεγχθεί  ως μη νόμιμος για την θέση) αντικαθιστάται από τον επόμενο σε ψήφους του ιδίου Εκλογικού Γεωγραφικού Τμήματος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  είναι το 300ό μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων. ΔΕΝ εκλέγεται από την Βουλή.
Ο ορισμός του γίνεται μετά από κλήρωση και μάλιστα με «ανάποδη» κλήρωση.
Δηλαδή, τα ονόματα και των 300 στην κληρωτίδα και το τελευταίο που θα βγει  είναι ο προτεινόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ονομάζεται προτεινόμενος γιατί θα πρέπει να ακολουθήσουν άλλα δύο στάδια.
Στο πρώτο θα πρέπει να δώσει συνεντεύξεις στην Γερουσία, στην απερχόμενη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά και στην νεοεκλεγμένη ώστε να πεισθούν για την καταλληλότητα του προσώπου του.
Τέλος στο δεύτερο στάδιο σε μια κοινή συνεδρίαση, η Γερουσία η απερχόμενη Βουλή και η νεοεκλεγείσα σε μυστική ψηφοφορία αποφασίζουν πάλι με ψηφοφορία για την αποδοχή ή όχι του βουλευτού ως Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πιστεύω πως ένας μήνας είναι αρκετός για να ολοκληρωθούν αυτά τα δύο στάδια.
Σε περίπτωση μη αποδοχής η όλη διαδικασία επαναλαμβάνεται. Κλήρωση-συνεντεύξεις-ψηφοφορία.
Έτσι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει περίπου έναν χρόνο να προετοιμαστεί για την διακυβέρνηση της χώρας, να επιλέξει τους Υπουργούς του, το επιτελείο του κλπ.
Ίσως αυτή μου η πρόταση να παραξενέψει πολλούς.
Ίσως κάποιοι να θεωρήσουν πως δεν είναι Δυτικά Δημοκρατική.
Κάποιοι άλλοι ότι είναι ουτοπική.
Σκοπός δεν είναι να είμαι αρεστός, ούτε να χαϊδέψω αυτιά.
Θέλω όμως να χτυπηθεί το χειρότερο ελάττωμα που ταλανίζει τούτη την χώρα.
Θέλω να χτυπηθεί η Διχόνοια και πιστεύω ότι αυτή η πρόταση διακυβέρνησης το πετυχαίνει.
Η Ιερά Εξέταση επιτέλους και στην Ελλάδα.

Και θα τους βρεις παντού.
Από την Δεξιά και Άκρα Δεξιά που επιτέλους θα μπορέσει να χώσει την Ρεπούση μέσα μέχρι τους Προοδευτικούς που ακόμα ψάχνουν να βρουν διαφορά ανάμεσα στον κίναιδο, τον ομοφυλόφιλο, τον πούστη, ή την αδελφή.

Με τον μανδύα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου η Ιερά Εξέταση και οι Ιεροεξεταστές άρχισαν ήδη να τροχίζουν τα μαχαίρια τους.
Μια ευθεία γραμμή διαπερνά την κοινωνία. Όλοι θέλουν να φιμώσουν όλους.
Στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία και την ελευθερία της γνώμης.
Politically correct το νέο όνομα του φασισμού.
Αλήθεια έχει το δικαίωμα ένας Τούρκος πολίτης να υποστηρίξει ότι δεν έγινε σφαγή στην Σμύρνη ή στην Τραπεζούντα;
Έχει το δικαίωμα ένας Πέρσης να αναφέρει ως σφαγέα τον Μ. Αλέξανδρο;
Και πως θέλετε να αναφέρονται οι Βούλγαροι στον Βασίλειο τον Βουλγαροκτόνο;
Η πλανητική Εξουσία στο απόγειο της διαστροφής του ανθρώπινου μυαλού.
Και γιατί κύριοι και κυρίες όλοι εσείς Δεξιοί, Αριστεροί, προοδευτικοί, ρατσιστές, αντιρατσιστές, γιατί να διχαστεί ο Ελληνικός λαός για ένα θέμα που δεν τον ενδιαφέρει όπως είναι το Ολοκαύτωμα των Εβραίων κατά τον Β’ Π.Π;
Έχει αναγνωρίσει το Ισραήλ κάτι αντίστοιχο για το Ελληνικό Έθνος;
Έχει αναγνωρίσει το Ισραήλ την γενοκτονία των Ρομά που συμπίπτει χρονικά με αυτήν των Εβραίων;
Άλλωστε στους ίδιους φούρνους καιγόντουσαν Εβραίοι και Ρομά!
Και κάτι άλλο.
Από ποιόν θα πρέπει να ζητήσω άδεια ώστε να μιλήσω όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 50 χρόνια στην Παλαιστίνη;
Δεν έχει αναγνωριστεί αυτή η Γενοκτονία ούτε από τον ΟΗΕ, την ΕΕ, το Ελληνικό κοινοβούλιο αλλά ούτε και από το Κοινοβούλιο του κράτους του Ισραήλ.
Αλήθεια από ποιόν να ζητήσω άδεια;



Γάζα 2014: Το Ολοκαύτωμα του καιρού μας-Συμβολικό θεατρικό δρώμενο στο μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων


Συμβολικό δρώμενο διαμαρτυρίας για την σφαγή στην Γάζα πραγματοποίησαν στο μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στην πλατεία Ελευθερίας στην Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες και πολίτες της Θεσσαλονίκης ανεβάζοντας ένα από τα μονόπρακτα του ισπανού Συγγραφέα Εστέβα Σολέρ από το “Κόντρα στην πρόοδο” σε ερμηνεία και σκηνοθετική προσέγγιση Άριας Αμηλίτου.


Παράλληλα τοποθέτησαν ένα ρολόι με πάνινες κούκλες δίπλα από το μνημείο το οποίο συμβόλιζε το γεγονός ότι κάθε μία ώρα ένα παιδί στην Παλαιστίνη σκοτώνεται. Στο σημείο αναρτήθηκε και ένα πανό στο οποίο αναγραφόταν η φράση “Γάζα- ολοκαύτωμα 2014” συμβολίζοντας το Ολοκαύτωμα που εξελίσσεται αυτή την στιγμή στην Γάζα.







Οι καλλιτέχνες και οι εκπαιδευτικοί μοίρασαν ενημερωτικό υλικό τονίζοντας ότι το ναζιστικό κράτος του Ισραήλ εφαρμόζει για μια ακόμη φορά τη λογική της συλλογικής ευθύνης, δολοφονώντας αμάχους και παιδιά βομβαρδίζοντας νοσοκομεία, σχολεία και ανθρωπιστικές αποστολές.
 

“”Μετά από 7 χρόνια αποκλεισμού και εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού, τώρα βομβαρδίσουν την μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου. Την Λωρίδα της Γάζας..
Η ισχυρότερη πολεμική μηχανή του πλανήτη επικαλείται την αυτοάμυνα απέναντι σε όσους δεν έχουν τίποτα πια να χάσουν και πολεμούν για την πατρίδα τους.
Δεν πρόκειται για ανθρωπιστική κρίση ή για βία που πρέπει να καταδικαστεί από όπου και αν προέρχεται. Πρόκειται για την γενοκτονία ενός λαού, στυγνή και στοχευμένη. Τα θύματα του μεγαλύτερου ολοκαυτώματος λαού-αυτό των Εβραίων στον Β` Παγκόσμιο πόλεμ0ο-γίνονται μέσω του κράτους τους, θύτες και φορείς του σύγχρονου Ολοκαυτώματος του Παλαιστινιακού λαού.” δηλώνουν στην ανακοίνωση τους οι πολίτες ενώ παράλληλα αναφέρουν ότι:
“Ήδη πολίτες του Ισραήλ διαδηλώνουν στην χώρα τους με το σύνθημα συγχωρέστε μας απευθυνόμενοι στους Παλαιστινίους και συνειδητοποιώντα το έγκλημα.”
“Κανείς-καμία δεν μπορεί να μείνει απαθής απέναντι στα κομματιασμένα παιδιά της Παλαιστίνης, απέναντι στον κυνισμό των δολοφόνων του κραους του Ισραήλ.”

Οι πολίτες έστησαν έτσι συμβολικά μνημείο ολοκαυτώματος των Παλαιστινίων δίπλα ακριβώς από το συγκλονιστικό μνημείο εξόντωσης του Εβραϊκού πληθυσμού της πόλης μας.
Τέλος ζητούν να δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου ο Νετανιάχου και η Ισραηλινή κυβέρνηση.Να διακόψεις κάθε διπλωματική σχέση η Ε.Ε.και η Ελλάδα με το κράτος τρομοκράτη.

“Λευτεριά και δικαίωση για τον λαό της Παλαιστίνης.Η σιωπή είναι συνενοχή.” καταλήγουν υπενθυμίζοντας την φράση του πατέρα που κρατούσε αγκαλιά το παιδί του που είχε μισό κρανίο από Ισραηλινή βόμβα...”Κοίτα σου πήρε ένα παιχνίδι -ξύπνα”

Να αναφερθεί ότι συγγραφέας Εστέβα Σολέρ στο έργο του Κόντρα στην πρόοδο μιλά για την αντιστροφή της έννοιας την απομάκρυνση από την θετική της αρχική σημασία και την μετατροπή της σε μία αξία της αγοράς. Παράλληλα ασχολείται με την απαξίωση και την αλλοτρίωση των συναισθημάτων μας στη σημερινή εποχή.
  
http://www.alterthess.gr/content/gaza-2014-olokaytoma-toy-kairoy-mas-symvoliko-theatriko-dromeno-sto-mnimeio-toy



==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.